TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Felix Almsved om kärleken och svåra sjukdomen efter Bachelor

02 jul, 2021 
AvLina Arvidsson
Felix Almsved, känd från Bachelor.
Hur lever Felix Almsved drygt ett år efter Bachelor?
Här berättar han om kärlekslivet, tuffa tiden, sjukdomskampen, framtiden och relationen till Bachelor-Johanna i dag.
– Jag tänker mer på familj och att skaffa barn, säger han till Hänt.
Annons
Här är ungkarlarna i Bachelor Sverige 2021Brand logo
Här är ungkarlarna i Bachelor Sverige 2021

2019 sökte Felix Almsved, 29, kärleken i TV4-programmet Bachelor. Men under hösten förra året tog livet en oväntad vändning.

Det upptäcktes att han hade en tumör och i november fick Felix opereras. Prover togs och svaret skulle komma efter ett några veckor.

Men först efter en sju månader lång väntan fick han beskedet – tumören var inte aggressiv. Nu berättar en lättad Felix om den svåra tiden.

✔︎ Felix Almsved

Ålder: 29 år.
Längd: 1.97.
Bor: I Stockholm.
Gör: Arbetar med teknisk försäljning.

Hej Felix! Hur mår du?

– Jag mår fint, tack! Sommaren är på väg.

Hur mår du idag?

– Nu mår jag bra, men det har varit en väldigt tung vinter. Jag har brottats med hjärnspöken och annat. Nu när jag äntligen fått svaret från provtagningen, är det som att jag fått möjlighet att andas på nytt. Det är jävligt skönt och jag uppskattar livet.

Hur har vintern varit?

– Jag är positiv av mig i grunden, så jag har inte varit skitdeppig. Men jag kunde känna igen känslan i och med att jag varit deprimerad tidigare i livet. Orken försvinner och man vill stänga in sig själv. Men jag krigade på bra och försökte hitta på roliga saker och inte tänka så negativt kring det.

Annons

Felix om tumören

Hur kändes det är beskedet att tumören inte var aggressiv kom?

– Det var förlösande. Alla små orosmolnen sprängdes bort och det var skönt att kunna släppa den tunga stenen och fortsätta mitt liv i en positiv riktning.

– Nu återstår rehab efter operationen. Men vad gäller cancern är jag helt friskförklarad och återställd. Det är skönt!

Hur är det med kärleken idag?

– Nej, det hänger ihop när jag varit lite nere och inne i mig själv på grund av tumören. Jag har inte kunnat öppna mitt hjärta och fokusera på någon annan medan jag gått igenom den här karusellen. Men det är något jag längtar efter, att kunna dejta igen och förhoppningsvis kunna hitta rätt.

– Jag söker någon som är stabil i sig själv. Som är trygg, rolig och glad, gillar att äventyra samtidigt som man kan titta framåt och stadga sig för resten av livet.

Felix Almsved.
Felix till vardags.

Har din syn på kärlek och relationer ändrats efter operationen?

– Jag har länge sagt att nästa relation ska vara livet ut. Men på grund av tumören har jag blivit mer ödmjuk till livet. Jag tänker mer på familj och att skaffa barn. Det är klart att jag längtar lite extra efter det.

Annons

I slutvalet i Bachelor valde du Johanna Olsson, som det sedan tog slut med. Har ni någon kontakt idag?

– Nej, vi har inte kontakt. Men jag har fått höra ryktesvägen att hon flyttat till England och är lycklig med sin kille och även väntar barn. Jag är glad för hennes skull.

Vill du vara med i tv igen?

– Jag har fått frågor om andra dejtingprogram. Men precis som när jag fick frågan om Bachelor så sa jag nej, för jag känner mig inte som en tv-person. Men då blev jag övertalad ändå och jag gillar formatet, så något liknande är jag öppen för. Men det finns andra realityprogram som jag tackat nej till. Men andra typer av program, som Robinson och Let´s dance, skulle vara en rolig utmaning.

Vad händer för dig i sommar?

– Jag ska njuta av livet och förhoppningsvis få ett slut på Corona, så man inte behöver bli tyglad av den utan kan resa fritt.

Foto: TV4 & Privat

Annons