LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanningen bakom Agust och Carolines avhopp i Gift vid första ögonkastet

12 jun, 2023 
AGUST HELGASON, CAROLINE AXELSSON
Agust och Caroline gifte sig i SVT:s Gift vid första ögonkastet. Men nu väljer de att avsluta sin resa och därmed inte fullfölja hela experimentet.
– Hon blev ledsen faktiskt och det förvånade mig, säger Agust till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bortklippta scenerna i Gift vid första ögonkastet – det fick tittarna inte seBrand logo
Bortklippta scenerna i Gift vid första ögonkastet – det fick tittarna inte se

Årets säsong av Gift vid första ögonkastet lider mot sitt slut och nästa vecka är det dags för paren att ta sina slutgiltiga beslut. Vill de fortsätta vara gifta eller inte?

Agust Helgason, 32, och Caroline Axelsson, 32, har haft en hel del utmaningar i sin relation. De har inte riktigt hittat kärleksgnistan och bråk har uppstått om regler i parker eller huruvida man får spika upp gardiner i en hyresstuga.

Med andra ord har det inte varit helt lätt för paret och i kvällens avsnitt väljer de nu att hoppa av. Efter parhelgen hade de inte hörts på en vecka.

– Då slutade det med att jag åkte till Kumla och så frågade jag varför hon inte hade hört av sig, men hon sa att hon kände inte för det. Så vad gör vi då? Jo, vi bestämde oss för att prata med Kalle för att se vad vi ska ta oss till, säger Agust till Hänt.

Annons

Agust hoppar av Gift vid första ögonkastet

I programmet får vi se när Agust och Caroline möter terapeuten Kalle Norwald som guidat dem genom hela resan. I avsnittet pratar Kalle om att de ska försöka mötas och frågar då hur Agust ser på den saken:

– Då känns det som att jag inte har någon lust att fortsätta. Det känns inte så spännande, svarar Agust då.

När Hänt träffar Agust berättar han att det var han som tog beslutet, men något förvånade honom; nämligen att Caroline blev så ledsen.

– Hon blev ledsen faktiskt och det förvånade mig lite grann. Men hon blev ledsen. Det här var ju egentligen bara några dagar innan vi skulle ta besluten så. Men hon verkade ta det lite hårt först men sedan blev det ett ganska fint avslut ändå, säger han till Hänt och fortsätter:

– Vi tackade varandra och sa fina saker, det var det och sedan så var det slut.

Sanningen bakom beslutet – därför hoppade de av

Nu berättar Agust om anledningen till att han ville ge upp.

Annons

– Det mynnades i att jag jättegärna ville prata om det som pågick och gå djupare i saker och se vad vi kan lära oss av det här. Vi hade liksom gemensamt kommit fram till att det här inte kommer fungera, men vad gör vi med det då? Vad ska vi göra de sista dagarna?, säger han och fortsätter:

– Mitt förslag var då att vi skulle prata om det som hänt och se vad vi kan lära oss av det inför nästa möte med en annan människa. Men det ville inte Carro, utan hon ville hellre släppa allt djupt prat och kanske gå och spela minigolf eller bowla eller göra något annat.

Agust konstaterar:

– Då tänkte jag väl såhär att det är väl kul att göra men kan vi också göra pratet? Det ville hon inte. Så då kände jag att då får det vara, då räcker det.

FOTO: SVT

Annons