LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så mycket pengar tjänar alla i Efter fem – se programledarnas löner

21 feb, 2024 
Så mycket pengar tjänar alla i Efter fem
I Efter fem får vi varje vardagseftermiddag se flera folkkära TV4-profiler styra skutan i programmet.
Vem av dem tjänar egentligen mest pengar?
Hänt har begärt ut alla deras löner!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avbryter Tilde de Paula Eby plötsligt intervjun: ”Jag måste...”Brand logo
Här avbryter Tilde de Paula Eby plötsligt intervjun: ”Jag måste...”

2019 valde TV4 att starta ett nytt aktualitetsprogram med Tilde de Paula Eby, 51, i spetsen. Idag är det många som slår på Efter fem när de kommer hem från jobbet och programmet har till och med fått utökade sändningstider. Numera går det inte bara på vardagseftermiddagar utan även på söndagar.

Och det är såklart inte bara Tilde som syns i programmet utan en hel drös andra TV4-profiler. Hur mycket pengar tjänar de? Hänt har begärt ut allas löner hos Skatteverket och listar dem nedan!

Annons

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2022. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Alexandra Li Letterfors, 34, nyhetsuppläsare

Alexandra Li Letterfors
Alexandra till höger på bilden.Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 637 500 kronor.

Annons

Det var i september 2022 som Alexandra Li Letterfors gjorde entré i Efter fem. Sedan dess har vi fått se henne både läsa upp nyheter men också leda inslaget Sverigesvepet då och då.

Delar man Alexandras årslön på tolv får vi en månadslön på 53 125 kronor.

Maximilian Artell, 32, nyhetsuppläsare

Maximilian Artell
WENNMAN MAGNUS/Aftonbladet

Fastställd förvärvsinkomst: 747 100 kronor.

Maximilian kom ganska nyligen tillbaka till Efter fem efter att ha varit föräldraledig. Han och kärleken Julia Hagerius har dottern Ilse, 1, ihop!

Annons

Det var i 20-årsåldern som Maximilian gjorde praktik på TV4 och sedan dess har han fortsatt jobba på kanalen, på lite olika stolar. 2022 kunde han ta ut en månadslön på cirka 62 000 kronor.

Henrik Alsterdal, 44, programledare och nyhetsuppläsare

Henrik Alsterdal
Charlotte Brunzell/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 796 600 kronor.

Det är väl inte många som har missat att Henrik Alsterdal är ihop med Nyhetsmorgon-profilen Anders Pihlblad, 55. De har har två barn ihop och förlovade sig för över 14 år sedan. Anders jobbar alltså tidiga mornar medan maken jobbar sena kvällar.

Annons

Vad kunde Henrik ta ut i månaden 2022? Strax över 66 000 kronor, vilket innebär att han drog in lite mindre pengar än sin make det året.

Anna Brolin, 43, programledare

Anna Brolin
Robert Eklund/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 834 800 kronor.

Anna Brolin syns inte bara i Efter fem, hon är också programledare för Farmen. TV4-profilen styr skutan i aktualitetsprogrammet när Tilde de Paula Eby inte är på plats och tittarna älskar henne!

Vad landar Annas månadslön på? Jo, närmare 70 000 kronor.

Annons

Axel Pileby, 37, programledare

Axel Pileby
WENNMAN MAGNUS/Aftonbladet

Fastställd förvärvsinkomst: 854 500 kronor.

Precis utanför pallen hittar vi Axel Pileby, som har varit med i Efter fem sedan det drog igång 2019. Han presenterades då som Tildes sidekick och det uppdraget har han onekligen fullföljt med bravur.

I Efter fem får vi se honom leda inslaget Sverigesvepet men ibland är det faktiskt han som håller i merparten av sändningen. Axel Pileby kunde ta ut cirka 71 200 kronor i månaden år 2022.

Annons

Filip Stiller Borowicz, 41, redaktör

Filip Stiller Borowicz

Fastställd förvärvsinkomst: 899 600 kronor.

Fram tills väldigt nyligen har vi fått se Filip Stiller Borowicz som nyhetsuppläsare i Efter fem. Men i samband med omorganisationen på TV4 fick han en ny tjänst som redaktör.

– Det är klart att jag blev ledsen när jag fick veta att jag inte skulle få vara kvar som programledare. Det var jag jätteledsen över, det ska jag inte sticka under stol med, sa han till Hänt då.

Annons

2022 hade Filip en mycket fin årslön och kunde ta ut hela 75 000 kronor i månaden.

Peter Lindgren, 59, nyhetsuppläsare

Peter Lindgren

Fastställd förvärvsinkomst: 1 013 800 kronor.

Någon som fortfarande jobbar som nyhetsankare är Peter Lindgren. Han har jobbat på TV4 i hela 24 år! Inte så konstigt att han landar på en andraplats i denna lista, med en månadslön på cirka 85 000 kronor.

Tilde de Paula Eby, 51, programledare

Tilde de Paula Eby
Alex Ljungdahl/Expressen/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 1 230 900 kronor.

Annons

Det förvånar nog ingen att allas vår Tilde de Paula Eby är den i Efter fem-gänget som drar in allra mest pengar. Hon har synts i mängder av TV4-program genom året men just nu är det Efter fem och sin egna tolkshow Tilde som hon fokuserar på.

I en intervju med Aftonbladet uttalade sig Tilde häromåret om sin lön. Hon förklarade då att pengar inte har så stor betydelse för henne men att det har att göra med att det inte går någon nöd på henne eller barnen.

– Jag är medveten om att det är en ynnest att det inte spelar en stor roll, för det betyder att jag har så jag klarar mig, sa hon då till tidningen.

2022 kunde Tilde de Paula Eby ta ut en månadslön på imponerande 102 575 kronor.

FOTO: Hans Shimoda/TT, Alex Ljungdahl/Expressen/TT, Karin Törnblom/TT, WENNMAN MAGNUS/Aftonbladet

Annons