Så gick det sen med kärleken för bönderna i Bonde söker fru

Så gick det efter Bonde söker fru
NU GRATIS

Undrar du hur det gick sen för bönderna i Bonde söker fru? Hänt har sökt svaret och fått åtta exklusiva intervjuer.
✔︎ Fick livet förstört: ”Jag brakade ihop totalt”
✔︎ Kärleken flyttade in – och sen ut: ”Hon fick lappsjuka”
✔︎ Galna kändisskapet efter programmet: ”Kunde knappt gå in i en mataffär”
Bonde söker fru

Foto: Julie Erlingsson och TT. Bengt Erlingsson med kamelen i Borde söker fru 2009. Och med särbon Katarina i dag.

💥 Bengt ”Kamelbonden” Erlingsson: ”Min kära Katarina har lämnat gården”

Bengt Erlingsson, 65, gick lottlös efter tv-inspelningen sommaren, 2012, men när veckorna gick och blev till höst damp det ner ett brev hemma på Bengts kamelranch på norra Öland. Avsändaren: Katarina Mariadotter, 57, från Vadstena.
Bonde söker fru

Foto: TT och Privat. Susanne i Bonde söker fru 2007 och hur hon ser ut i dag.

– Brevet innehöll alla ledtrådar jag behövde. Hon hade drivit egen firma – hon var alltså företagsam. Hon jobbade med konst och livsstil och hon var intresserad av mat och hälsa. Hon arbetade som behandlingspedagog vilket visade att hon var intresserad av människor, berättade Bengt för några år sedan.
Första dejten ägde rum på Hultsfreds tågstation och Bengt och Katarina blev förälskade vid första blicken. Efter en fyra timmar lång dejt där duon avnjöt en kanna grönt te var saken klar: ”Nu är det vi!” Efter ett och ett halvt års pendlande flyttade Katarina hem till Bengt.
Bonde söker fru

Foto: TT. Anders och Isabel Jönsson gifte sig i juli 2009.

Kärleken är fortfarande stark men de senaste månaderna har varit omtumlande för paret.
– Min kära Katarina har flyttat ut från gården. Inte för att vi blev ovänner, dock, förklarar Bengt för Hänt och fortsätter:
Bonde söker fru

Foto: TT. Thilde Höök i BSF 2009.

– Katarina har verkligen varit tapper. Hon försökte sig på allehanda egna projekt här: meditationskvällar, matlagningskurser, yoga. Men norra Öland är en utmark. Glesbygd. Kundunderlaget är så klart minimalt. Katarina fick lappsjuka till slut. Nu jobbar hon på ett hälsohem i Valdemarsvik, vilket är tre timmars bilresa härifrån. Hon är glad som en lärka och känner att hon hamnat på ett ställe där hon äntligen får användning för allt i sin verktygslåda. Hon är utbildad näringsterapeut.
Bengt är glad för Katarinas skull men medger att han har svårt att anpassa sig till det nya särbolivet.
Bonde söker fru

FOTO: TT. Klas Karlsson och Sandra Olsson var med i Let’s Dance 2016.

– Ska jag vara ärlig tycker jag att det suger big time, men hur kan jag klandra min kära Katarina?
Bonde söker fru

Foto: TT och privat. Roger Karlsson i BSF 2009 och hur han ser ut i dag.

Bengt gör sitt bästa för att hantera situationen och det verkar inte vara någon ko på isen. Tanken på ett framtida bröllop är inte ens främmande:
– Om den dagen kommer att jag friar till henne så vill jag göra det på en speciell plats. Gärna framför Taj Mahal i Indien, ler Bengt.
Bonde söker fru

Foto: TT och privat. Anders och Jessica Vestesson i BSF 2006 och hur de ser ut i dag.

Hänt önskar Sveriges trevligaste bondepar lycka till på kärleksstigen.
Bonde söker fru

Mikael Carlsson och Catharina Friberg.

