TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Petter Alexis Askergren har fem barn – så ser sonen Alfons Ksyt ut idag

03 nov, 2021 
Johanna Alm
Petter
Petter är en av Sveriges största artister.
Hans äldsta son, Alfons Ksyt, har vuxit upp och blivit hela 18 år gammal.
Idag jobbar Alfons som modell – se bilderna på honom här!
Annons
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Petter Alexis Askergren, 47, har en ryggsäck fylld med låtar som toppat listorna år efter år och en raketkarriär som hans är få förunnat.

Petters låttexter är ofta baserade på hans egna liv, och handlar om både hans uppväxt och nuvarande livssituation. Trots att musiken har varit Petters huvudfokus har han även blivit en framgångsrik entreprenör där han driver sitt egna vinföretag samt en restaurangkejda vid namn KÄK.

Petter Alexis om flytten till Jämtland och livet i Stockholm

Petter är gift med sin kärlek Michaela Askergren och när han ställde upp i TV4-programmet Så mycket bättre berättade han hur han och hustrun har arrangerat livspusslet.

Michaela har nämligen en stor dragning till naturen och trivdes inte särskilt bra i Stockholmspulsen. Paret skaffade därför en fjällstuga i Åre och Petter pendlar därmed mellan Jämtland och Stockholm.

– Min fru var rätt olycklig av att bo i Stockholm för hon hade tillbringat ganska stor del i fjällen. Hon har en så otroligt stark dragningskraft till det så jag insåg att jag kommer inte få ihop den här ekvationen, berättade han i programmet. Han fortsatte förklara:

Annons

– Till slut så insåg jag att det här kommer nog inte fortsätta bra om inte hon är på en plats där hon är lycklig.

Så ser Petters son Alfons Ksyt ut idag

Tillsammans med hustrun Michaela har Petter sonen Lexus, 15, dottern Vita, 12, sonen Ronin, 5, och yngsta dottern Belle, 4.

Från ett tidigare förhållande har artisten sonen Alfons – som nu har blivit 18 år gammal och därmed är vuxen. Alfons bor idag i huvudstaden och är en stor anledning till varför Petter vill fortsätta ha sitt liv kvar i Stockholm.

Idag gör sonen karriär som modell. 18-åringen har nämligen modellkontrakt med Nisch Managment och han har redan gjort samarbeten med bland andra Byredo.

Petter och sonen

FOTO: Petter Alexis/Instagram, Nisch Managment/Instagram, Stina Stjernkvist/TT

Annons