ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför separerade Dr Alban och Kin Hermansson efter 18 år ihop

29 sep, 2021 
DR ALBAN, KIN HERMANSSON
Dr Alban och exet Kin Hermansson var ett par i 18 år och tillsammans fick de döttrarna Jane och Julia.
Men i somras valde Dr Alban och Kin att gå skilda vägar.
Nu berättar Dr Alban för Hänt om beslutet.
Annons
6 saker du nog inte visste om Måns ZelmerlöwBrand logo
6 saker du nog inte visste om Måns Zelmerlöw

Alban "Dr Alban" Nwapa, 64, är en av Sveriges mest folkkära artister och ligger bakom succélåtarna Hello Africa och Sing Hallelujah.

Dr Alban kom till Sverige från Nigeria år 1979 för att studera till tandläkare. Men tandläkarkarriären blev knappast långvarig när Alban upptäckte musiken. År 1990 träffade han producenten Denniz Pop och inte långt därefter var artisten Dr Alban född.

Sedan dess har mycket hänt för Dr Alban och genom den gemensamma vännen Tomas Brolin träffades han och kärleken Katrine "Kin" Hermansson, 48. Detta var hela 18 år sedan och under årens lopp har de hunnit med mycket, bland annat att ha blivit föräldrar till döttrarna Jane, 16, och Julia, 13.

Dr Alban om krisen under coronapandemin

Men i somras kom beskedet att det forna paret separerar.

”Det är ok att ni frågar, jag bekräftar att så är fallet. Under omständigheterna så mår jag ok. Vill inte kommentera ytterligare”, skrev artisten då i ett meddelande till Aftonbladet.

Annons

Sedan dess har det varit tyst kring uppbrottet men på sociala medier har man kunnat se att Alban spenderat mycket tid i det spanska paradiset Marbella.

Under coronapandemin har alla artister däremot haft det tufft med inställda spelningar och konserter. Alban berättar nu för Hänt att han behövde leva på besparingar.

– Man fick ju jobba med sparade pengar. Man är ju van att jobba och tjäna pengar och sen på två år var det inget. Alla artister hade det problemet, men nu börjar jobben komma tillbaka!, säger han till Hänt.

DR ALBAN
Dr Alban med familjen.

Dr Alban om separationen från Kin – så är relationen idag

I samma veva berättar Dr Alban för Hänt om separationen från Kin.

Annons

– Man pratar ju om de här grejerna man måste prata om. Men vi umgås inte, vi ringer bara och pratar om barnen, säger han till Hänt och fortsätter:

– Sånt händer och det får man ta, that's it. Det är min syn på saken. Inte hålla på och prata om vad som är vad och vem som är vem. Det är totalt ointressant, man gör det bästa för barnens skull och försöker gå vidare och jobba på det.

Han berättar även att de har lagt upp det som så att de har barnen varannan vecka.

Dr Alban har däremot inte stängt dörren för kärlek i framtiden, nu berättar han för Hänt om hur han ser på saken.

– Det klart jag kommer ha en ny, det kommer nog komma någon ny någon gång. Men det är inget prat om att det måste vara nu liksom, avslöjar han för Hänt.

FOTO: Patrik Österberg/TT, Cecilia Liljeton/TT

Annons