TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Då kommer tre nya versioner av tv-serien Skam till Sverige

20 dec, 2018 
AvAnaïs González Cruz
Skam kommen med tre nya versioner
Förbered dig på ett riktigt Skam-bonanza i vår! 2019 släpper nämligen Sveriges Utbildningsradio den tyska, spanska och franska versionen av serien på UR Play.
Annons

Den norska serien Skam slog ner som en bomb när den började sändas 2015 och sedan dess har succén spridit sig långt utanför Norges gränser. I USA har man redan spelat in en egen version av serien och likaså i Frankrike, Tyskland och Spanien. Just nu spelas även en svensk remake in.

Den norska produktionen avslutades 2017 och för många av oss var det ett riktigt sorgligt farväl, men nu kommer ett glädjande besked för alla Skam-fans – snart kan du se tre av de utländska versionerna här i Sverige!

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Sveriges Utbildningsradio har nämligen köpt in de franska, tyska och spanska versionerna av serien och kommer att sända dem på UR Play i vår nästa år. Än så länge finns inget exakt datum.

Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda det här fina innehållet till våra användare. Vi hoppas att den stora publiken som lockades av Skam, kommer uppskatta möjligheten att återse sina favoritkaraktärer i ny tappning, säger Gabriella Thinsz, innehållschef på UR, i ett pressmeddelande.

Annons

Den svenska versionen av Skam

Det var i våras som SVT gick ut med att de planerade att göra en svensk spin-off på norska Skam, en ”ungdomsserie om kärlek, vänskap, svek och hockey i en svensk småstad”. Provfilmningarna startade i Stockholm, på Calle Flygares teaterskola. Därefter åkte de landet runt för att leta flera skådisar i åldrarna 16-22.

– Någon karaktär vill vi ska kunna sjunga och även idrottsrelaterade saker är fördelar, förklarade producenten Stefan H. Lindén till Expressen då.

Men när den svenska spin-offen kommer att komma ut är ännu inte klart.

FOTO: IBL

Annons