”Biggest loser”-Simon greps med kokain – bryter tystnaden

"Biggest loser"-vinnaren Simon Kachoa dömdes för narkotikabrott efter sin medverkan i dokusåpan. Nu väljer han för första gången att berätta om drogerna.

Simon Kachoa27, rasade 84 kilo under sin medverkan i “Biggest loser” 2013 och kammade hem segern i hela dokusåpan. Men tiden efter succén blev svår. Med det nya livet kom inte bara en smalare kropp, utan också en helt ny umgängeskrets i kändis-Sverige. Simon Kachoa började festa och greps för två år sedan för innehav av kokain.

Dokusåpaprofilen dömdes för narkotikainnehav, men har hittills inte talat öppet om domen – förrän nu. I “Biggest loser – vad hände sen?”, som sänds ikväll, berättar Simon Kachoa om drogerna.

– Jag kom in i mediavärlden och där verkade det som att vissa människor använde det. För mig var allt väldigt främmande tills jag en dag tog ett väldigt dumt beslut och gjorde det. Jag tappade bort mig själv just där och då, säger han i programmet och fortsätter:

– Jag trodde aldrig att jag som person någonsin skulle kunna göra en sådan sak. Jag hade sån ångest, jag trodde att mitt liv var över.

Simon Kachoa beskriver det som att han bytte sitt matmissbruk mot ett narkotikamissbruk efter sin tid i “Biggest loser”.

– Man får ju en kick av det. I min värld, där och då, så trodde jag inte att det var så allvarligt som det var. Jag fattade inte, säger han.

I dag uppger “Biggest loser”-vinnaren att han är fri från droger och har sonat sitt brott. I stället fokuserar han på att hjälpa andra som vill gå ner i vikt, bland annat genom träningsresor och viktcoachning.

– I dag får jag min kick av att hjälpa andra människor med kost och träning. Min kick är deras förändring. Jag ser min resa, deras resa och då mår jag jättebra, säger han i programmet.

“Biggest loser – Vad hände sen?” sänds ikväll, torsdag, 21.00 i Sjuan och på TV4 Play. 

Simon Kachoa och Elisabeth Novotny i "Let's dance" 2014.

Simon Kachoa vill inspirera andra att träna. 

Tillsammans med Steffo Thörnquist.

Simon Kachoa på biopremiär.

Simon Kachoa har brutit käken.

Simon Kachoa.

LÄS OCKSÅ: Därför snuvades tittarna på sanningen i finalen av ”Biggest loser VIP”

LÄS OCKSÅ: Anna Books känslokollaps efter vinsten: ”Älskar mig själv”

Foto: IBL, Sjuan