🐖 🐖 🐖

💥 Susanne Brännemo: ”Stalkern har förstört så mycket för mig” 

Sommaren 2007 förälskade sig hästbonden Susanne Brännemo i Bonde söker fru-uppvaktare Per-Inge Södervall, 48. Utåt sett var allt rosenrött, men snart tornade det upp mörka moln på parets kärlekshimmel.
När Per-Inge påstod i en intervju att han hade hjälpt Susanne på gården utan att få ett endaste tack, såg Susanne rött. Morgonen därpå åkte Per-Inge till jobbet – och kom aldrig tillbaka.
Tre veckor i följd kunde svenska folket följa dramat på Hänt Extras löpsedlar.
Nu – tolv år senare – bor Susanne kvar på hästgården utanför Rättvik i Dalarna.
– Första åren efter Bonde söker fru var det kaos med det mesta. Alla glodde och tisslade och tasslade bakom ryggen. Jag tycker fortfarande att det är jobbigt med uppmärksamheten, men nu är folk inte lika påträngande, säger Susanne till Hänt.
Till följd av sitt kändisskap fick hon en stalker på halsen. Manspersonen, en dömd barnamördare, var som besatt i Susanne och överöste henne med meddelanden på Facebook.
– Polisen gjorde säkert så gott de kunde för att hitta honom, men det var först när Hasse Aro och tv-programmet Stalker kom in i bilden som Morapolisen fick fart. När de lyckades lokalisera och gripa honom i hans pyttelilla lägenhet som utgjordes av en enkelsäng, ett fjuttigt litet bord, några pinnstolar och en tv, hade han tapetserat väggarna med bilder på mig. Dessutom hade han en stor bild av mig på sin datorskärm. 80 procent av innehållet i datorn handlade om mig, resten var Blocket-grejer, berättar Susanne.
Stalkern fick kontaktförbud och dömdes till rättsvård med särskild utskrivningsprövning. Han är idag fri. Kvar är Susanne med alla minnen.
– Traumat gjorde att jag brakade ihop totalt. Jag fick utmattningstillstånd och uppvarvat smärtsystem. Det här har verkligen förstört mycket för mig. Under ett par års tid lämnade jag överhuvudtaget inte huset. Jag orkade inte. Jag tappade minnet, kunde knappt formulera mig. Jag tappar fortfarande ord. Under den värsta perioden visste jag inte ens hur man satte på tvättmaskinen. Jag kröp ihop i soffan i fosterställning och drog en filt över mig. Jag kunde inte styra över mig själv. Det obehagligt. Nu är det bättre, men jag är fortfarande skör. Därför har jag minskat ner min hästverksamhet.
Kärleken, då?
– Den lämnar vi utanför. Det händer någonting men mer säger jag inte. Jo, människan ifråga ger mig jättemycket energi!

🐖 🐖 🐖

💥 Anders & Isabel Jönsson: Tänker inte längre på sjukdomen 

Redan under speeddejten mellan spannmålsbonden Anders Jönsson, 40, Isabel Jönsson, 36, (tidigare Ornby), uppstod det varma känslor. Året var 2007 och kärleken var total.
Paret som bor kvar på den riksbekanta 1890-talsgården i Dalarna har fått familjetillskott i form av charmtrollen Albin, 8, Alfrida, 6, och Astrid, 4.
För Hänt berättar Isabel att hon redan under TV-inspelningen på gården förstod att Anders var mannen i hennes liv:
– När han sa till mig att han skulle välja mig, tänkte jag: ”Nu är det bara att köra!”
Vad gör Anders älskvärd?
– Att han alltid finns där för mig trots att jag många gånger driver honom till vansinne med alla mina djur, svarar Isabel vars djurbesättning i dagsläget består av hunden Caipirinha, getterna Tord och Allan, minigrisarna Piggy och Jack samt hästarna Oscar, Isson och Felicia.
Anders jobbar fortfarande som spannmål- och skogsbonde men Isabel har sadlat om från barnmorska till polis.
Höjdpunkten under era år tillsammans?
– Barnen, svarar Isabel blixtsnabbt och utan tvekan.
Motgången, då?
– Att Anders fick MS när vi gifte oss 2009. (MS påverkar det centrala nervsystemet, ryggmärgen och hjärnan, reds. anm). Han blev påverkad så klart, men nu har det gått så himla tid att det inte är något vi tänker på. Han går på sina kontroller, sedan är det inte mycket mer med det, säger Isabel.

