Thomas Hayes försvann efter rollen som Skam-William – så lever han idag

Thomas Hayes

Thomas Hayes fångade mångas hjärtan när han spelade snyggingen William i norska serien Skam.
Nu har det gått sex år sedan serien började sändas, det här gör Thomas idag!

Thomas Hayes, 24, och de andra skådespelarna i Skam blev kända i samband med den norska succéseriens genombrott. Skam fångade mångas intresse, framför allt i Norden, men den kom även att nå internationell publik.

Många kunde nämligen känna igen sig i karaktärernas skolgång och kunde relatera till problemen som fanns i tonåren. Även av kritikerna fick serien strålande betyg.

LÄS MER: Skam: Så lever skådespelarna i dag

”Världens bästa”, konstaterade den danska tidningen Politiken efter att ha sett serien.

”Bara ett nyfiket och överraskande roligt besök i det norska tonårshjärtat”, skrev Björn Barr vid Expressen.

Thomas Hayes spelade William i Skam

Thomas spelade rollen som ”snygg-William”, och utåt sett var han den tuffaste killen i skolan. Men djupt där inne fanns en snäll och varm kille.

Trots succén fick tittarna inte se speciellt mycket av Thomas Hayes efter den andra säsongen av Skam. Anledningen var att han helt enkelt hade tröttnat. Dock dök han upp i det sista avsnittet av den fjärde säsongen till Nooras, spelad av Josefin Pettersen, stora förtjusning.

Skam

William och Noora hade ett öga för varandra.

Foto: Youtube

Sedan dess har det varit ganska tyst kring Thomas Hayes och de andra skådespelarna i Skam. Men Thomas har faktiskt inte lagt skådespelandet på hyllan, han hade nämligen en roll i norska thrillern The river. Sedan har han även varit med i mockumentären ”Han heter icke William”, en serie om skådespelarens liv efter ungdomsseriens slut.

Idag jobbar Thomas som modell och han har gjort flera uppdrag för stora företag som till exempel Pepsi. Han har även gjort en vändning i karriären och släppt sin egen musik, detta efter att ha jobbat som DJ under en längre period.

År 2017 var Thomas med i Kjendiskampen och visade upp sina gedigna fotbollstalanger framför fyllda läktare.

Thomas Hayes

Thomas i Kjendiskampen.

Jon Olav Nesvold

I vintras gjorde Thomas ytterligare något som har med kombinationen tv och sport att göra. Han var nämligen en av deltagarna i Kjendis-VM på norska tv-kanalen NRK. I programmet ställde 20 av Norges hetaste kändisar upp i rafflande tävlingar som hör vintern till. Grenarna bestod av utförsåkning, skidskytte, hopp och längdskidåkning.

Av Thomas sociala medier att döma verkar han brinna mycket för musiken och DJ:andet. Han verkar även inte vara i något förhållande och har inte uttalat sig om kärlekslivet i intervjuer så sistone.

FOTO: NRK, Instagram

LÄS OCKSÅ: Skam-stjärnan Thomas Hayes nya kärleksbesked – 4 år efter succén

LÄS OCKSÅ: Då kommer tre nya versioner av tv-serien Skam till Sverige