LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så gick det för Biggest loser-profilerna: Blev kriminell • Skaffade barn

20 maj, 2024 
Biggest loser
En av dem genomgick en gastric bypass efter vinsten, en annan dömdes till fängelse efter att ha gjort sig skyldig till bedrägeri.
Så här gick det sen för profilerna vi har fått se i Biggest loser genom åren!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dominika Peczynski satte eld på köket i Sveriges mästerkock – med flit: ”Tycker han är lite söt”Brand logo
Dominika Peczynski satte eld på köket i Sveriges mästerkock – med flit: ”Tycker han är lite söt”

I höstas kom beskedet att TV4 lägger Biggest loser på is. Programmet, som går ut på att överviktiga personer ska tävla i att tappa mest vikt och vinna pengar, har sänts på olika kanaler genom åren och väckt starka reaktioner hos tittarna.

Eftersom det inte är en ny säsong på gång passar vi på att blicka tillbaka och se hur det går för personer som har synts i programmet.

Mona Eriksson gick ner 65 kilo – så lever hon idag

Mona Eriksson
Mona Eriksson direkt efter vinsten i Biggest loser.

2020 vann Mona Eriksson, 27, Biggest loser. Då hade hon gått ner nästan halva sin kroppsvikt. Än idag är träningen en stor del av Monas liv och hon jobbar faktiskt som personlig tränare. Hon är fortsatt sambo med Pontus Lundström, 32, som hon träffade strax efter programmet.

Annons
Mona och Pontus
Mona och fästmannen Pontus.

– Han är personen jag vill tillbringa resten av mitt liv med, har hon tidigare sagt till Hänt.

Den första januari friade Pontus och nu planerar de bröllop!

Filip Sehlstedt om vinstpengarna: ”Försvann”

Filip Sehlstedt
Filip Sehlstedt i Biggest loser innan viktnedgången.Gabriel Liljevall

Filip Sehlstedt, 26, blev den sista vinnaren av Biggest loser innan programmet lades på is. Det tittarna kanske minns av honom är att han inte bara firade sin viktnedgång i finalavsnittet – utan friade också till flickvännen Rebecca Johansson, 23. Rebecca och Filip bor ihop i Boxholm med sina två barn och livet efter programmet har bjudit på både ris och ros.

Annons
Rebecca Johansson

– Det har varit upp och ner. Psykiskt har det varit tufft. Man blev ju en helt ny person och fick helt andra förutsättningar i livet. Mycket har varit bra men det har också varit jobbigt att känns press att inte gå upp i vikt. Jag var rädd att folk skulle titta snett på mig om jag gick upp i vikt, säger han till Hänt.

Rebecca Johansson och Filips barn

Att hålla nere vikten efter att finalen var inspelad var utmanande. Filip tillbaka till en hel del gamla vanor men fokus för honom just nu är att må bra psykiskt.

Annons

– Att vara smal är inte lika med att må bra, säger han.

Filip

Vad hände med vinstpengarna då? För Hänt berättade Filip att han skulle lägga dem på en resa och ett hus men det blev faktiskt inget av det.

– Pengarna bara försvann. Men vinstpengarna var inte fokus för mig ändå. Jag ville bevisa för mig själv att jag kan, säger han.

Sara och Christoffer från Biggest loser har fått barn

Sara och Christoffer
Sara och Christoffer i Biggest loser.

På slutcastingen till Biggest loser 2018 blev Sara Jenderborn, 33, blixtförälskad i medtävlaren Christoffer Jenderborn, 31. I juni 2021 blev det bröllop och nästan exakt två år senare föddes deras första gemensamma barn, sonen Ralph.

Annons

– Vi har det jättebra. Jag tänkte nog inte att jag ville barn men nu vill jag knappt gå tillbaka till jobbet, säger Sara, som alltså fortfarande är på föräldraledighet.

Innan Biggest loser vägde Sara 106 kilo. Hon lyckades landa på runt 85 kilo – men idag kämpar hon med vikten.

– Hälsan är väl dålig, säger hon och skrattar.

Sara och Christoffer
Sara och Christoffer tillsammans med lille Ralph.

Sara är glad att hon medverkade i programmet men både hon och Christoffer anser att upplägget i Biggest loser inte var optimalt på den tiden de var med. Inspelningstiden var kort och därefter hade de ingen kontakt med coacherna.

Annons

– Det blir för extremt och för intensivt. Man hittar inte ett hållbart sätt att leva. Vi är ju tjockisar, vi har ett inlärt beteende och på så kort tid kommer man inte ifrån det, säger hon.

Simon Kachoa sitter i fängelse – lurade folk på pengar

Simon Kachoa
Simon Kachoa i Biggest loser.

Han var 23 år gammal när han deltog i Biggest loser 2017. Vinsten ledde till att Simon Kachoa, 34, fick en helt ny kropp – och en ny umgängeskrets. Hans nya vardag bestod av mycket fest och droger – och tre år efter dokusåpan åkte han fast för kokaininnehav. Simon har i efterhand förklarat att han bytte sitt matmissbruk mot ett narkotikamissbruk.

Annons
Simon Kachoa
Simon Kachoa gick ned en hel del i vikt under Biggest loser.Per Groth/Aftonbladet/TT

Den kriminella banan slutade inte där. 2018 dömdes Biggest loser-vinnaren till sex års fängelse efter att ha bedragit människor på stora summor pengar med påhittade träningsresor. Det rör sig om totalt sex miljoner kronor, som Simon Kachoa måste återbetala, enligt Måbra.

Simon Kachoa
Eero Hannukainen/TT

Emma Eklund gjorde en gastric bypass efter programmet

Emma Eklund
Emma Eklund efter Biggest loser.

Emma Eklund, 41, är den kvinna som gått ner mest i programmets historia. Hon gick ned totalt 56 kilo och halverade därmed sin kroppsvikt. När Emma kom hem var det svårt att fortsätta denna resa och snart börjat siffran på vågen klättra uppåt.

Annons
Emma Eklund
Emma Eklund gick ner halva sin kroppsvikt.

2016 bestämde sig Emma för att genomgå en gastric bypass och idag hon nöjd med den person hon ser i spegeln.

– Jag är jätteglad att jag gjorde operationen. Det var tufft men samtidigt den sista utvägen för att kunna kontrollera mängden mat. Ingreppet hjälpte mig att gå ner i vikt då det gjorde att jag åt mindre, sedan tog det stopp, har hon sagt till Aftonbladet.

Fem år efter operationen blev Emma mamma till lilla Molly. Familjen är bosatt i Kalmar och verkar njuta av livet varje dag!

Annons
Emma Eklund
Så här ser Emma Eklund ut idag!

Så lever Pischa Strindstedt idag – relationen med Petra Malm

Vi avslutar med en av coacherna! Pischa Strindstedt, 37, klev in som personlig tränare 2018 och gjorde succé direkt. Hon blev besviken när programmet sattes på paus men annars fortsätter karriären som vanligt med onlinecoachning och träningsresor.

– Det är jättetråkigt för jag tyckte att vi säsong för säsong började hitta ett bra svenskt flow i ett amerikanskt format. Sista säsongen var den bästa! Men det öppnar också dörrar för nya tv-projekt så vem vet, ni kanske får se mig snart igen!, säger hon i en ny intervju med Hänt.

Annons
Pischa Strindstedt
Pischa Strindstedt jobbar fortfarande som coach och med träningsresor.

Pischa har kontakt med flera deltagare från den senaste säsongen via sociala medier. Teamet bakom programmet, som bestod av bland andra Mikael Hollsten, 40, Anna Brolin, 44, och doktor Mikael Sandström, 65, verkar dock inte umgås.

– Inte mer än att man hejar på varandra och skriver grattis på födelsedagen men vi har aldrig haft någon privat kontakt så.

Petra Malm
Petra Malm och Pischa Strindstedt jobbar ihop idag.Jessica Gow

Någon Pischa hänger med desto mer är Petra Malm, 47, som tittarna främst känner igen från Robinson och Elitstyrkans hemligheter. De åker på träningsresor och försöker jobba så mycket som möjligt ihop.

– Jag och Petra är väldig lika, vi gillar varandra helt enkelt. Tidigare har det inte funnits så mycket tid men nu äntligen får vi ihop våra kalendrar.

I övrigt lever Pischa ett stillsamt och enkelt liv i Portugal tillsammans med sina hundar. Kärlekslivet är stabilt och hon har fullt fokus på välmående och balans!

FOTO: TT, Instagram, TV4

Annons