LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så ser Björn och Lena Ulvaeus barn ut idag – döttrarna har vuxit upp

24 feb, 2022 
Familjen Ulvaeus
ABBA-Björn Ulvaeus och tidigare hustrun Lena har tillsammans två barn.
Döttrarna Emma och Anna är idag vuxna och så här ser de ut!
Annons
Björn och Lena Ulvaeus skiljer sig efter 41 år som giftaBrand logo
Björn och Lena Ulvaeus skiljer sig efter 41 år som gifta

För över 40 år sedan träffade ABBA-Björn Ulvaeus, 76, Lena, 73, under en nyårsfest hos bandkollegorna Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad. Det var kärlek vid första ögonkastet och trots att Björn nyligen hade genomgått en skilsmässa kunde han inte slita blicken.

– Vi blev verkligen blixtkära. Så konstigt att man är ungkarl i en vecka och sedan bara trillar dit direkt, har Björn tidigare sagt till Dagens Nyheter.

Plötsliga skilsmässan efter 41 år ihop

Året var 1981 när Björn och Lena gifte sig med varandra men tidigare i veckan avslöjade makarna att de ska skiljas. Efter det 41-åriga äktenskapet går nu Björn och Lena skilda vägar men fortsätter relationen som vänner.

Annons

Innan Björn fann sin Lena var han gift med Abba-kollegan Agnetha Fältskog. Det forna paret var tillsammans mellan 1971–1979 och fick två barn tillsammans dottern Linda, född 1973 och sonen Christian, 1977. Se hur de barnen lever idag här!

Björn och Lenas döttrar har vuxit upp

Även Björn och Lena fick barn, två döttrar vid namn Emma och Anna. Första gemensamma barnet som de fick var Emma Ulvaeus, som idag är 40 år gammal. Det är inte allt för ofta som Emma syns i offentligheten men vid premiären Mamma Mia! – Here we go again 2018 dök hon upp tillsammans med mamma Lena. År 2018 började Emma jobba för bokförlaget Mondial, enligt Svensk dam.

Emma Ulvaeus
Foto: Karin Törnblom/TT

Anna som idag är 35 år, har däremot synts lite mer i offentliga sammanhang som yngre. Under hennes uppväxt dök hon upp lite här och där. Men på senare år lever hon likt sin syster, relativt utanför offentligheten. Däremot dök även Anna upp på Mamma Mia-premiären härom året.

Annons

Björn och Lenas yngsta dotter har i många års tid varit engagerad i Visfestivalen i Västervik där hon ingår i bolagsstyrelsen och är artistansvarig för evenemanget. Anna arbetar även med pappa Björns hjärteprojekt i smålandsstaden, Slottsholmen, något som hon gör ihop med maken Carl Hydbom Ulvaeus.

Anna Ulvaeus
Anna och maken Carl. Foto: Karin Törnblom/TT

FOTO: Anders Wiklund/TT/Cecilia Liljeton/TT

Annons