LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Gift vid första ögonkastet 2023: Så valde paren – vilka är ett par idag?

19 jun, 2023 
Frida Eklöf
Deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2023
Det har blivit dags för paren i Gift vid första ögonkastet att ta ett beslut om de vill fortsätta vara gifta eller skilja sig.
Vad väljer paren egentligen?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gift vid första ögonkastet-experten talar ut om den omtalade carbonara-scenen: ”Skämskudde”Brand logo
Gift vid första ögonkastet-experten talar ut om den omtalade carbonara-scenen: ”Skämskudde”

Vårens säsong av Gift vid första ögonkastet har minst sagt bjudit på allt och lite till. De fyra nygifta paren har bjudit på skratt, diskussioner, tårar och bråk.

Nu har det blivit dags att få se om paren vill fortsätta vara gifta eller om de känner att det är tack och hej, det vill säga om dem vill skilja sig. Så, hur gick det då för våra fyra par?

Så valde paren i Gift vid första ögonkastet 2023 – vilka är ett par idag?

Så, hur gick det då för våra fyra par? I måndagens avsnitt var det dags för de åtta deltagarna att berätta om de ville fortsätta vara gifta eller skilja sig.

Lina Tomikas och Alexander Sjöstrand

Gift vid första ögonkastet Bildtext: Alexander & Lina. Foto: Ulrika Malm/SVT
Annons

– Mina tankar inför beslutet ligger fortfarande och gror men jag tror att jag har en ganska klar bild över vad jag ska svara. Det har ju inte varit helt klart men det har känns bättre de senaste dagarna, sa Lina Tomikas kvällen innan beslutet.

Och för Alexander var inte heller beslutet helt självklart. Alexander var nämligen rädd för att hamna tillbaka i gamla mönster och ifrågasatte då om det var värt det.

– Det är det. Annars kommer du aldrig kunna ha en relation, sa Alexanders vän.

Så vad tog Lina och Alexander för beslut?

Det var många känslor för båda två men till slut valde de att säga ja till varandra och fortsätta vara gifta.

Stina Thunberg och Fredrik Lindberg

Stina Thunberg, 31, och Fredrik Lindberg, 32, har under säsongen visat stort kontrollbehov vilket har gjort det svårt för paret att lära känna varandra på djupet. Inför beslutsdagen hade Stina och Fredrik även olika syn på hur de skulle göra.

Annons

– Jag gick in med inställningen att jag skulle skilja mig och att en skilsmässa inte var ett misslyckande, sa Stina samma dag som beslutet skulle tas.

– Om vi inte är överens om vårt beslut skulle jag bli hjärtekrossad eftersom jag känner så starkt för Stina och oss. Det skulle vara förödande, sa Fredrik.

Vilket beslut tog Stina och Fredrik?

För Fredrik var beslutet att fortsätta vara gift självklart, och på beslutsdagen såg Stina till att utmana sina rädslor och låta känslorna komma fram genom att säga ja till att fortfarande vara gift.

Caroline Axelssons och Agust Helgasons slut i Gift vid första ögonkastet

Caroline Axelsson och Agust Helgason

Kärlekshistorian för Agust Helgason, 32, och Caroline Axelsson, 32, fick ett snöpligt slut redan i förra avsnittet av Gift vid första ögonkastet. Paret hade inte riktigt hittat kärleksgnistan och en del bråk uppstod mellan dem under säsongen. Det var i ett samtal med terapeuten Kalle Norwald som guidat dem genom hela resan som Agust gav sitt slutgiltiga beslut, nämligen att han inte vill fortsätta vara gift med Caroline.

Annons

– Då känns det som att jag inte har någon lust att fortsätta. Det känns inte så spännande, svarar Agust då.

Ida Lind och Arvid Stark

– Mycket talar för, men det finns utmaningar. Sånt som kommer ikapp när vi inte är tillsammans, sa Arvid innan beslutet.

– Magkänslan är bra. Det är viktigt att man har en bra magkänsla. Men som sagt, ingen aning. Jag gillar den här killen, hoppas att han gillar mig, sa Ida.

Det blev minst sagt spännande när Ida och Arvid skulle delge sina beslut. Ida är den första som får redogöra sitt beslut, att hon fortfarande vill vara gift. Men när Arvid ska säga hans beslut säger han nej.

– Nej, inte under de här omständigheterna. Nu vill jag göra det här på mitt sätt. Därför vill jag fråga dig nu Ida, på riktigt nu, vill du dela ditt liv med mig?, sa Arvid och gick ner på ett knä.

Slutet gott allting gott, eller? Det återstår att se vad som hände när kamerorna slocknade, det får vi nämligen veta i nästa veckas avsnitt.

FOTO: SVT/ULRIKA MALM

Annons