LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Anders Pihlblad förbjuder barnen – regeln med maken Henrik: ”Det räcker”

21 nov, 2023 
Linn Seipel
Henrik alsterdal anders pihlblad
TV4-profilerna Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal har två tonåringar tillsammans med två tjejkompisar.
Nu berättar Anders om barnens förbud när det kommer till sociala medier.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Avslöjar: Kyssen med kollegan – Jag har aldrig med Nyhetsmorgon-profilernaBrand logo
Avslöjar: Kyssen med kollegan – Jag har aldrig med Nyhetsmorgon-profilerna

TV4:s favoritpar – programledarna Anders Pihlblad, 55, och Henrik Alsterdal, 44, har varit tillsammans i över 13 år. Kollegorna fick upp ögonen för varandra på riktigt under en personalfest, och 2012 gifte de sig. Under åren har de hunnit skaffa två barn, som nu kommit att nå tonåren, dottern Nike, 13 och sonen Erling, 12.

– Vi har ju barnen varannan vecka, då vi har barn med två tjejkompisar, så när vi väl har barnen brukar vi försöka att inte jobba så mycket och istället tokjobba den veckan när vi inte har barnen. Det tycker jag är det bästa sättet att lösa det på, så att barnen liksom inte ska komma i kläm, har Henrik Alsterdal tidigare berättat om upplägget för Hänt.

Därför visar aldrig Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad upp barnen på sociala medier

Programledarparet har dock strikta regler när det kommer till barnen och sociala medier. Dels är de noga med att aldrig själva visa upp barnens ansikten.

Annons

– Det är väldigt medvetet. De är inte intresserade av någon medial uppmärksamhet överhuvudtaget. Vi har känt av lite vad det är för barn och de har inte intresset av att vara med eller synas eller höras på det sättet, så vi lägger ut bilder på dem, men aldrig när man ser deras ansikten. De får helt enkelt fortsätta vara anonyma ett tag till, så får vi se vad de själva vill i framtiden, sade Henrik då till Hänt.

Anders Pihlblad om förbudet för barnen: ”Inga konton”

När Hänt träffade Anders Pihlblad nyligen passade vi på och fråga om hur de ser på att barnen själva skaffar sociala medier. Nu när de börjat komma upp i ålder. Programledaren förklarade då vänligt men bestämt att det inte är något de vill att barnen håller på med ännu.

– Jag tror att det här med sociala medier det behöver man inte vara så tidig med. Det räcker nog med att de har föräldrar som håller på. Mer titta, nej inga konton, säger Anders Pihlblad till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Hänt/Elin Jonasson

Annons