LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Wille har ny fru – efter barnen med Sanna Lundell och Josefin Crafoord

18 feb, 2022 
Emil Karlsson Lagnelius
Wille Crafoord, Josefin Crafoord, Sanna Lundell.
Wille Crafoord, 56, har barn med både Josefin Crafoord, 48, och Sanna Lundell, 43.
Men hur ser hans kärleksliv ut i dag? Hänt reder ut!
Annons
5 saker om Josefin Crafoord du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Josefin Crafoord du kanske inte visste

Wille Crafoord var som ordkonstnär i rapgruppen Just D stor inom svensk musik på 90-talet.

Under samma årtionde träffade han Josefin Leffler, som tog hans efternamn när de gifte sig. Paret fick 1995 en son, Roderick (26 år i dag), men 2000 gick Wille och Josefin skilda vägar.

– Det funkade ju inte. Jag kände mig väldigt kontrollerad i vår relation och så fanns det en sak som jag helt enkelt inte tål och det är svartsjuka. Och den där svartsjukan uttryckte sig i så bisarra grejer, typ spionage när jag gick ut, har Josefin, som numera är känd programledare, berättat för Expressen.

Just D, bestående av Pedda P (Peder Ernerot), Gurra G (Gustave Lund) och Doktor C (Wille Crafoord).

Kort senare träffade Wille Crafoord en ny kärlek i 13 år yngre Sanna Lundell, dotter till artisten Ulf Lundell, 72. Med henne fick Wille ytterligare ett barn, dottern Olga (i dag 21 år) – men även relationen med Sanna gick i kras.

Annons

– När jag växte upp var konflikt något livsfarligt som ledde till väldigt, väldigt allvarliga konsekvenser, så vi hade aldrig konflikter. Jag har aldrig bråkat med min pappa, någonsin, har Sanna Lundell, som sedan många år är ihop med Mikael Persbrandt, 58, berättat i podden Värvet.

– När jag blev ihop med Wille, och han älskar ju att agitera, diskutera, debattera och tycka olika, blev det väldigt provocerande för mig i början. Att ens hamna i en situation där han tyckte annorlunda än jag. Jag tyckte det var så jävla jobbigt och att vi skulle gå i familjeterapi för att vi bråkade så mycket, och han tyckte att vi hade det precis som det skulle vara att leva i en familj.

Wille med Josefin 1997 och med Sanna 2002.

Efter två tuffa uppbrott skrev Wille Crafoord en debattartikel i Expressen med rubriken ”Ta ifrån mina ex-fruar barnbidraget”.

Annons

Men Wille kom att träffa kärleken igen – tredje gången gillt! Våren 2009 gifte han om sig med advokaten Karin Crafoord (tidigare Ström), 47.

Wille hyllar frun Karin

Med henne har han fått ytterligare tre barn, Dorian, 12, George, 8, och Mary Joanna, 6.

– Storasyskonen är så glada och tycker det är spännande med en lillasyster. Jag är själv en social person och tycker om att ha härliga människor omkring mig. Är en riktig familjemänniska, sa Wille till Hänt i samband med dotterns födelse och berättade att namnen Mary och Joanna har en kunglig touch.

– Båda namnen kommer från skotska drottningar och det senare blir tilltalsnamnet. Det är även inspirerat av skådespelerskan Joanna Pacula från filmen “Gorkijparken”

Wille med frun Karin 2016.

Familjen bor i en etagevåning på Södermalm i Stockholm och i en hemma hos-intervju med Sköna Hem 2017 hyllade Wille sin fru.

Annons

– Jag tycker att det är roligt med inredning, men måste nog ändå ge min fru en eloge för vårt hem. Det är Karin som hittar godbitarna, soffbordet av glas och mässing köpte hon precis på Bukowskis market. Det väger bly och var lite krånglig att få upp till vår våning högst upp, men allting går. Karin har sytt gardinerna och målat och fixat alla fönster själv. Vi har nästan inga nya möbler alls, det mesta här bär på en historia.

Foto: TT

Annons