LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Wille Crafoord pappa igen – döper dottern efter drottning

15 feb, 2016 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Wille Crafoord är 50 år, nybliven pappa och trivs som aldrig förr. Hänt får en exklusiv pratstund med artisten.
Annons

Nyligen fyllde Wille Crafoord 50 år och bara en månad tidigare, den 6 januari, blev han pappa till sitt femte barn.

– Ja, det är bara att göra slag i saken. Jag har fått en dotter som ska heta Mary Joanna. Båda namnen kommer från skotska drottningar och det senare blir tilltalsnamnet. Det är även inspirerat av skådespelerskan Joanna Pacula från filmen “Gorkijparken”, berättar Wille Crafoord nu för Hänt.

Wille Crafoord och nyfödda dottern Mary Joanna. Drottninglikt!
Wille Crafoord och nyfödda dottern Mary Joanna. Drottninglikt!

Med advokathustrun Karin Crafoord, 41, har den prisade ordvrickaren även sönerna Dorian, 6, och George, 2. Från relationen med journalisten Sanna Lundell, 37, har han Olga, 14, och i äktenskapet med radioprofilen Josefin Crafoord, 40, fick han sonen Roderick, 20.

– Jag är så van vid att ta hand om folk. Jag har ju inte bara fem barn och fru, utan även Just D-kollegorna Gurra och Peder. Mycket att stå i.

Annons

– Storasyskonen är så glada och tycker det är spännande med en lillasyster. Jag är själv en social person och tycker om att ha härliga människor omkring mig. Är en riktig familjemänniska.

Wille Crafoord och hustrun Karin Crafoord i vimlet.
Wille Crafoord och hustrun Karin Crafoord i vimlet.

Dessutom fick artisten nyligen ge utlopp för sin sociala sida på fler sätt än ett. Inför 50-årsdagen den 8 februari hade han önskat av nära och kära att komma och fira på den lokala puben Bishops Arms vid Mariaberget i närheten av hans lägenhet. Och visst fick Wille Crafoord en fest som heter duga.

– Alla dök upp. Eftersom det var söndag började vi rätt tidigt. Det kom säkert 130 personer, 150 personer om man räknar med den skotska orkestern. Och alla sjöng.

Förutom kompisarna i Just D förgyllde även vännen Dogge Doggelito, 40, kalaset med sin närvaro.

– Han dök upp och körde med kongas. Det var magiskt!

Cheers! Just D och Dogge Doggelito firar skotskt.
Cheers! Just D och Dogge Doggelito firar skotskt.

Efter 20 års frånvaro gjorde Wille Crafoord, Gustave Lund, 47, samt Peder Ernerot, 48, comeback med hiphopgruppen Just D i höstas. Det nya trippelalbumet “Den Feladne Länken” är dock inte det enda som är på gång i artisten och textkompositörens liv.

Nu närmast väntar en skön blandning av pappamys med dottern och biljettsläpp till Hovturnén. Sångaren är sedan år 2008 engagerad i den flera veckor långa sommarturnén där han och andra artister rider från slott till slott i Skåne och ger konserter.

Foto: IBL, Privat

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons