LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför syns inte Filip Stiller Borowicz längre i Efter fem – nya rollen på TV4

20 feb, 2024 
Linn Seipel
Filip stiller borowicz
Filip Stiller Borowicz är TV4-programledaren vi sett en tid i Efter fem – men sedan årsskiftet skiner han med sin frånvaro.
I en intervju med Hänt förklarar han vad som orsakat ändringen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

QX-galan 2024 – Allt smaskigt från röda mattanBrand logo
QX-galan 2024 – Allt smaskigt från röda mattan

TV4-profilen Filip Stiller Borowicz, 41, är vi vana att se presentera nyheter i Efter fem. Men sedan årsskiftet har programledaren nästan helt försvunnit i rutan – hur kommer det sig? Hänt ringer upp Filip för att kolla läget.

– Jag har fått börja som redaktör nu, efter årsskiftet. Och det har ju varit tufft för jag har inte haft den rollen så mycket förut. Jag har framför allt varit programledare tidigare, säger Filip om situationen och fortsätter:

– Det är ju på grund av nedskärningarna i höstas som det blev så. De hade då färre programledarplatser kvar. Så att jag fick tyvärr lämna min, eftersom jag var på nyheterna. Så jag blev flyttad till att bli redaktör för Efter fem.

Filip Stiller Borowicz stoppas som programledare

Även om det kändes tufft i början, har Filip börjat se fördelarna med att ha fått testa på den nya utmanande rollen.

Annons

– Det har varit jäkligt spännande. Det är sådant stort ansvar, du ska välja vad som ska vara med i programmet. Jag var faktiskt lite skräckslagen för det.

Han fortsätter berätta:

– Nu har ju jag lärt mig det här, och känner att det är stort att jag kan det här också. För det är ju verkligen ett plus att ha den här kunskapen. Men det är klart att jag blev ledsen när jag fick veta att jag inte skulle få vara kvar som programledare. Det var jag jätteledsen över, det ska jag inte sticka under stol med. Men det har blivit bra, och förhoppningsvis får jag komma tillbaka mer som programledare i framtiden.

Filip Stiller Borowicz bevakar Eurovision 2024: ”Tacksam”

Filip intygar också att han fortfarande kommer att hoppa in framför kameran då det behövs. När det vankas Eurovison kommer vi också få se Filip i rutan igen, då han är TV4:s utsända på plats för detta – för inget mindre än fjärde året i rad.

– Efter pandemin sa jag det att jag hemskt gärna skulle vilja åka till Eurovision, eftersom det är ett stort intresse jag har. Då fick jag åka dit till Rotterdam 2021, och efter det var alla väldigt nöjda med jobbet jag gjorde där så sedan dess har jag fått fortsätta. Vilket jag är oerhört tacksam för, och inte tar för givet.

FOTO: TV4

Annons