Tilde de Paula Eby tvingas stanna hemma med sjuka sonens Iliyah

Tilde de Paula Eby

Förra veckan skulle Tilde de Paula Eby ha lett Efter fem som vanligt.
Istället fick hon vara hemma och ta hand om sjukt barn.
Nu berättar hon om situationen med sonen.
7 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Ebys liv och karriär
Slå på ljud

Tilde de Paula Eby, 48, är en av Sveriges mest populära programledare och har med åren blivit lite utav en inventarie på TV4. Tilde har nämligen jobbat på kanalen sedan 1997.

I sjutton år var hon programledare på Nyhetsmorgon innan hon i början av 2019 gick över till det prisbelönta Efter fem, som hon idag kör tillsammans med Axel Pileby, Henrik Alsterdal, Maximilian Artell och Anna Brolin.

Att svenska folket tagit programmet till sina hjärtan råder det inga tvivel om. För drygt två månader sedan tilldelades programmet Kristallen 2021 för året nyhets- och aktualitetsprogram.

Tilde de Paula Eby om varför Efter fem går hem hos tv-tittarna

Glädjen var såklart enorm hos gänget och väl på scen fick de frågan om vad de tror det är som skiljer Efter fem från andra nyhetsprogram.

– Jag tror att vi tar nyheter på allvar och vi tar människor på allvar så vi vill förmedla nyheter till alla så gott det går. Det handlar ju om att förstå sin samtid, så jag tror att det är det, svarade Tilde de Paula Eby då.

Tilde de Paula Eby är inte bara en framgångsrik programledare – hon är också en mamma. Och förra veckan kom livet emellan, skulle man kunna säga.

Därför saknades Tilde de Paula Eby i Efter fem förra veckan

Tanken var att hon skulle programleda Efter fem som vanligt. Istället fick hon vara hemma med sjukt barn.

VAB. Distansundervisning. Fruktstund. Och total kross (av lill-chippen) i Chicago… Följer med i nyhetsflödet och känner en extra stark tacksamhet över att jag kan och får vara hemma med min yngsta. Han är snuvig och skolan erbjuder möjlighet att hänga med, utan att vara på plats, för att hålla borta all slags smitta mellan ungarna. Vi äter mellis tillsammans och spelar Chicago mellan distanslektionerna. Fasiken vad bra vi har det. Fasiken vad tacksam jag är”, skrev Tilde i ett inlägg på Instagram.

Tv-studion byttes ut mot VAB för Tilde de Paula Eby förra veckan. Foto: Tilde de Paula Eby/Instagram

LÄS OCKSÅ: Robin Bengtssons ord till Sigrid Bernson efter bilden från Portugal

LÄS OCKSÅ: Peg Parneviks ilska mot Martin Björk efter orden om Filip Lamprecht

FOTO: Björn Lindahl/Aftonbladet, Christine Olsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN