TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Så lever Gustav ”Gutta” Andersson efter Farmen

14 okt, 2020 
AvOla Lagerström
Gustav ”Gutta” Andersson med en hund.
Under 16 år underhöll han Farmen-tittarna.
Nu lever Gustav ”Gutta” Andersson ett liv långt från rampljuset.
För Hänt berättar han om svåra sjukdomskampen.
Annons

Gustav Andersson, 64, blev ”Farmen-Gutta” med hela svenska folket när han 2001 blev Hans Fahléns högra hand och deltagarnas mentor på den rikskända gården i Småland.

Gutta Andersson och Hans Fahlén i Farmen 2002.
Gutta med Hans Fahlén i Farmen 2002.

Men efter 16 år med Farmen är det slut i rutan för folkkäre Farmen-Gutta. För Hänt avslöjar ”Gutta” att det inte blir någon tv-comeback.

– Jag är 64 nu och tänker gå i pension. Det ska bli jätteskönt! Kroppen är slut. Jag har tydligen gjort avtryck i Farmen, men allt har sin tid och det går inte att sitta i rullstol och spela in programmet. Vincent som är där nu gör ett bra jobb. Han får fortsätta!

Gutta var i många år en återkommande och uppskattad tv-profil, men för några år sedan tornade det upp mörka moln i hans privatliv.

Gutta om cancern och livet i rullstol

Gutta drabbades av tonsillcancer.

Annons

– Det kändes som att jag hade en Chorizo-korv innanför huden i halsen. Jag blev nyfiken på vad det var och gick till en hudläkare och frågade: ”Vad är det här?” Då blev det ett jävla pådrag! Tre veckor senare låg jag under en strålmaskin. Alltsammans gick så fort att jag inte hann bli rädd. Jag gick ner 30 kilo på sex veckor, minns Gutta som även haft olika infektioner i kroppen.

– 2010 satte läkarna in min första höftprotes. Min ordinarie höftkula var utsliten. Det blev lite tokigt och tre proteser på åtta månader. Konsekvensen blev att jag numera sitter i rullstol. Det är klart att det varit jobbigt, men jag är en positiv människa och grubblar inte i onödan. Det jag inte klarar av att göra fixar min son att göra åt mig, och min hustru drar också ett stort hjälpande lass, fortsätter Gutta.

Gutta poängterar att han inte hänger läpp. Förutom hustrun och barnen är musiken hans stora glädjeämne i tillvaron.

– Vad många inte känner till är att jag är med i ett coverband. Vi heter Stig Boogie band, fråga mig inte varför. Vi har lirat i över 30 år och jag kan fortfarande spela trummor – fast jag sitter i rullstol. Det är väldigt roligt, avslutar Gutta med ett leende.

Foto: TT.

Annons