Popgruppen Da Buzz försvann helt – så lever medlemmarna idag

gruppen Da Buzz

Vem minns inte hits som Do You Want Me, Alive och Last Goodbye?
De och många fler låtar som spelades om och om igen på radion under 00-talet gjordes av eurodancegruppen Da Buzz.
Men vad gör egentligen medlemmarna i Da Buzz idag? Hänt har svaret!

Gruppen Da Buzz bildades av Per Lidén, 52, och Pier Schmid, 50, 1999. De två kommer båda från Karlstad och möttes av en slump i en studio året innan då bestämde de sig för att göra något tillsammans. När de såg sångerskan Annika Thörnquist, 49, uppträda med ett lokalt Karlstadsband knöt de upp henne till sitt musikprojekt.

– Ett stort intresse fanns och alla sa till oss att vi skapade ”the buzz”. Därför bestämde vi oss för namnet Da Buzz som är ett kanonbra namn. Vi älskar det, berättade Annika i en intervju med sajten Wayback Machine 2004.

LÄS MER: Casper Janebrink om otroheten mot hustrun Helena

Därför splittrades Da Buzz

Mellan år 2000 och 2006 släppte de fem album och ett pärlband av hits. 2003 tävlade de även i Melodifestivalen. I slutet av 00-talet var de mindre aktiva, gav inte ut någon ny musik och 2009 meddelade de att de skulle ta ett uppehåll. De hade pratat med varandra om att dra ner på tempot redan efter att det sista albumet Last Goodbye släpptes 2006. Ungefär i samma veva började flera av medlemmarna stadga sig på riktigt och bilda familj.

Annika fick redan 2008 sonen Ivar, 12, med sin sambo Martin Johansson, 51, och sedan kom nästa son Albert, 10, 2010. Per gifte sig i sin tur med sin fru Sara, 38, och de fick tvillingpojkarna Alvin och Julius, 10, 2010.

Pier bestämde sig då Da Buzz började gå på sparlåga för att hoppa av bandet och satsa på det egna projektet Broken Door, ett rockigare popband med mycket gitarrer, som han har tillsammans med Tobias Östlund. Broken Door hade sin hittills största hit med låten Angel som låg åtta på den svenska singellistan 2010.

Det gör gruppens medlemmar idag

Efter det bildade även Pier familj och idag bor han i en bostadsrätt i Stockholmsförorten Bromma med sambon Charlotte Keeleste, 43, sönerna Liam, 9, och Benjamin, 4. Och det låter som om Pier trivs med familjelivet:

– Det är spännande att bli förälder. Man börjar se enkla saker i livet på ett annat sätt. Jag är fotbollstränare för äldste sonens fotbollslag Brommapojkarna P12, och min yngste son är nog fantastiskt intelligent. Han har redan lärt sig läsa själv fast han inte ens har hunnit fylla fyra år, berättar Pier för Hänt.

Då han inte själv spelar in nya låtar med Broken Door jobbar Pier med att producera och skriva musik åt andra artister. Dessutom är han festivalgeneral för festivalen Rock off på Åland. Men Broken Door är i högsta grad fortfarande aktiva och senaste singeln Without Your Love släpptes så sent som hösten 2020.

– Men det är klart. Utvecklingen i musikbranschen har gjort att det är väldigt mycket svårare att slå stort med en låt idag än vad det var när vi började med Da Buzz för drygt 20 år sedan. Idag kontrollerar inte längre skivbolagen vad som ges ut och varje dag släpps det cirka 60 000 låtar över hela världen. Det är runt 2 miljoner nya låtar per månad, förklarar han.

Da Buzz plötsliga återförening

Per och Annika återupptog så småningom Da Buzz och satsade på en comeback 2014 då de gav ut tre nya singlar. Ingen av dessa fick några listplaceringar, men de märkte av att det fanns en stor efterfrågan på att höra Da Buzz live. De har sedan dess turnerat en hel del med Da Buzz, både på festivaler och krogar, framför allt i Sverige, men även i mindre skala utomlands. Exempelvis var de med på festivalen Vi som älskar 90-talet sommaren 2019. Tidigare i år släppte de sin senaste singel Waiting For Your Love.

Per bor kvar i Karlstad med familjen och har förutom tvillingsönerna även dottern Lo, 3. Sedan 2006 är han vid sidan av Da Buzz även gitarrist i hårdrocksbandet Renegade Five. Dessutom driver han det egna skivbolaget Ocean Music Group och skriver även han musik och producerar till andra artister.

Annika bor precis som Pier i Stockholm sedan länge och är idag, förutom att sjunga i Da Buzz, suppleant i sambon Martins musikbolag MANIVA Produktion AB.

LÄS OCKSÅ: Christer Björkman bryter tystnaden om okända otroheten

LÄS OCKSÅ: Tilde de Paula Ebys nya barnbesked efter bilden

FOTO: TT