sanna bråding

Sanna Bråding om att ta över Idol – ledde programmet 2006

Sanna Bråding

Tv- och radio-profilen Sanna Bråding har ständigt mycket på sitt bord.
I dagarna släpptes hennes nya podcast.
Nu svarar hon på frågan om att ta över Idol – som hon ledde 2006.
Julien Keulen om romansen bakom kulisserna i Idol 2022
0:35

Efter reklamen: Julien Keulen om romansen bakom kulisserna i Idol 2022

(0:35)

Slå på ljud

Skådespelaren och programledaren Sanna Bråding, 42, är just nu aktuell med den nysläppta podcasten Hallongrottan som släpptes på Spotify i dagarna.

Det är hon tillsammans med författaren Sandra Dahlén som fick frågan om att göra en podcast som riktar sig mot vuxna som handlar om sex.

När Hänt träffar Sanna på premiären av Året jag slutade prestera och började onanera berättar hon om satsningen.

– Jag och Sandra Delen som har skrivit hallongrottan har ju en pod om sex, som släpps på Spotify idag! säger Sanna och fortsätter:

– Jag fick frågan, kan vi inte bara testa att spela in några avsnitt för att det är så högaktuellt. För det finns typ ingen podd eller forum i vuxen ålder att prata om sex för det riktar sig ofta till tonåringar.

Blev uppmärksammad i ICA-reklamerna

Sanna har sedan barnsben synts i flera olika filmer, tv-serier och tv-program och blev uppmärksammad redan 2001 när hon medverkade i flera av ICA:s reklamfilmer.

Hon har varit programledare både i radio och tv. 2006 programledde hon Idol tillsammans med Mogge Sseruwagi och 2007 Grammisgalan med Carina Berg.

Dessutom har hon lett invigningen av Pride i Kungsträdgården. Ja hon har minst sagt en hel del på sitt cv.

Sanna Bråding om att ta över Idol

Under premiären av Året jag slutade prestera och började onanera berättar hon att hon nu behöver anpassa sina jobb mer med tanke på sina barn och hon skriver en hel del manus och lägger även mycket fokus på att jobba på sig själv.

Men på frågan om hon skulle kunna tänka sig att programleda Idol igen svarar hon lite flytande – hon tänker att livet får ta henne dit isåfall.

– Alltså jag tycker det är kul att programleda! Men jag är lite sugen på radio! Jag tycker att det är så härligt att leda men inte alltid synas i fokus. Så vi får se! Men jag tänker på att livet tar mig dit jag ska. Jag övar mer och mer på att ha den tilliten. Jag har en period i livet där jag behöver stanna upp, ro om mig själv, fokusera mer på barnen och ganska skönt att ha tagit ett kliv tillbaka samtidigt som jag har en fot i den kreativa världen hela tiden. Jag har ju skrivit flera böcker, så jag jobbar på det planet, säger Sanna och fortsätter:

– Men det är klart att, skulle tillfället komma. Det är som när jag gjorde en film för två år sedan så skådespelade jag och det är rätt kul! Men det ska vara rätt forum, då har jag inget problem, då skulle jag både kunna programleda och skådespela!

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN