Kevin Borg försvann efter Idol 2008 – så lever han idag

Kevin Borg vann Idol 2008, men till skillnad från kollegorna Robin Bengtsson och Anna Bergendahl tog karriären i Sverige aldrig fart.
Så lever han i dag, efter skilsmässan och flytten hem till Malta.


Kevin Borg, 34, bytte sol och stränder och hemlandet Malta mot snö och kyla i Arvidsjaur 2007. Anledningen? Den då 21 år gamla artisten valde Sverige på grund av kärleken Sofia Lundgren. Men inte trodde han när han kom hit att han på dagen ett år senare skulle bli Kevin med hela svenska folket och vinna Idol 2008.

Med sitt stora leende charmade Kevin samtliga och vann också finalen i Globen där han ställdes mot Alice Svensson.

Helt oprövad som artist var han dock inte innan Idol-resan. Kevin hade nämligen deltagit i Maltas motsvarighet till Melodifestivalen, både 2006 och 2007.

Efter Idol satsade han på en karriär i Sverige. Han gav ut sitt första album 2009 och samma år fick han huvudrollen i den svenska versionen av musikalen High school musical.

Men till skillnad från sina Idol-kollegor Robin Bengtsson och Anna Bergendahl, båda har som bekant vunnit Melodifestivalen, tog Kevins karriär aldrig riktig fart här i Sverige.

2015 meddelade han sina fans att han lämnade Sverige för att flytta hem till Malta igen. Bara två år tidigare hade han och dåvarande kärleken som han gifte sig med 2011 valt att gå skilda vägar.

– Jag hoppas att vi fortfarande kommer att vara vänner. Jag önskar henne allt det bästa i hela världen. Så är det, sa han till Expressen.

Fem år har gått sedan flytten, men Kevin har inte glömt Sverige. I en intervju med arvidsjaur.se i februari 2020 berättar han att han fortfarande har lite kontakt med Robin Bengtsson.

Kevin Borg har fortfarande kontakt med Robin Bengtsson

Kevin Borg har fortsatt satsa på musiken, men främst som låtskrivare. Han har också sitt eget skivbolag.

– Mitt förlag Skygenix har jobbat mycket med Asienmarknaden sista åren och har hunnit sälja 5 miljoner skivor. Det gäller att gå “all in” när man skriver K-pop och C-pop till andra. Något som tagit nästan all tid i anspråk. Det har varit en jäkla resa, säger han till sajten.

Kevin berättar även att han fortsatt gör egen musik, men jämfört med de ballader han blev känd för i Sverige gör han idag låtar som är mer åt danshållet.

Att döma av sitt Instagramkonto har han också hittat en ny kärlek i sitt liv, Maria.

”Livet är verkligen vackert när man får dela det med någon så fantastisk som du”, skriver han till en bild på sig själv och flickvännen.

Kevin bor i dag i lägenhet i Floriana på Malta, men nu letar han efter hus.

– Har man som jag bott flera år i Arvidsjaur uppskattar man lite lugn och utrymme. Därför sneglar jag mot grannön Gozo där det fortfarande är lugnt och väldigt fint, säger han till arvidsjaur.se.

LÄS OCKSÅ: Det gör Tusse Chiza idag – efter Idol

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna – bryter tystnaden

FOTO: TT

SENASTE NYTT!