LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Farmen-Qristina Ribohn talar ut – så lever hon idag

05 jan, 2023 
Qristina Ribohn
Qristina Ribohn var en av deltagarna i Farmen 2001.
I en ny intervju med Hänt berättar hon om livet idag och sitt första minne från sin medverkan i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avgörs det vem som vinner Farmen 2022Brand logo
Här avgörs det vem som vinner Farmen 2022

Qristina Ribohn, 67, har under de senaste 20 åren synts i flera olika tv-program. Det riktigt stora genombrottet kom när hon var med i Farmen 2001. Men nu berättar hon i en intervju med Hänt att det är slut med det.

– Förra året nobbade jag tre stycken anbud om att vara med i tv, men det känns väldigt bra. Det är färdigt med det nu, berättar Qristina för Hänt.

Men vad gör Qristina idag? I en intervju med Hänt berättar hon.

Pensionerade sig för två år sedan – så har hennes arbetsliv sett ut

Hon är nu inne på sitt andra år som pensionär och njuter av livet tillsammans med sin hund Loppan. Men som den rastlösa själen hon själv beskriver att hon är tar hon fortfarande jobb då och då av kriminalvården och kommunen.

Annons

Under de senaste 20 åren har hon nämligen arbetat som diplomerad drogrådgivare – något som ligger henne varmt om hjärtat då hon själv haft problem med missbruk i många år.

– Andra året som pensionär. Men jag har lite uppdrag ändå, men annars så känns det faktiskt väldigt behagligt. Det har varit ett tufft arbetsliv, jag har ju varit på sjön mycket så jag tycker det är skönt.

År 2000 klev hon i land för sista gången efter att ha arbetat ute till sjöss i många år på fiskebåtar där de plockade upp varje fisk för hand.

Turerna ute till havs var långa och Qristina var ute och jobbade på båtarna åtta månader om året. Detta gjorde att hon inte besökte Sverige mer än två gånger under sin karriär ute på sjön.

Qristinas tuffa beslut – nu har hon flyttat: ”Underbart”

Men några fler turer till havs verkar det inte bli och idag spenderar hon mer än gärna tid i sitt nya radhus som hon flyttade till 2022. Flytten beskriver hon som det bästa som hände under hela året – trots att det var ett tufft beslut att ta.

Annons

Lägenheten som hon bodde i innan var belägen i centrala Karlshamn och i den bodde hon i tolv år – hon har aldrig bott så länge på samma plats i Sverige tidigare.

– Det största som har hänt är att jag har flyttat. Jag har faktiskt flyttat till en sprillans ny marklägenhets radhus med skogstomt. Det är helt underbart. Och det var inte lätt ska du veta. Att bara bestämma sig för att det blir en flytt till i livet, säger Qristina.

FOTO: Privat

Qristinas tacksamhet över livet – relationen till hemliga partnern

Det är Qristina och sin jack russel Loppan som har flyttat in i det nya radhuset och de båda trivs som fisken i vattnet och har hälsan i behåll. De spenderar dagarna med långa promenader i skogen och läsning – hon uppskattar lugnet trots att hon är rastlös.

Annons

– Jag är mycket ute med min hund, jag har en jack russel som heter Loppan. Vi har precis kommit in från en långpromenad. Rastlösheten är man ju född med.

Qristina beskriver sin närvaro som lugn och skön och hon tycker att varje dag är rolig och tacksamheten över livet är enorm.

– Jag tycker att varje dag är riktigt rolig. Jag är nöjd. Jag tycker att varje dag jag vaknar är rolig, för det är ju inte alla som gör det.

Under många år beskrevs Qristina som singel – men det visade sig vara felaktigt. Och relationen till mannen som hon valt att hålla hemlig rullar på och när Hänt pratar med Qristina så har han precis åkt hem efter en mysig jul och nyår i varandras sällskap.

– Jag har ju haft samma partner i 32 år och det är den största hemligheten, för det har jag ju aldrig berättat vem det är. Vi bor ju inte ihop och lever inte ens i samma stad. Men det är mitt privatliv och jag tycker att man måste ha det. Men det rullar också på. Han har precis åkt hem, han har varit här över jul och nyår.

Annons

Farmen-Qristinas första minne från Farmen 2001

Många år har gått sedan Qristina entrade huset för att medverka i Farmen. Nu berättar hon om sitt första minne från gården – något som direkt skapade stämningen för resten av vistelsen.

– Mitt allra första intryck var när vi kom fram till huset. Och där står det folk och skriker av lycka över ett hus som säkert har stått där i 150 år. Men det är ingen som undrar om vi har vatten. Och där skar det sig ju, där blev det två gäng. För jag vände på klacken och började leta efter vatten, berättar hon.

Hon poängterar dessutom att hade hon vetat om vilket socialt spel hon gav sig in på hade hon aldrig tackat ja till att medverka.

– Det här med sociala spel, hade jag vetat att det var ett socialt spel så spelar det ingen roll vad de sagt, jag hade inte ställt upp. Aldrig i livet att jag hade gjort det. Jag håller inte på med spel. Jag trodde att vi skulle sköta en gård, och det hade jag ju inga problem med.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons