LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Så gick det sen för kärleksparen i Farmen efter programmet

17 jan, 2021 
Ola Brising
Alexander Vörös, Syliane Duval, Linnea Landström, Robin Stenberg och Camilla Lööke i Farmen.
De blev ihop i Farmen – men vad hände sen?
✔︎ Hade sex första natten i Farmen – sen följde blodigt triangeldrama.
✔︎ Oväntade vändningen i relationen – visar upp nya kärleken.
✔︎ Gifte sig med annan Farmen-deltagare – har två barn.
Annons
Är Anna Brolin smartare än en Farmen-deltagare?Brand logo
Är Anna Brolin smartare än en Farmen-deltagare?

Farmen har haft flera kärlekspar. Hänt har sökt svar hur de lever i dag!

Obs: Artikeln publicerades 21 januari 2021

Linnea Landström, Alexander Vörös och Syliane Duval i Farmen 2017.
Linnea, Alexander och Syliane.

✔︎ 2017: Alexander Vörös, 38, Linnea Landström, 23 och Syliane Duval, 34

Alexander Vörös och Linnea Landström hade sex redan första natten på Farmen, men när Linnea åkte ut fick Alexander istället fick ihop det med Syliane Duval. Så när Linnea i slutet av säsongen kom tillbaka in i programmet blev det svettigt för Alexander som förklarade för tittarna:

– Första tanken när Linnea kliver in där på tinget var "Herregud, vad händer nu?". Vad fan, nu vill jag åka hem.

– När jag kom in och såg Alexander på läktaren så sträckte jag bara på mig. I don't give a shit about him. Han kan suga min kuk, om jag hade någon, sa Linnea Landström i samma avsnitt.

Annons

Syliane Duval, som var tydlig med att hon antagligen egentligen var mindre intresserad av Alexander än vad han var av henne, skrattade högt åt hans ansiktsuttryck när Linnea kom in i tinget.

Det blev dock tydligt senare i programmet, då Alexander och Linnea möttes ytterligare en gång, att Linnea inte gillade att Alexander hade raggat upp Syliane efter henne.

– Att han är med den här nya Syliana.., Sylinne… jag vet inte vad hon heter… I don’t give a shit asså, om hon vill ha en begagnad leksak så… , sa Linnea framför kameran.

Alexander har ny flickvän

I Hänt plus-programmet Bladhs bikt erkände Linnea i mitten av april 2017 till sist att hon och Alexander hade haft sex. Efter att ha gjort det sa hon:

– Ha sex där bland blåbären… haha. Det är ett litet familjeprogram så man kanske inte tänker att det liggs där.

Alexander Vörös nya flickvän Karin Granberg.
Alexanders nya flickvän Karin.

Det blev varken något med Linnea eller Syliane för Alexander efter Farmen 2017, men sedan 2018 är han sambo med sin nuvarande kärlek Karin Granberg, 33, och paret bor i Norrköping.

Annons

Linnea hade ett förhållande med en pojkvän hon höll hemlig efter Farmen, men det tog slut och i april 2019 berättade hon för Hänt:

– Han var inte snäll. Han var otrogen med typ 50 brudar. Han låg i min säng och skrev med tjejer på Tinder.

Och det verkade på Linnea som att hon hade en förmåga att falla för fel killar, att det var något hon var van vid:

– De flesta jag har varit tillsammans med har varit otrogna, så jag förväntar mig typ att det kommer komma. Det är en dålig inställning men ja.. det är så jag tar det. Jag litar inte på män, berättade hon och avslutade intervjun med att säga:

– Så är det med livet. Ingen dör oskuld – livet knullar oss alla.

Syliane har ny pojkvän

Vad gäller Syliane, som kommer från Växjö, så började hon plugga beteendevetenskap efter att ha varit med i Farmen 2017, och idag jobbar hon som lärarassistent på en skola. Om tiden i Farmen berättar hon för Hänt:

– Jag tyckte det var jättekul. Det kändes som en ”once in a lifetime”-upplevelse att vara med. Det var en härlig gemenskap och ingen på utsidan visste var man var eller vad man gjorde.