🐖 🐖 🐖

💥 Thilde Höök: ”Jag har en fantastisk kvinna i mitt liv”

Thilde Höök var bara 27 år när hon på bästa sändningstid letade efter stora kärleken i tv. Under sommarens inspelning 2009 föll hon pladask för svärmorsdrömmen Stefan Blomqvist. Allt tycktes frid och fröjd, men vintern 2016 kunde Hänt avslöja att Thilde hade köpt ut Stefan från det vackra huset på Österlen.
I samband med separationen förklarade Thilde:
– Vi har haft det svajigt av och till men alltid haft siktet inställt på att lösa det här. Vi har gått i familjeterapi och verkligen försökt få det här att funka, men vi har stångat oss blodiga. Till slut har vi insett att vi inte får till det här med att leva ihop som sambor och par.
När separationen hade gått igenom satte Thilde på nytt ord på sina känslor.
– Jag la ner sjukt mycket tid på att fundera på vad vi kunde göra för att få förhållandet bra. Jag var jämt påkopplad: ”Om jag bara gör lite till, om vi anstränger oss mer…”. Det var det sista jag tänkte på när jag somnade och det första jag tänkte på när jag vaknade. Jag sov dåligt och åt dåligt, förklarade Thilde som efter en tid berättade i Hänt att hon var lesbisk.
Snart presenterade hon sin nya kärlek: ekolantbrukaren Angelika Jakimowicz, 30. Lyckan var stor men i maj 2017 rämnade förhållandet.
– Jag hade målat upp en fantastisk bild av en gemensam framtid med Angelika. Den bilden måste jag nu riva ner, bearbeta och smälta. Den processen är jobbig, berättade Thilde efteråt. Hon var märkbart ledsen över situationen.
Men det var då. Nu ler livet mot Thilde igen.
För Hänt avslöjar hon nämligen att hon återigen lever i tvåsamhetens tecken.
– Jag har en fantastisk kvinna i mitt liv just nu! Jag är jättelycklig, försäkrar hon.
Thilde huserar i Rörum på Österlen där hon har hästar, hunduppfödning och en ekologisk äppleodling. Hon har barnen Elsie, 6, och Oscar, 4, med Stefan som bor en bit bort. På samma ort huserar även tv-paret Gustav och Marie Mandelmann.

🐖 🐖 🐖

💥 Klas Karlsson: ”Jag är ledsen, men…” 

Endast tre veckor efter att Klas Karlsson, 43, och Sandra Olsson förälskade sig i Bonde söker fru 2012 gick samboflyttlasset hem till Klas gård, och för Hänt satte köttbonden ord på sina underbara känslor.
– Jag blev kär på vår golfdejt – dagen efter speeddejten. När vi satt där på golfbanan så var det som att allt annat runt oss försvann. Det var bara vi. Underbar känsla!
Snart – under en resa till Dubai – friade Klas. Han fick ja och 2013 stod bröllopet i Krokeks ödekyrka utan Kolmården.
Under äktenskapet kom storken flygande med lille Alfred, 5, men vintern 2018 meddelade Linda Lindorff på sin blogg att bondestjärnornas äktenskap var över.
”Det är så smärtsamt allt detta, ofattbart sorgligt, men det är verkligen över”, skrev programledaren.
Sedan dess har Klas och Sandra lagt locket på.
– Jag är ledsen, men för tillfället hoppar jag över att säga något om det här, säger Klas nu till Hänt.

