TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Nya uppgifter: Så träffade kungabarnen kärleken

31 jan, 2019 
AvLeif Schulman
Så träffade kungabarnen sina kärlekar
Minns du hur kungabarnen träffade kärleken?
Hänt berättar här hur allt började – och avslöjar tidigare ej kända detaljer.
Annons

En hade ett förhållande som slutade i otrohet och förnedring. En annan har fått kämpa för sin kärlek. En tredje hade första dejten på en Beyoncé-konsert. Läs om kungabarnens kärlekshistorier här.

Madeleine och Chris under en av sina första dejter i Sankt Moritz 2011.

👑 MADELEINE & CHRIS

Mars 2010 slogs prinsessan Madeleines unga liv i spillror. Då briserade nyheten att hennes fästman Jonas Bergström varit otrogen med norska handbollstjejen Tora. Det blev inte bättre av att hon glatt berättade om sin kärleksnatt i norsk press. Den åtta år långa kärlekshistorien med Jonas Bergström slutade i otrohet och förnedring.

Bara en månad efter nyheten kom det offentliga meddelandet från hovet:

”Efter moget övervägande har prinsessan Madeleine och Jonas Bergström fattat ett gemensamt beslut att gå skilda vägar. De har kommit fram till att det bästa för dem är att de går vidare på var sitt håll. Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström vädjar om att medierna visar dem respekt och hänsyn inför detta beslut. De behöver lugn och ro i denna svåra situation.”

Annons

Samma dag som pressmeddelandet låg ute på kungahusets hemsida satt Madeleine på flygplanet på väg till New York. Stackars Madeleine var bitter och förkrossad och tyckte att hela situationen var minst sagt pinsam. Enligt Daniel Nyhléns bok ”Prinsessan Madeleine” lär hon ha beklagat sig för en väninna:

– Det här är hemskt. Jag kommer alltid att bli ihågkommen för det här!

Jonas Bergström och Stephanie af Klercker.

Väl framme i New York flög hon direkt till Miami där hon under en vecka i solen repade sig. Här fanns också väninnan Lovisa de Geer och den amerikanska miljardären Jamie Dingman som gjorde allt för att trösta prinsessan. 13 mil norr om Miami ligger staden Jupiter och här bor paret Mia och Jesper Parnevik. De känner Madeleine väl och under en tid fick Madeleine bo hemma hos dem i hemlighet för att hålla sig undan.

Annons

Så småningom blev det New York för Madeleine där hon också kunde jobba med mamma Silvias hjärteprojekt World Childhood Foundation, vars New York-kontor ligger på Madison Avenue. Livet började ta form igen då nästa slag kom. Madeleines ex-pojkvännen Jonas blev ihop med hennes väninna Stephanie af Klercker. Madeleine blev rasande och det blev kaos i gänget som skulle tvingas välja sida i den infekterade tvisten.

Återigen blev Jamie Dingman räddningen. Han introducerade henne för Chris O’Neill, en engelskfödd New York-bo som under sexton års tid jobbat inom finansbranschen. Madeleine och Chris började så smått att dejta. Promenader och krogbesök på Manhattan. Än så länge hade ingen lyckats avslöja den spirande romansen, trots att Chris varit med henne på besök i Stockholm i augusti 2010.

Nyheten kom att spräckas en söndag i januari 2011 då Chris och Madde träffades på Central Park Boathouse på Manhattan. De satt vid baren och ingen i lokalen kunde undgå att märka deras kärlek då de kramades och pussade. Här satt även en spansk dam som kände igen den svenska prinsessan. Damen tog diskret fram sin mobil och filmade kärleksparet vid baren. Dagen därpå hade hon sålt de exklusiva bilderna och nyheten om Madeleines nya kärlek slog ner som en bomb. Madeleine har själv berättat om den första tiden med Chris på hovets hemsida:

Annons

– Vi träffades genom gemensamma vänner. För mig började det med en nära vänskap. Vi delade samma humor och hade väldigt roligt tillsammans. Chris öppnade upp mitt hjärta, han är min själsfrände.

Madeleine och Chris 2017.

Nu var Chris officiellt Madeleines pojkvän och de två flög flera gånger till Stockholm där Chris introducerades för kungaparet. Drottning Silvia blev förtjust i den charmige engelsmannen.

– En svärmorsdröm, berättade hon själv. Prinsessan är väldigt lycklig och det är vi också.

Förlovningen offentliggjordes med en liten videosnutt på hovets hemsida 24 oktober 2012.

– I dag är jag och Chris mycket glada över att kunna berätta att vi har förlovat oss. Chris friade till mig i New York i början av oktober och vi är väldigt lycklig, sa Madeleine i videon.

👑 👑 👑

Carl Philip och Sofia Hellqvist på restaurang Pepes Bodega i Båstad i juli 2010.

👑 CARL PHILIP & SOFIA

Inga av kungabarnen har fått kämpa så för sin kärlek som Carl Philip fick för att få Sofia godkänd. Året var 2009 och i mars tog det definitivt slut mellan Carl Philip och sambon Emma Pernald efter ett tio år långt förhållande. Prinsen var inställd på att leva ungkarlsliv lång tid framåt. Med sitt kompisgäng kastade han sig in i Stureplans nattliv. En julivecka i Båstad hörde till innekretsarnas schema, det var den så kallade Båstadveckan då Hallandsmetropolen invaderades av tennisentusiaster och innefolket från Stockholm. Pepes Bodega hette innestället och Kristallrummet hette VIP-avdelningen..

