LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så gick det sen för paren i Gift vid första ögonkastet

26 jun, 2023 
Jonna Lawaetz
Gift vid första ögonkastet
Succéprogrammet Gift vid första ögonkastet har nått sitt slut.
Hur gick det sen för paren i programmet?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så mycket får deltagarna i Gift vid första ögonkastetBrand logo
Så mycket får deltagarna i Gift vid första ögonkastet

I SVT:s realityprogram Gift vid första ögonkastet har vi under våren fått följa fyra par som träffades för första gången på altaret, när de blir man och fru. Paren har matchats ihop av en psykoterapeut, en sexolog och en psykolog. I programmet får tittarna följa de nygifta parens resa när de ska bestämma om de vill fortsätta vara gifta eller om de ska skilja sig.

Årets säsong har kantats av både kärlek och stora konflikter när paren ställts inför olika utmaningar.

Paren vi fått följa i årets säsong är Agust Örn Helgason, 32, och Caroline Axelsson, 32, Stina Thunberg, 31, och Fredrik Lindberg, 32, Lina Tomikas, 37, och Alexander Sjöstrand, 40 samt Arvid Stark, 34, och Ida Lind, 35.

Arvid Stark, Ida Lind

Arvid Stark och Ida Lind har blivit föräldrar

Arvid och Ida gjorde starkt avtryck i programmet delvis på grund av sin starka kemi. Paret valde att fortsätta vara gifta och strax efter att kamerorna slocknade fick paret reda på att de väntade tillökning.

Annons

– Vi var så glada! Jag var jätteglad! Arvid var också jätteglad! Vi kunde inte förstå att det här gick så fort. Det måste ha varit på andra ägglossningen, har Ida sagt till Mama.

När säsongen började sändas i april var Ida redan i slutskedet av graviditeten. På frågan hur hon lyckades hålla det hemligt var svaret att hon försökt hålla låg profil och publicerat gamla bilder på sina sociala medier.

– Jag har knappt lagt ut något i sociala medier och knappt gjort intervjuer där jag träffat journalister. Jag bytte telefonnummer, och när någon ringt till kontoret och frågat efter mig har mina kolleger sagt att jag är tjänstledig. Och så har mest hållit mig här ute i Sollentuna.

Den 12 juni välkomnade Arvid och Ida sin dotter Rakel, till världen.

Alexander Strand, Lina Tomikas

Lina Tomikas och Alexander Sjöstrand – oväntade vändningen: ”Alex skickade in skilsmässoansökan”

Även Lina och Alexander valde att fortsätta vara gifta, men ganska snart därefter valde de att gå skilda vägar.

Annons

– Jag åkte med Alex ner till Malmö och kände att vi var inne i en känsla som vi ville fortsätta utforska när kamerorna var av, säger Lina till Hänt och fortsätter:

– När vi väl kom ner till Malmö var vi väldigt slutkörda. Vi båda gick ner i vikt och sov dåligt. Vi märkte att vi var kvar i samma mönster ändå. Det blev inte så stor skillnad som jag hade hoppats på. Sen åkte jag tillbaka till Göteborg och då skickade Alex in skilsmässoansökan.

Lina fortsätter berätta att beslutet var delvis gemensamt.

– Det var lite fram och tillbaka. Det var lite rörigt där ett tag. Men sen var det Alex som fattade beslutet att skicka in skilsmässopapprena.

Men trots att äktenskapet tog slut så fortsatte Lina och Alexander vara goda vänner och har kontinuerlig kontakt med varandra, något Lina berättat för Expressen.

Annons

– Vi ringer varandra kanske en gång i veckan, stämmer av och kollar läget. Vi har inget otalt och jag tror vi bara hyser förståelse.

Efter Lina och Alexanders uppbrott har Lina träffat kärleken på nytt och dessutom blivit sambo.

– Jag träffade en person som jag varit tillsammans med i nio månader nu. Vi träffades på gamla, goa tinder, säger hon och fortsätter:

– Jag har fått två fantastiska bonusbarn på köpet. Vi lever familjeliv och vi köpte vårt drömhus för några veckor sedan.

Fredrik Lindberg, Stina Thunberg

Stina Thunberg och Fredrik Lindberg har blivit sambos

– Vi är fortfarande ett par i dag. Vi bor tillsammans i Uppsala. Vi blev sambor nu i maj. Han bodde ju hos mig kanske från november, sen flyttade vi in i vår gemensamma lägenhet i maj, säger paret till Expressen.

Annons

Paret har haft fullt upp med den nya lägenheten och dessutom planerar de för ytterligare en bröllopsfest.

– Det har varit väldigt turbulent generellt. Vi har hållit på och flytta och håller på att renovera. Men till hösten så planerar vi en bröllopsfest så vi får göra om det på vårt sätt.

Bröllopsfesten som väntar kommer vara betydligt större än den som de fick ha i programmet.

– Vi tycker om att samla våra familjer och vänner hos dem. Det var lite svårt det här. Förra året var det formellt, man fick bara tio gäster. Det var lite synd, det var en kort fest.

Agust Örn Helgason, Caroline Axelsson

Agust Örn Helgason och Caroline Axelsson avbröt sin medverkan

Agust och Caroline valde att avbryta sin medverkan i programmet i förtid. För Expressen berättar Agust om tankarna kring matchningen och att han till viss del är besviken.

Annons

– Det är klart att jag på sätt och vis är det, men inte så att jag känner att jag måste anklaga någon för att ha gjort fel. Jag är besviken på att det inte blev en bättre matchning, man hoppades så klart på att det skulle bli bättre än det blev.

Agust och Caroline gick ändå skilda vägar som vänner och har en del kontakt idag.

– Vi har delat ett stort äventyr tillsammans och kommunicerar kring det och responsen vi får från tittare och de andra deltagarna. Sånt pratar vi om, men vi umgås inte regelbundet.

Utöver Caroline har Agust fortfarande kontakt med flera andra deltagare.

– Alex har jag varit och träffat lite grann, vi firade hans 40-årsdag. Alex och Arvid har jag haft telefonkontakt med en del, och egentligen lite grann med de andra också.

Idag har Agust ingen relation, men säger att han är redo att dejta.

FOTO: SVT/ULRIKA MALM

Annons