LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4-parets barn har 4 föräldrar – nu berättar Henrik Alsterdal om familjen

14 maj, 2022 
Lovisa Ström
Henrik Alsterdal, Anders Pihlblad
Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad har barn med två vänner.
Nu berättar Henrik hur det är.
– Det har aldrig varit något problem, säger han.
Annons
Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal om exklusiva resan i sommar: "Jättedyr"Brand logo
Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal om exklusiva resan i sommar: "Jättedyr"

TV4-profilerna Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad har varit gifta i 10 år. De träffades genom jobbet och har idag barnen Nike och Erling ihop.

Men sanningen är att deras barn har fyra föräldrar. I en intervju med Aftonbladet berättar Henrik nu om deras älskade familj.

Så träffades Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad

Henrik och Anders träffades på en personalfest. Det var maskerad och Henrik var utklädd till sjöman medan Anders var livräddare i Baywatch. För Aftonbladet avslöjar Henrik att det var Anders som tog mest initiativ av dem två.

– Det var Anders, jag var inte på alls. Innan dess hade jag faktiskt inte noterat honom särskilt mycket mer än att jag visste att han var en duktig journalist. Jag kan knappt minnas att jag hade pratat med honom innan festen, men det påstår Anders att vi hade gjort. Han upplevde det som att han hade försökt ta kontakt många gånger och tyckte att jag var dryg, berättar han skrattandes innan han berättar vidare om det romantiska frieriet:

Annons

– Vi var ute på Reimersholme. Anders gick ned på knä på bryggan och det var faktiskt väldigt romantiskt. Men något bröllop hade aldrig blivit av om inte Anders hade dragit igång det där. Det har aldrig varit min grej och jag sa att vi absolut kan gifta oss, men att det inte får bli ett stort bröllop. Vi gifte oss sedan i Palma och hade med oss några kompisar. Det blev jättefint och otroligt mysigt.

TV4-parets barn har 4 föräldrar – nu berättar Henrik Alsterdal om familjen

Men när det kommer till att skaffa barn var Henrik den som var mest drivande.

– Jag har alltid velat ha barn, så där var jag mer pådrivande. Vi har barn med två kompisar och det har funkat jättebra sedan start. Varannan vecka när vi har barnen blir det extremt strukturerat och den andra veckan kan vi sticka iväg och göra saker, berättar han.

Och på frågan om barnen förstår det här med att ha två mammor och pappor är svaret självklart.

– Ja, de har aldrig tyckt att det varit konstigt. Flera i deras klass har det likadant. Det har aldrig varit något problem. Vi bor dessutom i Stockholms innerstad vilket jag tror gör en väldig skillnad. De har aldrig fått höra något, men jag hade en liten oro för det innan.

FOTO: TT

Annons