Annons

Dock var det, på grund av triangeldramat med Alexander och Linnea, på väg att sluta med blodvite på slutfesten efter inspelningarna. Syliane minns:

– Hon kom fram på slutfesten och ville slåss med mig. Jag blev skiträdd, för hon är jättestor, ”som en björn” som hon själv sa. Alltså, jag sprang därifrån allt vad jag kunde.

Själv hade Syliane inga känslor för Alexander, men hon konstaterar:

– Men Linnea hade nog det. Herregud! Det var bara ett spel för mig, inga känslor så. Men när man ska slå ner någon. Då är det någon känsla inblandad… Och hon har inte bett om ursäkt efteråt. Å andra sidan har vi inte samma umgänge heller, så vi har inte träffats sedan dess.

Syliane bryr sig inte om det som hände då, men tror att bubblan de alla är i under inspelningarna påverkar deltagarna:

– Jag tror folk blir så jävla känsliga också, för att du har bara det och ingenting annat, ingen telefon, ingenting. Så dom känslorna som är stora där, de är ingenting på utsidan. Man reagerar mer än vad man skulle ha gjort normalt.

Annons

Sedan ett och ett halvt år tillbaka har hon ett distansförhållande med en 20 år äldre man med nästan vuxna barn som bor i Lund, men hon vill helst hålla hans namn hemligt för att inte trampa någon av dem på tårna.

– Jag har en pojkvän, men det kan ju vara lite svårt ibland på känslofronten. Vi träffades när jag pluggade i Lund. Jag vet inte riktigt om vi kommer att flytta ihop eller inte i framtiden, men min plan är i alla fall att flytta till Malmö och börja jobba där, så då kommer jag att ha närmre till honom.

Robin Stenberg och Camilla Lööke i Farmen 2016.
Robin och Camilla.

✔︎ 2016: Robin Stenberg, 31, och Camilla Lööke, 32

Robin pluggade till designer och Camilla jobbade som säljare. Båda var med i Farmen 2016, blev ett kärlekspar under inspelningen, höll ihop en tid efter programmet, men i början av sommaren 2016 gick de skilda vägar. Robin berättade om uppbrottet för Hänt:

Annons

– I detta fall gick det inte alls mellan oss ärligt talat. Men jag drog lärdom av det också, att hitta en människa som man klickar med på samtliga plan, som man har kul med och delar mot- och medgång är inte lätt. Man måste prova sig fram innan guldkornet kommer.

Mikaela ”Molly” Samuelsson.
Mikaela ”Molly” Samuelsson.

Hans nästa prov på vägen till det var sångerskan Mikaela ”Molly” Samuelsson, 27, från gruppen Dollystyle, som han träffade då det tog slut med Camilla. Våren 2017, samma helg som Camilla åkte till New York och varit och hämtat sina saker i lägenheten, la Robin upp sin första bild med ”Molly” på sociala medier. Till Hänt sa han själv på hösten 2017:

– Jag och Mikaela har varit tillsammans strax över ett år nu, vi träffades genom att jag satt en dag uttråkad på Facebook. Sen, som från ingenstans, dök hennes profilbild upp. Jag tänkte direkt att denna vackra skapelse måste jag bara höra av mig till, resten är historia.

Annons

De var sambo i Nacka utanför Stockholm, men med tiden blev det allt mer smolk i kärleksbägaren och i början av 2019 var uppbrottet ett faktum.

– Jag är både ledsen och arg, men mest besviken, sa en bitter Robin i Expressen.

Robin och Camilla har nya partners

Kanske har Robin ändå till sist hittat sitt guldkorn. För sedan november 2019 är han sambo med nuvarande flickvännen Shirin El-Hage, 25, i sin lägenhet i Nacka.

