LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Gift vid första ögonkastet-Lina Tomikas om kampen med sjukdomen

02 maj, 2023 
Jonna Lawaetz
Gift vid första ögonkastet
I måndagens Gift vid första ögonkastet blir Lina Tomikas sjuk och tvingas uppsöka läkarvård.
Till Hänt kan hon berätta vad det var som hände och Alexander Sjöstrands stora stöd.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mikaela Laurens stora beslut med maken: ”Stortrivs”Brand logo
Mikaela Laurens stora beslut med maken: ”Stortrivs”

.Gift vid första ögonkastet är programmet där vi får följa åtta deltagare i deras jakt på kärleken. Deltagarna har parats ihop av experter för att gifta sig med varandra, men de får träffas först när de ska genomföra vigseln. I serien får vi därefter följa paren i både med- och motgångar under deras tid som nygifta.

I måndagens avsnitt av programmet skulle paren åka på sina bröllopsresor. Något som inte går helt som planerat för Lina Tomikas och Alexander Sjöstrand. Lina har dragit på sig en förkylning som stoppar paret från att kunna resa iväg. Hon testar negativt för covid-19, men har hosta och feber.

– Igår hade jag lite känningar från hjärtat, och kände att jag behövde vila, säger Lina i programmet.

Annons

Lina Tomikas berättar om sjukdomskampen

I slutet av avsnittet måste paret åka in till akuten efter att Lina fått svårt att andas på grund av sin astma. Efter att läkarna sett EKG-förändringar på hjärtat får hon stanna kvar för fler kontroller.

Till Hänt kan Lina berätta vad som hände när hon tvingades uppsöka vård.

– Förmodligen hade jag blivit smittad redan på bröllopet av något förkylningsvirus. I programmet får man se hur jag och Alex åker till mig i Göteborg och en, två dagar senare blir jag sjuk, säger Lina.

I programmet har Lina berättat om att hon har problem med hjärtat. Problematiken började för ungefär tre år sedan, och innebär att kärlen till hjärtat ibland drar ihop sig.

– Det var ett förkylningsvirus som satte sig på mina luftvägar för jag har astma. Jag hade även lite känningar i hjärtat, men det var inte därför jag åkte in till akuten. Det var för att jag ville inhalera lite mediciner. Väl på plats så gjorde man en rutinkontroll med tanke på min sjukdomshistorik och då såg man EKG-förändringar, säger Lina och fortsätter:

Annons

– Det ser väldigt dramatiskt ut men det är inte så dramatiskt, det är en rutinkontroll för när man har den här typen av förändringar på hjärtat så vill man alltid göra en koll att det inte någonting har blivit skadat eller att det är farligt på något vis.

Rutinkontrollen går till så att man tar ett blodprov som tar cirka två timmar att få svar på och under den tiden ligger man uppkopplad. Sedan får man åka hem om allt ser bra ut.

– Jag var fortsatt förkyld efter det och vi kunde inte åka iväg på grund av att jag hade hög feber och var förkyld. Det var egentligen det som ställde till det och inte hjärtat i sig, berättar Lina.

Lina Tomikas om klippningen i programmet: "Lite man får se"

Händelseförloppet i programmet ser ut att vara väldigt snabbt. I ena scenen befinner sig Lina och Alexander hemma i lägenheten och Lina ligger i sängen. I nästa stund är de på akuten. Men Lina kan berätta att det var mycket som hände däremellan.

Annons

– Jag hade ju varit sjuk i 1,5 vecka så allt är ihopklippt. Det är väldigt lite man får se. Jag tror inte ens att det som filmas när jag ligger i sängen är från samma dag som jag åker in till akuten, jag tror att det är olika dagar. Det är väldigt komprimerade scener som visas. Men just i det här fallet hade jag varit sjuk i en längre period innan.

Alexander Sjöstrands stora stöd till Lina: "Väldigt fint"

Alexander följde med till akuten och var ett stort stöd för Lina under sjukdomsperioden vilket gjorde att båda två tidigt kunde släppa garden och komma varandra nära.

– Vi fick chansen att komma nära varandra. Jag var tvungen att visa mig från en annan sida, så vi kom ju nära varandra ganska så fort. Vilket vi båda tyckte var ganska fint i sammanhanget. I början av en relation vill man ju alltid visa sig från sin bästa sida och jag tänker det finns något positivt att även visa sig sårbar och få känna på verkligheten.

Annons

Vidare fortsätter Lina berätta att hon är van vid att åka in till sjukhuset med jämna mellanrum men att det var en helt ny situation.

– Hur han tog det och hur han fick mig att känna, att det inte var några problem och att jag inte var någon belastning. Han fick mig att känna att han fanns där som stöd. Jag minns att jag flera gånger under kvällen sa till honom att han skulle åka hem och vila. Men han ville sitta kvar och sa att det inte var några bekymmer och att han finns där. Det var coronarestriktioner också så han fick ju inte följa med mig in, så han fick sitta i väntrummet. Men bara att veta att han fanns där, det var så otroligt fint gjort av honom, säger Lina.

Idag mår Lina bra och kan berätta att hon börjat jobba igen.

FOTO: SVT

Annons