Familjen annorlunda-Sami Nikulas son har blivit sjuk i corona

Sami Nikula
Exklusivt

Familjen Annorlunda-profilen Sami Nikulas barn har blivit drabbade av coronaviruset.
I en exklusiv intervju med Hänt berättar han om den svåra tiden familjen har tvingats gå igenom.
”Självklart är jag orolig”, skriver han.

Sami Nikula blev ett känt ansikte för det svenska folket när han tillsammans med, sin numera ex-flickvän Matilda Nikula ,och deras sju barn medverkade i succéprogrammet Familjen annorlunda.

Efter uppbrottet flyttade Matilda till Gotland med deras yngste son Frasse medan Sami stannade kvar i Hallstahammar med de sex andra barnen. Sami har tidigare berättat för Hänt om balansen att få ihop familjelivet och arbetslivet som en ensamstående pappa.

– Som ensamstående till sex barn på heltid och heltidsarbete så är tufft att rodda i allt. Jag har det övergripande ansvaret för barnen och allt vad det innebär. Samtidigt ska jag arbeta heltid och även räcka till där. Livspusslet är som att driva ett företag, berättade han för Hänt.

Sami Nikula drabbad av utmattning

Tidigare i år berättade han även att han drabbats av utmattning till följd av stressen och att få tiden att räcka till.

– Tidsbristen är det stora problemet och det är just stressen kring det som framkallat utmattningen. Så här har det sett ut i över två år och till slut började orken tryta. Sömnproblem och väldigt dålig stresstolerans samt ett konstant gnagande samvete, fick mig till slut att söka läkarhjälp.

Exklusivt
Därför skaffade Harpo inte barn med sin fru Carina – egna orden

Det gick så långt att läkaren rekommenderade honom att sjukskriva sig ett tag, men Sami tyckte inte det var en bra idé och fortsatte istället att försöka planera bättre:

– Istället valde jag att jobba med mig själv, planera livet ännu bättre samt ta bort en del måsten. Prioriterar barnen och att deras grundläggande behov kommer i första hand. Delegerar en del hemsysslor till barnen och jag tar små pauser med jämna mellanrum.

Sedan drygt ett år tillbaka är han tillsammans med sin kärlek Nataliie Bonniver som har stöttat honom under den tuffa tiden.

Sami Nikulas barn har drabbats av coronaviruset – egna orden om situationen

Att få ihop livet med sex barn, finna tid för flickvännen Nataliie och samtidigt balansera arbetslivet är tufft bara det. Och lättare har det inte blivit under coronapandemin.

I veckan delade Sami ett Instagraminlägg där han berättar för sina följare att en av hans äldsta barn drabbats utav viruset.

”Sådär. Coronan hittade hem till oss också. Inte mycket att säga om den saken mer än att hoppas eländet ledsnar på oss fort. Ett konstaterat fall hemma, hittills. Kraftig förkylning, halsont, smak och lukt som är obefintlig.”

När Hänt når Sami för en kommentar om hur familjen mår efter det konstaterade coronafallet i hemmet så är det en bekymrad Sami som avslöjar hur läget är.

”Det är ett av mina äldre barn som smittats. Dock verkar det inte vara värre än en vanlig förkylning bortsett från att lukt och smak försvunnit helt. Vi andra har klarat oss bra än så länge och våra tester visade negativt. Dock måste vi vara i karantän fram tills andra testet som görs på måndag”, skriver han och fortsätter:

”Självklart är jag orolig att barnen ska bli sjuka och få komplikationer pga viruset. Det är ett lömskt virus. Nu ska vi försöka få dagarna att rulla på så gott det går samt ta en timme i taget. Sen för min egen del är jag inte speciellt bekymrad mer än jobbsituationen och att ekonomin blir lidande. Som ensamstående blir man rätt utsatt i sådana här situationer, men det ordnar sig alltid.”

Vi på Hänt sänder krya på-hälsningar till hela familjen!

LÄS OCKSÅ: Lars ”Lasseman” Larsson om sprickan i revbenet – så mår han idag

LÄS OCKSÅ: Joakim och Jonna Lundells bild med barnen får följarna att reagera

FOTO: Sami Nikula/Instagram, Familjen annorlunda/Youtube

Senaste nytt