LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Martin Rolinski från BWO försvann helt – så lever han idag

14 mar, 2021 
Martin Rolinski och BWO
Martin Roliniski gjorde stor succé i Melodifestivalen under flera år med electropop-gruppen BWO.
Sedan framgångarna i Melodifestivalen har det dock varit ganska tyst från artisten.
Vad gör han idag? Hänt har svaret!
Annons
5 heta Mello-frågor med WiktoriaBrand logo
5 heta Mello-frågor med Wiktoria

Popgruppen BWO, eller Bodies without organs, bildades år 2003 av Alexander Bard tillsammans med Marina Schiptjenko och sångaren Martin Rolinski, som dessutom upptäcktes i programmet Popstars. Tillsammans fick de ett större genombrott i Melodifestivalen.

BWO och framgångarna i Melodifestivalen

Alexander Bard är alltså grundaren till electropop-gruppen BWO. I mars 2005 släppte gruppen sitt första album Prototype i Sverige som blev en stor succé, då albumet sålde platina.

BWO har varit med och tävlat i Melodifestivalen hela fyra gånger. Första gången var 2005 med låten Gone. År 2006 var det dags igen och denna gång med den välkända låten Temple of love. Och då gick det bättre, bandet gjorde nämligen succé i tävlingen och kom till final. Där slutade de tvåa, 32 poäng efter ettan Carola Häggkvist som kammade hem vinsten med bidraget Evighet.

Två år senare var det dags igen då BWO ställde upp med låten Lay your love on me i Melodifestivalen år 2008. Och visst gick det bra även denna gång, låten gick till final och bidraget slutade på tredje plats.

Annons

År 2009 blev sista gången BWO medverkade med låten You're not alone, gruppen tog sig då till Andra chansen men åkte ut.

Vem är Martin Rolinski och vad gör han idag?

Martin Rolinski upptäcktes som tidigare nämnt i programmet Popstars och fick därefter kontakt med Alexander Bard. Martin Rolinskis föräldrar kommer ursprungligen från Polen men Martin själv är uppvuxen i Angered. Han är idag 38 år och är bosatt i Stockholm. Han är gift och har två döttrar födda 2009 respektive 2012.

2013 tävlade Rolinski själv i Melodifestivalen med låten In and out of Love, dock slogs han ut i Andra chansen mot Robin Stjernberg som sedan vann hela tävlingen. Året innan dess var han körledare för Angered i Körslaget.

Martin har dessutom medverkat i musikprogrammet Doobidoo och 2017 respektive 2019 deltog han och arrangerade konserten We Are Voice. Visste du att han dessutom har en examen som civilingenjör i maskinteknik med inriktning industriell ekonomi?

Musikgruppen BWO
BWO inför SVT:s Melodifestivalen år 2009

Martin Rolinskis svåra tid efter framgångarna

Martin Rolinski gjorde en comeback år 2017 med singeln Tillsammans som handlar om när hans dotter Isabella drabbades av en hjärntumör, blott fyra år gammal.

Annons

I en intervju med Expressen från 2017 berättade han om den svåra tiden.

– Jag blev chockad. Jag tror att min första tanke var ”hur löser vi det här?”. Jag är inte den typen som tillåter mig själv att bryta ihop för det har jag inte råd med. Sedan har man successivt gjort det ändå i olika sammanhang, men det har kommit efteråt, sa Martin Rolinski till Expressen och fortsatte:

– Det blir jobbigare när det inte är en själv som drabbas. Dessutom är det ditt barn det handlar om.

Idag är Martin fortfarande aktiv som CEO i körverksamheten We are Voice som idag även finns som app för sång och stämsång, enligt hans Linkedin-profil. Han syns dock sällan till i tv-sammanhang och verkar ha tagit ett steg tillbaka från rampljuset.

Hänt har sökt Martin Rolinski utan gensvar.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT // Carl-Johan Söder/SVT

Annons