Dansbandet Friends försvann från rampljuset – det gör de idag

Kim Kärnfalk & Nina Inhammar Allard

Friends var ett svenskt dansband som gjorde stor succé innan de försvann från rampljuset.
Det här gör medlemmarna Nina Inhammar Allard och Kim Kärnström idag.

Bandet Friends slog igenom i början av 2000-talet och tillsammans levererade de hits efter hits. Under sin karriär var de med och tävlade i Melodifestivalen tre gånger och vann år 2001 med låten Lyssna till ditt hjärta. Tiden efter den stora succén var hektisk, och mestadel av tiden spenderades ute på vägarna i bandets turnébuss.

Men två år efter Melodifestivalen-vinsten splittrades plötsligt bandet, och istället fortsatte tjejerna Kim Kärnfalk och Nina Inhammar Allard på egen hand.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför splittrades dansbandet Friends

När Kim gjorde en intervju med Hänt för några år sedan berättade hon om den hektiska tiden i bandet och hur allt jobb gjorde att hon gick miste om andra viktiga saker, som till exempel tid med nära och kära.

– Mormor blev sjuk i lungcancer och jag missade mycket av hennes sista tid för jag var inte hemma, kände att jag svek henne. Jag var helt slut psykiskt. Sov för lite och jobbade för mycket, sa hon då.

LÄS MER: Sanningen bakom Markoolios plötsliga försvinnande

Men Kim var inte den enda i gruppen som kände så. Även de andra bandmedlemmarna kände sig trötta, och allt slit gick till slut ut över relationerna i gruppen. Detta gjorde att hon och Nina bestämde sig för att istället köra på själva.

– Vi var trötta i bandet, var inte överens, det blev så mycket lättare med bara oss två. Jag flyttade till Stockholm 2003, egentligen för att få rätt hjälp för min panikångest, jag hade ju haft rätt stökigt när jag växte upp. Nu behövde jag göra bokslut över mitt liv och träffade en bra terapeut, berättar hon.

År 2004 ställde Nina och Kim upp i Melodifestivalen för en fjärde gång, den gången med låten En gång för alla. Men även deras tid i musikbranschen nådde sitt slut och år 2006 valde popduon att tacka för sig.

Det gör Kim och Nina idag

Idag har både Kim och Nina lämnat musikbranschen för något helt annat. Kim har bland annat flyttat tillbaka till Uddevalla och jobbar nu som journalist och programledare på P4 Väst där hon bland annat hörs i Karlavagnen varannan vecka.

– Det är mycket mer spännande att jobba som journalist än som schlagerstjärna, tycker jag, säger hon i en intervju med Expressen.

Nina däremot jobbar som handläggare på Totalförsvarets rekryteringsmyndighet och trivs väldigt bra. Men för tidningen berättar hon också att hon börjat skriva lite musik igen.

– Jag behöver det, jag har jättemycket musik i kroppen som jag känner att jag vill få ut. Nu det är kul med musik igen och det är jag väldigt glad för, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Artisten Sara Löfgren försvann helt från rampljuset – det gör hon idag

LÄS OCKSÅ: Martin Rolinski från BWO försvann helt – så lever han idag