TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Så lever Biggest loser-vinnaren Mona Eriksson idag med sambon Pontus

14 jun, 2021 
AvLina Arvidsson
Mona Eriksson i Biggest loser och pojkvännen Pontus.
Hur mår Biggest loser-vinnaren Mona Eriksson i dag? Här berättar hon om framtiden.
✔︎ Barn- och bröllopsbeskedet med nya kärleken Pontus – efter skräckförhållandet.
✔︎ Efter chokladfrossandet – så rasade hon 65 kilo och behåller formen: ”Var ärlig”.
✔︎ Avslöjar nya jobbet och framtidsplanerna.
Annons
Mona Eriksson vinnare av Biggest loser 2020Brand logo
Mona Eriksson vinnare av Biggest loser 2020

När Mona Eriksson, 25, tog hem vinsten i TV4:s Biggest loser 2020 hade hon gått ner nästan halva sin kroppsvikt.

✔︎ Det här är Mona Eriksson

Ålder: 25.
Bor: I Uppsala.
Familj: Sambon Pontus Lundström, 30.
Gör: Jobbar som online PT.
Vikt: Vägde vid starten av Biggest loser 131,2 kilo och gick ned till 66,4 kilo – en viktnedgång på 64,8 kilo (kvinnligt rekord i Biggest loser). I dag fokuserar Mona mer på välmående än att räkna kilon.

Mona har tidigare berättat för Hänt om tunga tiden innan Biggest loser:

– Mitt liv bestod av mycket stress inom familjen. Dessutom hamnade jag i ett väldigt destruktivt förhållande. Allt det tillsammans gjorde att jag började äta under stressiga situationer för att klara mig genom dagen. Jag kände pressen att prestera perfekt i skolan, och för att göra det åt jag choklad.

Chokladfrossandet gjorde henne orkeslös.

– I samma veva började han som jag var ihop med att leta efter andra tjejer. Det var så uppenbart. Han ville ha en fin tjej med fin kropp! ”Jag duger inte som flickvän, inte för honom och inte för någon”, tänkte jag. Jag kände att jag aldrig kommer att bli älskad. Allt raserades.

Annons

Under Biggest loser-vistelsen på Ekolsunds slott lades tiden på extrem träning och diet. I dag har Mona hittat träningsglädje och matglädje som får henne att må bra. Dessutom planerar hon en framtid med både bröllop och barn tillsammans med sambon Pontus, 30.

Hur mår du i dag, Mona?

– Tack bara bra. Lite trist att sitta inne och jobba när det är så fint väder bara. Men snart blir det semester.

Mona före Biggest loser – och efter finalen i december.

Du började utbilda dig till personlig tränare under våren. Hur går det?

– Jag är färdigutbildad nu, så jag har tagit min PT-licens. Nu jobbar jag som en så kallad online pt. Jag jobbar med folk på en online-plattform där jag hjälper till med kost och träning.

Hur ser en vanlig dag ser ut för dig?

– Jag kliver upp på morgonen och det första jag alltid gör är att ta en morgonpromenad. Hemma äter jag frukost i lugna och ro. Sedan börjar min arbetsdag då jag jobbar med online coachning. På kvällen drar jag oftast iväg och tränar, ensam eller tillsammans med min sambo Pontus. Man kan säga att min vardag kretsar kring jobb, träning, promenader och min sambo. Och kring mat, förstås. Jag älskar att laga mat.

Annons

Monas tips för att gå ner i vikt

Hur är livet som sambo?

– Det fungerar jättebra! Vi är så pass lika varandra att det föll sig naturligt att vi skulle flytta ihop. Det gick ju ganska fort, vi hade dejtat i fyra månader när vi bestämde oss för att flytta ihop.

Mona Eriksson och pojkvännen Pontus.
Mona och Pontus.

Vad är det som gör att ni passar så bra ihop?

– Vi har många gemensamma intressen och liknande värderingar. Vi bryr oss båda mycket om andra och är väldigt måna om andras välmående. Både Pontus och jag har en historia där vi inte har mått så bra eller inte blivit väl bemötta av andra människor. Det har format hur vi är idag och gjort att vi är måna om folk runt omkring.

– Sedan delar vi intresset kring träning och mat. Båda älskar att experimentera med mat och testa olika recept. Pontus pluggar till kostrådgivare. Så vi delar både träningsglädje och matglädje.

Annons

Planerar ni att gifta er?

– Så småningom är tanken. Vi har framtidsplaner och vill ha en framtid tillsammans. Vi har inte bestämt något exakt, men det kommer framöver.

Pratar ni om att skaffa barn?

– Ja, vi har långtgående planer tillsammans. Men just nu tar vi ett steg i taget. Vi ska skaffa en bostadsrätt och köpa en ny bil tillsammans. Vi tar det undan för undan. Sedan kommer hela kittet till slut. Han är personen jag vill tillbringa resten av mitt liv med.

Till sist: Vilket är ditt bästa tips till folk som gå ner i vikt?

– Var ärlig mot dig själv. Allt du äter räknas. Även det som andra inte ser. Se var problemen ligger och vad du behöver ändra på när det gäller din livsstil.

Foto: TV4 & Privat

Annons