💥 Roger Karlsson: ”Jag är fortfarande singel” 

Charmige Roger Karlsson, 52, tog tv-tittarna med storm i 2009 års upplaga av Bonde söker fru. Roger som bodde hemma hos sina föräldrar på Ljusterö i Stockholms skärgård fattade tycke för Camilla Månsson, 47. Känslorna var besvarade men förhållandet blev kortvarigt.
– Ja, vi höll ihop i en eller ett par månader. Hon hade svårt för avståndet. Hon bodde ju i Trollhättan, så… Det är inte nästgårds precis, konstaterar Roger nu tio år senare.
Han berättar att han och Camilla i dagsläget har ”mycket liten” kontakt.
– Det har inte hänt så mycket i mitt liv. Det knallar på, men jag har lämnat Ljusterö eftersom det var så dålig lönsamhet med mjölkproduktionen. Nu jobbar jag som dräng på en gård utanför Enköping. Sysslar med spannmålsodling och hjälper till med slaktgrisar mellan varven. Ibland åker jag ”hem” till Ljusterö och hälsar på morsan. Farsan däremot gick bort första juni 2013. Det var en jobbig tid, minns Roger.
Han berättar att han på det stora hela är nöjd med sin nuvarande tillvaro.
– I princip har jag inte haft något förhållande sedan jag var ihop med Camilla, men för tillfället trivs jag bra med att vara själv. Jag har det bra!
Kändisskapet, då?
– Första åren var det hysteriskt, men numera är det bara någon enstaka människa som känner igen mig. Det är kul när det väl händer.

🐖 🐖 🐖

💥 Andreas Vestesson: ”Jag är gift och har tre barn”

Andreas Vestesson, 40, och Jessica Vestesson, 37, (tidigare Ax), blev himlastormande kära i Bonde söker frus begynnelse, 2006.
– Vi var med i den allra första säsongen. Jag var bara 28 år. Nu är det så länge sedan att jag börjar glömma bort allting, säger Andreas till Hänt och berättar om alla glädjeämnen som tillkommit i hans liv sedan inspelningen ägde rum.
– Jessica och jag bor kvar på gården som ligger på landet utanför Norrköping. Vi gifte oss 2009 och har blivit föräldrar. Det har blivit några stycken: Emilia som är 9 år och 3-årstvillingarna Erik och Algot.
Andreas jobbar med grisar och växtodling medan Jessica jobbar som lärare på en lågstadieskola.
– Det händer fortfarande att folk känner igen oss. Går vi på stan ihop händer det att någon plötsligt ropar: ”Men vänta nu, det är ju ni!”

💥 Mikael Carlsson: ”Catharina och jag har gift oss”

Inte ett öga var torrt när kärleksblixten slog ned mellan köttbonden Mikael Carlsson, 58, och Catharina Friberg, 53, år 2013. Paret kilar fortfarande stadigt och bor kvar på den tv-bekanta gården utanför Boxholm.
– Vi har avancerat från sambor till äkta makar! Det fungerar jättebra mellan oss och vi känner oss numera som ett ”gammalt par”. Vi har verkligen turen på vår sida. Det har inte varit några värre katastrofer under våra år ihop, förutom att det var kämpigt i fjol sommar när det var så torrt ute. Jag kunde inte sälja något foder så det blev mer “merarbete”, förklarar Mikael för Hänt.
Han berättar att bröllopet mellan honom och Catharina ägde rum 6/6 2016 – på självaste nationaldagen.
– Först var vi på ett så kallat ”drive in”-bröllop i Skänninge. Sedan hade vi ett traditionellt bröllop i kyrkan. Det var häst och vagn och hela köret, minns Mikael som känner att han dragit högsta vinsten.
– Tänk att det kan ”klicka” och falla på plats på så kort tid. Jag menar, inspelningen var ingen långdragen historia. Vi var någon dag på slottet, vi var hemma på gården i sju dagar, sedan fyra dagar i Holland på kärleksresa. Efter det var vi fast vid varandra. Det är fantastiskt att det kan bli så! konstaterar Mikael glatt.
Han tycker att det är skönt att hysterin kring hans person lagt sig.
– Nu har kändisskapet hamnat på en lagom nivå. Det kommer fram folk då och då och vill prata. Det tycker jag är trevligt. Annat var det förr. Jag kunde knappt gå in i en mataffär. Det var knepigt.

LÄS MER: Tv-kändisarna som försvann från rampljuset – så lever de i dag

LÄS MER: Kungabarnens ex – så lever de i dag

SENASTE NYTT!