Robin Stenberg och Shirin El-Hage.
Robin och Shirin.

Vad gäller Camilla så har även hon funnit kärleken igen i Dennis Paulsson, 31. Paret bor i Vasastan i Stockholm. Camilla jobbar numera med finansiering inom bilbranschen för DNB och berättar för Hänt:

– Många känner märkligt nog fortfarande igen mig från programmet, men kan oftast inte placera riktigt varför och blir lite generade när jag säger att det nog är Farmen. Att ha deltagit i programmet var verkligen en prövning. Jag lärde mig mycket om mig själv. Något skrämmande var dock att det var så många män jag aldrig ens pratat med som skickade dickpics och skrev opassande meddelanden till mig efteråt. Jag fick verkligen se upp var jag öppnade mobilen. Det blev pinsamt på bussen, vid övergångsstället och på tunnelbanan ibland.

Annons

Hon fortsätter:

– Många frågade också efter autografer, vilket kändes märkligt. Positivt var däremot att barn och ungdomar hörde av sig och ville prata och få råd om sina kärleksproblem, eller om de mådde dåligt.

Om relationen med Robin säger hon:

– Det var en upplevelse att bli betuttad i någon på det sättet, när man inte hade Google eller sociala medier, inte kunde fråga kompisar vem han var. Så jag fick lära känna personen Robin för den han själv sa att han var. Sen blev det en tvär vändning när vi kom ut, inte alls samma sak. I den riktiga vardagen hanterade vi saker på helt olika sätt, och olika saker var viktiga för oss.

Camilla Lööke och Dennis Paulsson.
Camilla med nya pojkvännen Dennis.

Camilla beskriver det som att de var i en bubbla under tiden på Farmen, delade samma specifika annorlunda upplevelser. De andra deltagarna kunde känna kärleken mellan dem när de kom in i rummet. Samtidigt var det en kärlek som byggde på saker som inte fanns på riktigt, som att de var i en förtrollad värld just då. Hon fortsätter:

Annons

– Men det var väldigt fint, trots att jag inte kunde duscha ordentligt och kände mig konstant äcklig blev jag uppskattad och älskad. Jag tror att fler människor i världen skulle behöva uppleva en sådan sak för att kunna uppskatta vad de har och för att inse att allt det digitala samt ”lull-lullet” runt om kring påverkar oss mer än vi tror, vilket idag är en del i allas vardag. Jag rekommenderar alla att vara med i Farmen och skulle lätt vara med igen. Vissa deltagare har jag fortfarande kontakt med, och kommer förhoppningsvis ha det resten av livet.

Vad gäller separationen från Robin säger Camilla:

– Alla uppbrott är ju jobbiga, men det var så rätt att göra slut. Han är en del av ett kapitel i mitt liv och den här gången tog kapitlet slut lite snabbare. Vi borde nog egentligen ha gjort slut direkt när vi kom ut från Farmen”. Men jag hängde inte läpp över det utan hade en resa inbokad till New York och hade den bästa sommaren i mitt liv. Han träffade en ny tjej direkt.

Annons

Själv tog det till 2018 innan hon träffade nuvarande pojkvännen Dennis. Å andra sidan verkar hon ha hittat helt rätt:

– Vi har gemensamma vänner, skitkul tillsammans, samma intressen och värderingar, sen har vi precis köpt lägenhet ihop. Allt började med att vi var på en dagsfylla med gemensamma killkompisar. Sen efter en vecka sa jag till honom att jag hade mycket att göra, var tvungen att packa ner hela min lägenhet för att det skulle komma snickare och renovera. Han frågade: ”Varför gör du det inte själv? Vi kan göra det tillsammans”, för hans pappa är elektriker och själv är han en duktig snickare. Och som det märktes i programmet så älskar jag att snickra och ta i själv, så det var svårt att säga nej. Sen flyttade vi ihop nästan direkt.

