LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Kungabarnens exkärlekar – så lever de i dag

04 feb, 2019 
AvSarah Mansouri
Kungabarnens ex
De förälskade sig i kungligheter men försvann sedan spårlöst – så lever kungabarnens ex idag!
Annons


Innan de hade sina storslagna sagobröllop och blev äkta makar hade kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip kärlek på andra håll. Och precis som de tre kungabarnen, har även deras ex gått vidare. Det här gör de gamla flammorna idag.

👑 👑 👑

Kronprinsessan Victoria och Daniel Collert 2005.

Vid 16 års ålder träffade kronprinsessan Victoria sin första kärlek, Daniel Collert, 44. Paret var ihop i drygt åtta år, med kortare uppehåll i förhållandet. Efter uppbrottet har Daniel bland annat arbetat som filmproducent för Rånarna, Exit och Gangster. Expressen rapporterar att hans produktionsbolag idag är avvecklat, han bor på Östermalm i Stockholm och har sonen Jack, 11, från ett tidigare förhållande.

Annons

👑 👑 👑

Svante Tegnér och fru Pernilla Tegnér hur de ser ut i dag.

Sommaren som Vickan tog studenten hade hon och pojkvännen Daniel Collert en paus. En sen septembernatt fångades hon på bild tillsammans med skolkamraten Svante Tegnér, 44, när de lämnade klubben Sturecompagniet tillsammans. Relationen varade inte länge och Victoria gick tillbaka till Daniel. Idag bor Svante på Östermalm med makan Pernilla Molin Tegnér, en 10-årig son och 6-årig dotter – som började på samma privatskola som prinsessan Estelle. Karriärmässigt är Svante brand manager för klädföretaget Bubbleroom och syns ofta på olika vimmel och kändisfester.

Annons

👑 👑 👑

Prins Carl Philip och Wiveka Eriksdotter Thott, 16 år, på Lundsbergs internatskola i Värmland 1997.

Wiveka Thott, 38, var Carl Philips första kärlek och paret var tillsammans under ett år när hon gick i nian och prinsen gick första året på gymnasiet. Wivekas pappa kände kungen främst genom sitt jaktintresse. Idag bor Wiveka i Svedala i Skåne med sin man Johan Lindström och tillsammans har de två söner, rapporterar Aftonbladet. Karriärmässigt har prinsens ex jobbat på EF Education, men är idag projektledare på Edument AB.

👑 👑 👑

Prins Carl Philip med Emma Pernald.
Prins Carl Philip med Emma Pernald. FOTO: Göran Billeson

Prins Carl Philip träffade kärleken i göteborgskan Emma Pernald, 39, under en segelsemester 1999. Förhållande höll i tio år innan de tog det gemensamma beslutet att gå skilda vägar. Idag bor Emma i ett hus på Lidingö och är gift med Tomas Jonson. Hon är mamma till två barn födda 2012 och 2015 och arbetar inom kommunikationsbranschen som Country Marketing Director Sweden.

Annons

– Ja det stämmer att jag nu har en ny tjänst på Nordea. I övrigt vill jag helst inte kommentera mitt liv, skriver Emma till Expressen.

Hon och prinsen hänger fortfarande i samma kretsar – Emma är nämligen nära vän med prinsessan Madeleine.

👑 👑 👑

Suzanne Sjögren och Pontus Westergren.

Prinsessan Madeleine och Pontus Westergren, 41, var med i samma hästklubb. Paret började dejta en tid efter att prinsessan tog över Pontus häst. Efter uppbrottet fortsatte Pontus med ridning och fick flera landslagsuppdrag som hoppryttare. Idag är han en populär ridinstruktör och har två söner. Han bor på en gård i Nykvarn tillsammans med sin sambo – sportjournalisten och TV4-profilen Suzanne Sjögren.

Annons

👑 👑 👑

Mattias Trotzig och Linn Herbertsson.

Prinsessan Madeleine hade en sex månader lång romans med Mattias Trotzig, 41, efter att de träffades på en fest våren 2001. Mattias minns tiden med sin ex-prinsessa med glädje.

– Madeleine är en fantastisk tjej och hon är värd all lycka med sin egen familj!, har Mattias berättat för Expressen vid ett tidigare tillfälle och medgav att det var svårt med all publicitet under tiden de var ett par.

Idag bor Mattias ihop med bloggaren Linn Herbertsson på Östermalm, innan dess dejtade han Carolina Gynning. Karriärmässigt går det bra för Mattias som driver framgångsrika kommunikationsbyrån Occasion AB.

Annons

👑 👑 👑

Pierre Ladow med Madeleine 2001 och med sin nuvarande fru Bianca.

Göteborgaren Pierre Ladow, 36, hade en kort romans med Madeleine som uppdagades när paret fångades på en kyss-bild i St Tropez på den franska Rivieran sommaren 2001.

Enligt uppgifter från Aftonbladet 2015 hade Pierre en romans med Madeleines bästa vän Louise ”Lussan”Gottlieb efter uppbrottet från prinsessan. Idag är han gift med Bianca Ladow, har två barn och är delägare i fastighetsbolaget Aerium.

👑 👑 👑

Erik Granath och Madeleine 2002.

Erik Granath kom in i prinsessan Madeleines liv när han gick på internatskolan Lundsberg tillsammans med prins Carl Philip. Prinsessan studerade i London och bjöd över Erik dit för att vara ett stöd efter att hans mamma gick bort 2001.

Annons

Paret fångades på en omtalad bild tillsammans i Hyde Park, där Erik höll handen över Madeleines ena bröst.

Kärleken tog dock slut ganska fort efter att Erik försökte riva ett öltält på Gotland sommaren 2002. Idag bor Erik i Sollentuna och blev pappa 2017.

👑 👑 👑

Jonas Bergström och Stephanie af Klercker.

Jonas Bergström, 40, och prinsessan Madeleine träffades första gången på en blinddate och var ett par i ungefär åtta år – men förhållandet fick ett dramatiskt avslut. Alla väntade på ett kungligt bröllop men istället bröts förlovningen efter uppgifter om att han varit otrogen. Jonas gick snabbt vidare och blev ihop med Stephanie af Klercker – en av Madeleines bästa vänner. Paret gifte sig 2013, samma år som Madeleine och Chris O’Neill.

Enligt Expressen bor Jonas och Stephanie på Östermalm i Stockholm idag och har tillsammans två barn: en flicka, född 2014, och en pojke, född 2017. Jonas fortsatte sin karriär som advokat och är numera delägare i ansedda advokatbyrån Vinge.

FOTO: IBL/TT

Annons