Därför firar inte doktor Mikael och Lotta Engberg jul tillsammans

Lotta Engberg och Mikael Sandström

Foto: TT

Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg har haft ett år fyllt av kärlek.
Nu nalkas parets första jul – men hur ska de egentligen fira? Det berättar nu Mikael för Hänt!

Det var i somras som de två folkkära profilerna Mikael Sandström, 62, och Lotta Engberg, 57, avslöjade att funnit kärleken i varandra.

Allt började med att Lotta offentligt sa att hon gärna hade dejtat Mikael, något som till slut kom att ske på riktigt. Efter en trevlig dejt fick de båda upp ögonen för varandra men en hektisk sommar med mycket jobb och dessutom en pandemi gjorde det inte helt enkelt att ses. Som tur var lyckades Mikael och Lotta lösa detta och utveckla sin relation.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Blir sambon efter Mikaels uttalande om särboskap

Under Kristallen-galan i augusti gjorde de sin första gemensamma entré på röda mattan. Sedan dess har kärleken flitigt visats upp i sociala medier.

Härommånaden avslöjade turturduvorna dessutom att de har bestämt sig för att ta nästa steg i relationen och flytta ihop. Tidigare har de haft distansförhållande då Lotta bor i Göteborg och Mikael i Hallstahammar. Redan från start kunde Mikael berätta att distansförhållande inte var något han såg långsiktigt på, det avslöjade han i en intervju med Hänt då.

– Så ser jag på ett förhållande ja, det är en principiell förhållning men jag har inga ultimatum men så tycker jag nog. Allt är öppet för diskussion men principen att leva med någon. En del tycker att det är skitbra med särboskap, det kan vara bra under en period men det är inte så jag ser det resten av livet nej, sa han då.

LÄS MER: Lotta Engbergs tårar efter svåra uppbrottet

Nu har de gjort drömmarna till verklighet och i mitten av november låg Mikaels 369 kvadratmeter stora lyxvilla plötsligt ute till försäljning.

Så ska doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg fira jul

Inför parets första jul kan man undra vad Mikael och Lotta har för storslagna planer. Pandemin sätter återigen käppar i hjulen och innebär mindre julfiranden för många. Just Mikaels planer får vi ta del av när han är en av luckorna i Nyhetsmorgons adventskalender.

– Jag ska fira jul med mina nära och kära i år, det blir barn och barnbarn. Vi kommer nog få röra på oss en hel del, säger Mikael i klippet.

Det låter alltså inte som att Lotta och Mikael planerar att fira högtiden tillsammans i år. När Hänt sedan når Mikael förklarar han anledningen.

”Jag jobbar jour igen, vi har rätt mycket att göra så jag svarar när jag kan. Vi jobbar på olika håll. Lotta med uppesittarkvällen och jag jour så vi ses inte till jul. Men nyårsafton blir mycket speciell kan jag lova”, skriver Mikael i ett meddelande till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Niclas Wahlgrens plötsliga sjukdomsbesked: ”Kämpar”

LÄS OCKSÅ: Tittarnas kritik mot SVT efter upptäckten i julkalendern Mirakel