Så lever Unga-föräldrar Sindy Niklasson idag – vändningen med barnen

Sindy Niklasson med barnen Ozzy och Luna
Exklusivt

Sindy Niklasson medverkade i Unga föräldrar tillsammans med Michael ”Knivmicke” Sjöberg för sex år sedan.
I en intervju med Hänt berättar Sindy hur livet har varit sedan dess och hur hon tog sig ur missbruket.
– Idag har jag ett helt nyktert liv sedan flera år tillbaka, berättar hon.

Slå på ljud

Programmet Unga föräldrar gick av stapeln på TV4 för flera år sedan. Där fick vi följa både par och ensamstående som hade blivit föräldrar som unga. Ett av paren vi fick lära känna i första säsongen var Sindy Niklasson och Michael ”Knivmicke” Sjöberg med deras förstfödda son Ozzy.

År 2017 fick de ett till barn, sonen Luna. Sindy och Michael gick sedan isär efter flera år tillsammans. Samtidigt har Sindy tampats med missbruk och psykisk ohälsa. Men hur lever hon idag – sex år efter programmet? I en intervju med Hänt berättar hon om sin stora livsförändring.

Exklusivt
LIVSÖDE Så lever Unga föräldrar-Pontus idag

Sindy Niklasson om att spela in Unga föräldrar: ”Mycket fördomar”

Sindy gjorde ett stort intryck hos tittarna och är glad över att hon tackade ja till Unga föräldrar – då hon tror att många fick en ny bild av henne.

– Det var ju väldigt länge sedan nu, min äldsta fyller ju sju år snart. Det var något helt nytt, men det var ju såklart annorlunda, säger hon och fortsätter:

– Vi spelade in programmet själva med egna kameror, så det blev ett fint resultat. Det var roligt att få visa lite mer om mig och Michael, för det var så mycket fördomar om oss hur vi såg ut. Det var skönt på något sätt, att få visa att det här är jag på riktigt.

Sindy Niklasson tampades med missbruk och psykisk ohälsa

Sindy och Michael valde att gå skilda vägar strax efter att deras andra son hade fötts.

– I kort så var det ju väldigt destruktivt mellan mig och Michael efter att Luna föddes. Allting ledde till att barnen fick flytta ifrån oss för att vi skulle kunna ordna upp saker i våra liv.

Hon fortsätter:

– Jag mådde psykiskt dåligt och led av psykisk ohälsa. Vi behövde en paus. Det ledde till att mina barn blev placerade under två och ett halvt år. Jag fick då tid till att jobba på mig själv.

Sindy Niklasson led då av ett missbruk som gjorde att hon behövde behandling.

– Jag har tampats med missbruk men idag har jag ett helt nyktert liv sedan flera år tillbaka. Jag fick behandling för min psykiska ohälsa och idag är jag mycket tryggare i min mammaroll.

Det gör Sindy Niklasson idag – hjälper mammor med problematik

Idag mår Sindy bra och sedan ett år tillbaka har hon sönerna hos sig.

– De bor hos mig idag på heltid, sedan ungefär ett år tillbaka. Jag är klar med min process. Jag är ensamstående med dem, och det går hur bra som helst. Ozzy har börjat i ettan och Luna går i förskolan.

Sindys söner

Sindys två söner, Ozzy till vänster med lillebror Luna till höger.

FOTO: Instagram

Sindy bor i Stockholm och har skaffat en ny pojkvän, som bor i Norge. Något hon älskar och brinner för är sitt arbete för kvinnor. Tv-profilen jobbar nämligen på föreningen QRUT, där hon hjälper till med stödsamtal och föreläser. Organisationen vänder sig till mammor vars föräldraförmåga är ifrågasatt på grund av missbruk, kriminalitet och våld i nära relation.

– Jag jobbar med mammor som har problematik, som har eller haft missbruk. Lever eller levt kriminellt. Jag använder mina gamla erfarenheter. Jag har varit en QRUT-mamma. Jag inspirerar med mina erfarenheter med att det går att förändras och att det går att få sina barn tillbaka. Vi är med dem hela vägen, de flesta har sina barn placerade. Det känns bra att ”ta” mitt gamla liv och kunna inspirera med det. Alla förtjänar en andra chans, säger hon och fortsätter:

– Det är det här jag vill göra. Det klart jag känner otroligt mycket empati, vilka känslor de går igenom och hur de mår. Jag vill hjälpa dem på rätt väg igen.

LÄS OCKSÅ: Unga mammor-profilen har fått sitt andra barn

LÄS OCKSÅ: Därför separerade Dr Alban och Kin Hermansson efter 18 år ihop

FOTO: Privat

SENASTE NYTT!