TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Så lever Andreas Hoffer 30 år efter succén i Sunes jul

09 dec, 2021 
Emil Karlsson Lagnelius
Andreas Hoffer i Sunes jul och hur han ser ut i dag.
Andreas Hoffer slog igenom som ”Sune” – men försvann från rampljuset.
Vad hände sen?
Hänt kan berätta om hans nya karriär och kärleksliv.
Annons
Svenska kändisar då och nu - så såg de ut som barnBrand logo
Svenska kändisar då och nu - så såg de ut som barn

Det har hunnit gå 30 år sedan Sunes jul spelades in 1991 och för många är den julkalendern lika obligatorisk som Kalle Anka på julafton. Succén följdes två år senare upp av filmen Sunes sommar.

Flera av skådisarna har fortsatt att synas, som Peter Haber, 68 (pappa Rudolf), Carina Lidbom, 64 (mamma Karin) och Gabriel Odenhammar, 38 (lillebror Håkan).

Andreas Hoffer och Gabriel Odenhammar i Sunes jul 1991.
”Sune” och ”Håkan” i julkalendern 1991.

Den sistnämndes karriär fortsatte med succé i Svensson, Svensson, men stannade sedan av i flera år.

– Jag har ställt frågor till mig själv också, sådana jag inte har kunnat besvara. Vad har en vuxen skådespelare för ansvar när de jobbar med barn? Har de något ansvar? Producenten blir som en fadersgestalt – har den något ansvar efteråt? Det här pågick ju under tio-elva års tid, hela min fucking uppväxt. Jag har av statliga SVT blivit berövad hela min barndom, men jag ser ju givetvis inte på det på det sättet. Jag fick något annat som där och då var underbart och skitkul, men folk ser inte baksidorna. Jag går fortfarande igenom dem nu, sa Gabriel Odenhammar i en intervju med Hänt för två år sedan.

Sunes jul gick i SVT 1991. Pappa Rudolf (Peter Haber), mamma Karin (Carina Lidbom), Håkan (Gabriel Odenhammar), Sune (Andreas Hoffer) och Anna (Nina Almlöf).

Tv-seriens och filmens huvudperson Andreas Hoffer, 41, som spelade ”Sune Andersson”, valde en annan väg efter succén som barnskådis.

Han försvann helt från rampljuset och har inte gett en enda intervju om skådiskarriären.

Andreas Hoffers sambo Johanna.
Andreas Hoffers sambo Johanna.

Andreas Hoffer har tre barn med Johanna

Det vi vet är att han utbildade sig på juristlinjen i Lund och har varit utbytesstudent i Singapore. Sedan 2013 jobbar han enligt LinkedIn som juridisk rådgivare på ett mobiloperatörföretag i Stockholm.

Privat är Andreas Hoffer sambo med Johanna, 35. Paret har enligt folkbokföringen tre barn – en dotter på sex år, en son på fyra år och en dotter som föddes i augusti i år.

Hänt har sökt Andreas Hoffer.

Foto: Roman Kaszmar/SVT, TT, Twitter & Instagram.

Annons