TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

ABBA-Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus två barn – så lever de idag

29 dec, 2021 
https://image.hant.se/image-7655263?imageId=7655263&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=87.5&x=0&y=0
Johanna Alm
Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog
Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus är två av medlemmarna i världskända gruppen ABBA.
Under 1971-1979 var paret gifta men valde sedan att gå skilda vägar, men innan dess fick de barnen Linda och Christian tillsammans.
Så här lever ABBA-barnen idag!
Annons
5 svenska kändispar som gifte sig i hemlighetBrand logo
5 svenska kändispar som gifte sig i hemlighet

Abba består av de två före detta äkta paren Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog samt Benny Andersson och Anni-Frid "Frida" Lyngstad. De har sålt miljontals album och deras musik är lika populära hos den äldre generationen som hos de unga.

Gruppen räknas som en av de största i musikhistorien med över 400 miljoner sålda skivor och är en av få som vunnit framgång över jordens samtliga kontinenter.

Inte nog med att gruppen gjorde succé världen över med deras musik så var även Björn och Agnetha ett par, och Anni-Frid och Benny ett par under deras glansdagar.

Så lever Björn och Agnethas gemensamma barn idag.

ABBA gör comeback – efter långa pausen

Sedan ABBA gjorde sitt sista framträdande år 1982 har fansen hoppats på en comeback, och för tre år sedan meddelade bandet att de spelat in nytt material, i en studio på Skeppsholmen i Stockholm.

Och i år släppte dem de nya låtarna, och framförallt I still have faith in you och Don't shut me down. har kommit att spelas upprepade gånger på radio de senaste månaderna.

Annons

Gruppen kommer även sätta ihop ihop en avatar-show där publiken kan gå och se ABBA-stjärnorna framföra låtar i en slags hologram-show. Showen kommer gå att ses i London och deras utseenden bygger på den världsberömda turnén från 1979.

– Vi hoppas att få se ABBA-arenan i London och ja - se - för vi har fyllt våra avatarer, våra digitala alter egon med så mycket vi kan av våra själar. Det är inte en överdrift att säga att vi är tillbaka, har bandet tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Så lever Agnetha och Björns barn idag

Agnetha Fältskog gifte sig med Abba-kollegan Björn Ulvaeus 1971 och de fick två barn tillsammans, dottern Linda, född 1973 och sonen Christian, 1977.

Dottern Linda har även hon valt ett liv i rampljuset, och även om hon inte riktigt än lika känd som sina föräldrar så syns hon faktiskt då och då i tv-rutan.

Hon var senast aktuell med en roll i filmen Quick som kom ut 2019. Filmen handlar om Thomas Quick och ABBA-dottern spelade chefpsykologen Birgitta Ståhle.

Annons

Hon har också varit röst åt filmen Lego-filmen och även medverkat i ett avsnitt i Playa del sol.

Även om hon valt ett liv i rampljuset så är hon väldigt selektiv till att ställa upp på intervjuer och försöker värna om sitt privatliv så mycket som möjligt.

Hon har barnen Tilda, Ester och Signe tillsammans med sin make Jens Ekengren.

Linda med barnen Tilda, Ester och Signe på en biopremiär 2017.

Lindas bror Christian har däremot legat lågt och lever ett mer anonymt liv.

När han var barn medverkade han på några av mamma Agnethas låtar på albumet Kom följ med i vår karusell. Men har sedan dess valt ett vanligt liv utanför offentligheten.

År 2017 fick han en son, något som pappa Björn berättade för Expressen.

– Min son Christian har fått en flicka som heter Nike, sa han då.

Agnetha och Björn tillsammans med deras son Christian.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Baillie Walsh/TT

Annons