Samir Badrans nya ord om ögonsjukdomen visual snow

Samir Badran är drabbad av en ovanlig ögonsjukdom.
Nu berättar han mer om den för sina följare.
”Fyfan vill hata mitt liv men måste tänka positivt”.

Samir Badran har varit öppen med att han är drabbad av den ovanliga ögonsjukdomen visual snow.

Ögonsjukdomen har beskrivits som "myrornas krig" eller flimmer i synfältet. Sjukdomen är fortfarande en gåta och det finns i dagsläget ingen medicin eller behandling som hjälper mot den ovanliga åkomman.

Nu skriver Samir återigen om ögonsjukdomen på sin Instagram. Han har fått ett meddelande från en följare, som undrar om han föddes med det eller om det kom senare i livet.

”Jag har haft det sedan 2006, sedan jag var 16. Nej alla människor ser inte såhär haha. Jag ser blixtar stjärnor och hela mitt synfält är myrornas krig. Nej verkar inte finnas någon behandling tyvärr så bara ta det som en man ”.

Han visar även upp en bild med ett brusigt filter och så skriver han:

”Att ha ögonsjukdomen så ser man såhär typ”.

Samir berättar att det ibland känns hopplöst men att han försöker se positivt.

”Det är 24 h om dygnet också, som tinitus. Fyfan vill hata mitt liv men måste tänka positivt, haha”.

Uppmaningen till följarna

Samir har tidigare skrivit ett långt inlägg om ögonsjukdomen på Instagram, för att belysa sina följare om det hela och be folk att donera till forskningen.

LÄS MER: Carolina Gynnings namnbråk med Viktor

”Denna sjukdom drabbar oftast unga och man vet just nu inte vad det beror på. Vissa tror att det handlar om att vi nuförtiden sitter för mycket vid datorer och mobiltelefoner, andra tror det beror på hur man lever. Tänk dig att du en dag helt plötsligt får synstörningar som aldrig slutar? Extremt tv-brus i ditt synfält som aldrig slutar. Du ser ingenting normalt längre och bilderna i ditt synfält hänger inte med. Efterbilder av saker som du aldrig haft innan. Ljuskänslighet som smärtar och gör att du måste ha solglasögon 24/7.”

Han skrev då att det inte ens försvinner när han blundar.

”När du sedan stänger ögonen och försöker slappna av så slipper du inte synstörningarna. För många låter detta som något väldigt främmande men jag själv och tusentals andra så är detta vår verklighet 24/7.Forskare i USA och England har startat en insamling som går till forskningen om detta med mål om att hitta en behandling eller botemedel mot visual snow. Jag skulle vara överlycklig om ni som läser detta skulle kunna skänka en slant, varenda liten krona kan göra skillnad i längden!”

LÄS OCKSÅ: Anton Ewald om vilda livet i USA med frun Victoria Fajardo

LÄS OCKSÅ: Jocaim Ricklings bror Fredrik om verkliga relationen till Caroline