Annons

Sofia Hellqvist var vid denna tid ofta sedd på inneställena. Hon hade en bakgrund som glamourmodell för tidningen Slitz. Hon hade bott och jobbat som nattklubbsvärdinna i New York och umgicks där i samma kretsar som prins Carl Philip. Det sägs att Carl Philip lärde känna Sofia redan i New York, då han fortfarande var tillsammans med Emma. 2009 hade Sofia flyttat hem från New York och just denna vecka befann hon sig i Båstad.

Prins Carl Philip och dåvarande flickvännen Emma Pernald 2008.

Bland andra som fanns i Båstad var Kristoffer Ahlbom, en central figur i Stockholms nattklubbsliv. Han ringde Carl Philip och bjöd ut honom på lunch. Med i lunchsällskapet fanns då Sofia Hellqvist. Redan samma kväll sammanstrålade lunchgänget igen, nu på VIP-rummet på Pepes Bodega. Det kom att bli fler diskreta träffar inte bara i Båstad utan även i Smögen under denna sommar när deras relation utvecklades.

Annons

– De var superdiskreta första sommaren med att synas tillsammans. Endast de närmaste vännerna hade vetskap om romansen, och givet Sofias bakgrund i skandalomsusade TV-program och tidningar behövde de se att relationen verkligen var på allvar, berättar en källa som umgicks nära paret.

För Dalarnas Tidning berättade Carl Philip och Sofia fem år senare om sitt första möte:

– Vi träffades på lunch. Jag satt där med några vänner, och du kom in med en vän till dig, som kände mina vänner. De sa klick på en gång, sa Carl Philip.

– Vi kollade lite blygt på varandra, och visst sa det klick, men att det skulle sluta på det här viset kunde jag aldrig tro. Alla som känner Carl Philip märker på en gång att han är en otroligt, varm och snäll person. Det ser man i dina ögon direkt och vem kan motstå det. Ju mer jag lärde känna dig, desto mer växte det, berättade Sofia då.

Carl Philip och Sofia, tillsammans med kungen och drottningen.

De berättade även om första dejten, som med tanke på prinsens intresse för motorsport blev den självklara platsen gokartbana.

Annons

– Jag tänkte att det bara skulle bli lite lugnt åka, men så hade vi andra kompisar som drog iväg och då flög fan i mig och jag tänkte att ”helskotta heller”, berättar Carl Philip.

– Jag hade superkul, och han lyckades ju. Jag tror att vi vann, sa Sofia.

Kärleken växte i motvinden. Många inom hovet och många sanna rojalister hade synpunkter på unga Sofia från Älvdalen. I samband med att de förlovade sig 2014 berättade de i SVT om den svåra tiden.

– Det var absolut inte meningen att vi skulle sitta här, kanske. Men kärleken var för stark, sa Sofia då.

– Vi hade nästan jobbar på att vi inte skulle sitta här, tillade Carl Philip.

– Vi förstod väl att den skulle bli ganska jobbig, den här relationen. Men det värsta är över, nu ser vi framåt och firar vår kärlek, att det var så stark att den klarade allt, berättar Sofia.

👑 👑 👑

Victoria och Daniel på Caroline Kreugers 25-årsfest i juli 2002.

👑 VICTORIA & DANIEL

Hösten 2001 kom kronprinsessan Victoria tillbaka hem till Stockholm efter att ha vistats i USA i två år. Väl hemma frågade hon lillasyster Madeleine om hon kunde tipsa om något bra gym. Madde följde henne till Master Gym på Kungsgatan, som enligt hennes tycke var litet och personligt med en okomplicerad och en avslappnad stämning. En av delägarna var Daniel Westling och han blev också Victorias personliga tränare. Victoria visste vem Daniel var, två av hennes närmaste vänner och många i hennes umgänge kände honom.

Annons

– Jag tyckte också att det var en varm och avslappnad stämning så jag blev medlem. Så träffades Daniel och jag och vi fick en väldigt fin relation, och efter en tid blev vi väldigt bra vänner, berättar Victoria i boken ”Vårt bröllop”.

Första dejten blev 9 november 2001 då Daniel bjöd med Victoria på Beyoncé-konsert. Det blev fler hemliga möten, både på Drottningholms slott och i Daniels lägenhet i Stockholm. När den hemliga romansen blev offentlig i slutet av maj 2002 hade Daniel och Victoria haft drygt ett och ett halvt år att lära känna varandra. I juli samma år fyller Victorias väninna Caroline Kreuger 25 år och ställde till med stort kalas på hamnkrogen J i Nacka strand. Hit kom Victoria och här fanns Daniel och i festens och dansens hettaviskade, småpussades och skrattade paret hela tiden.

– Det jag uppskattade hos Daniel var att han var en okomplicerad och rak person med fötterna på jorden. Från början var vi väldigt rädda om den vänskap vi hade och ville inte förstör den, för den betydde väldigt mycket för oss både, berättar Victoria i boken.

– Victoria är en fantastisk person och vi hade verkligen en fin vänskapsrelation. Ju mer jag lärde känna henne desto mer oemotståndlig blev hon, jag blev kär helt enkelt och att kärleken var besvarad kändes tydligt, säger Daniel i bröllopsboken.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid Svenska Akademiens årliga högtidssammankomst 2019.

FOTO: TT

Annons