Mange Makers återförenas 10 år efter succén – så lever de idag

Mange Makers idag

2011 släpptes låten Fest hos Mange och dancegruppen Mange Makers blev rikskändisar över en natt.
Men sedan dess har det varit ganska tyst från dem – men nu hintar medlemmarna om en återförening.
– Det kommer bli sjukt stelt, säger grundaren Peter Bacall.

För tio år sedan slog Mange Makers igenom med buller och bång. Gruppen grundades av video- och musikproducenten Peter Bacall, 27, och medlemmarna bestod av Max Christensson, Max Henriksson och Didrik Rastbäck.

Låten Fest hos Mange nådde platina strax efter att den släppts och musikvideon fick över 1 miljon visningar på Youtube bara efter en vecka. Succén var ett faktum och åren därpå fortsatte Mange Makers att leverera hits som spelades flitigt på radion.

LÄS MER: Mange Makers bryter tystnaden om bråken – 10 år senare

Men hur lever egentligen Max, Max och Didrik idag? På sin Youtube-kanal har gruppen nu släppt serien Vad hände med Mange Makers? där killarna berättar allt.

Historien bakom Fest hos Mange

I det första avsnittet berättar Didrik Rastbäck, som var sångare i gruppen, att han numera jobbar på posten.

– Jag mår bra, det kan du väl se. Jag ska inte klaga. Jag tjänade en miljon för några år sedan nu jobbar jag på posten. Jag är inte sur alls, säger Didrik.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Allt började när Didrik och Max Henriksson blev vänner på gymnasiet. Max hade då precis köpt en beatbox-mikrofon och en kväll bestämde de sig för att spela in musik. Resultatet blev den första versionen av Fest hos Mange och klippet la de ut på Facebook.

– Sen så efter det så skrev Peter till mig, säger Max, och refererar då till Peter Bacall, som producerade låten Fest hos Mange.

När hiten var inspelade kontaktade de Max Christensson, som var dansare i Mange Makers – och gruppen var skapad.

Därför splittrades Mange Makers

Framgångarna kom över en natt för Max, Max och Didrik. De blev kontaktade av skivbolaget Universal Music som de signade med och därefter kom låtar som Jul hos Mange, Mange bjuder och Drick den.

Trots att många fans fortsatte lyssna på Mange Makers tills det att de la ner 2016 förblev Fest hos Mange gruppens största succé. Så vad hände egentligen? I en intervju med Hänt Plus har medlemmarna kortfattat berättat om splittringen.

– Vi blev trötta på varandra, sa dansaren Max Christensson då.

Så lever Didrik, Max och Max idag

Idag jobbar Didrik på posten och Max Henriksson är tekniker på Apple. Max Christensson har lämnat Stockholm bakom sig och flyttat till Torsby med sin hustru, som han har en ettårig dotter med.

Livet har med andra ord förändrats en hel del för medlemmarna sedan de släppte Fest hos Mange för tio år sedan. Men ännu verkar det inte vara över. I Youtube-serien hintar de nämligen om en återförening.

– Det är helt sjukt för jag har inte träffat grabbarna sedan jag hoppade av för sex år sedan och nu har vi kommit överens om att ses. Men det kommer bli sjukt stelt, säger Peter Bacall.

Även Max Henriksson är orolig inför mötet.

– Senaste vi sågs så var det inte bra. Jag kommer ihåg att jag mådde riktigt dåligt. Helt ärligt ville jag bara därifrån, säger Max Henriksson och fortsätter:

– Jag har förhoppningar om att alla har förändrats och att det har blivit bättre så jag är ändå taggad på mötet samtidigt som jag är lite rädd.

LÄS OCKSÅ: Doreen Månsson försvann helt från rampljuset – så lever hon idag

LÄS OCKSÅ: Sunblock försvann helt – så lever Oksana, Rebecca och Pernilla idag

FOTO: Youtube, Claudio Bresciani / TT