TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Så lever programledaren Mogge Sseruwagi idag

16 jul, 2021 
AvJohanna Alm
Mogge Sseruwagi med Sanna Bråding
Mogge Sseruwagi gjorde succé i tv-serien Tre Kronor och har efter det bland annat varit programledare för Idol. Så lever han idag.
Annons
Molly Sandéns stilresa genom årenBrand logo
Molly Sandéns stilresa genom åren

Mogge Sseruwagi, 43, var tillsammans med Sanna Bråding,41, programledare för Idol 2006, spelade rollen som Abby Sali i tv-serien Tre Kronor mellan 1994-1999, gav ut två skivor under artistnamnet Masayah under 2000-talet och han har även varit programledare för tv-programmet ZTV presenterar.

Listan på Mogge Sseruwagis karriär kan göras lång, men vad gör han egentligen idag?

Mogge fick sitt genombrott i tv-serien Tre Kronor som var en svensk dramaserie i såpoperaform som sändes mellan 19994-1999. Han spelade Abby Sali som var en av de karaktärer som medverkade i flest avsnitt.

Efter seriens slut satsade Mogge på sin musikkarriär under artistnamnet Masayah. Han har medverkat på en rad olika låtar tillsammans med kända namn såsom Petter, Mange Schmidt samt Ison & Fille. Mogge har även släppt två egna album: "Masayah" som släpptes 2002 och "P.S." år 2005.

Mogges artistkarriär som Masayah

Även om rollen som Abby i Tre Kronor blev hans genombrott så har Mogge alltid känt att musiken har varit hans kall i livet. I en intervju med Pia Conde i programmet Söndagsmorgon 2004 berättar Mogge med egna ord om hur han gick från skådespelare till att satsa på musikkarriären.

Annons

– Jag tror inte skådespeleriet var min plattform utan musiken har alltid varit där jag trivts bäst, sade han då.

Mogge Sseruwagi programledare, musiker och skådespelare
Mogge Sseruwagi fick sitt genombrott i tv-serien Tre Kronor. Foto: Alexander Mahmoud/TT

År 2006 utsågs han till Sveriges bäst klädde man av tidningen Elle och numera jobbar han även inom modebranschen.

Det arbetar Mogge Sseruwagi med idag

Idag är han nämligen activation manager för Sneakersnstuff som är internationellt uppmärksammad och en av få butiker i världen som löpande får möjlighet att ingå exklusiva designkollaborationer med bland andra Adidas, Puma, Converse, New Balance och Lacoste.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Cornelia Nordström/TT

Annons