Då det kommer till att bilda familj säger Camilla:

– Absolut. Det är väl nästa sak, det som är gången. Vi har precis köpt lägenhet. Men först ska vi bara ha jättekul. Jag fick en svår hjärnskakning när jag spelade handboll och har haft saker på paus ett tag nu. Så efter coronan ska vi resa lite. Sen får vi se.

Andreas Rindsäter och Nina Plank i Farmen 2002.
Nina och Andreas.

✔︎ 2002: Andreas Rindsäter, 47, och Nina Plank, 48

Naturguiden Andreas Rindsäter och Nina Plank som jobbade på mediebyrå fann varandra då de båda tillhörde utmanargruppen som rörde sig i skogarna runt Farmen i 2002 års upplaga av programmet. Men de ville inte visa att de var kära i tv, och dessutom var de fysiska och psykiska påfrestningarna så stora att kärleken fick vänta till efter inspelningen av programmet.

Annons

– Man har helt enkelt inte det behovet när man går utan mat, sover dåligt och är trött. Man har inte riktigt access till den känsloverksamheten, berättade Andreas i Aftonbladet för snart 19 år sedan.

Men den starka vänskapen de byggt upp på Farmen höll även efter att inspelningarna var slut. De blev snart ett kärlekspar och var inte rädda för att berätta om sina känslor offentligt. Nina sa hösten 2002:

– Det bästa är att Andreas lärt känna mig när jag varit som mest avskalad. Vi hade mycket tid att tala i skogen. Han lockar fram det bästa hos mig och så har han så mycket att ge.

Malin Linder i Farmen 2001.
Malin Linder i Farmen 2001. Näst längst ned till vänster syns för övrigt Erik Niva, känd Sportbladet- och Viasat-profil.

Andreas blev ihop med annan Farmen-deltagare

Redan i början av 2003 tog kärlekssagan dock slut för ”Farmen”-paret, men Andreas var inte sen med att få ihop det med nästa före detta farmare, nämligen nagelskulptrisen och häxan Malin ”Majsan” Linder, 48, som var en av deltagarna i Farmen 2001. De två blev superkära och gifte sig redan i maj 2003 i Lagnö naturreservat på Ljusterö utanför Stockholm.

Annons

Till bröllopet bjöds många av Farmen-deltagarna från de första två säsongerna in och gästerna fick övernatta i kåtor och tält. Att det var Majsan som styrde det mesta rådde det ingen tvekan om. Hon berättade:

– Det kommer att bli som ett indianbröllop. Vi ska ha skinnkläder och rida fram till prästen.

På Majsans initiativ vigdes de även ytterligare en gång vid midnatt i en häxceremoni. Men äktenskapet höll inte särskilt mycket längre för det. Redan i slutet av 2004 var det dags för skilsmässa. Sedan dess har Andreas inte varit gift.

Andreas Rindsäter och Malin Miller.
Andreas har barn med Malin Miller.

Han har däremot fått två döttrar som är snart 14 och 12 år gamla med Malin Miller, 46. Huruvida de fortfarande är tillsammans eller inte är osäkert. Båda två bor i Färjestaden på Öland, men mamman och barnen på en adress och Andreas på en annan.

Annons

Till vardags jobbar Andreas, som alltid har älskat att vara i naturen, med naturvägledning, och 2015 följde ett holländskt filmteam hur han hjälpte elva holländare att finna sig själva genom att komma närmare naturen.

– Det handlar väl om att kunna göra förändringar i livet som är bra för en själv och ens omgivning, och det handlar väl om att kunna göra val där man mer utgår från sig själv än från andra människor, sa Andreas Rindsäter till SR då han utforskade en grotta i Kanaberg söder om Kalmar.

Detta skedde i samband med inspelningen av filmen som gick under arbetsnamnet A journey into the unknown.

Vad Nina gör idag är desto mer osäkert. Hon har med största sannolikhet gift sig eftersom hon har bytt efternamn och inte längre heter Plank.

Foto: TV4, TT & Privat

Annons