LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så gick det för bönderna efter TV4:s Bonde söker fru

09 sep, 2018 
Lina Arvidsson
Bonde söker fru har gått på TV4 i tolv säsonger. Inför programmets 13e säsong har Hänt kollat vad som hänt med de tidigare deltagarna i Bonde söker fru.
Annons

Tv-programmet Bonde söker fru har i 12 säsonger följt ensamma bönders sökande efter sin stora kärlek. Programledaren Linda Lindorff har funnits med sedan starten och guidat bönderna genom speeddejter, gruppdejter och kärlekskonflikter.

Många av bönderna har faktiskt hittat en livskamrat genom programmet och många bonde-bebisar har det blivit genom åren.

Hänt har pratat med fem Bonde söker fru-favoriter för att ta reda på hur deras liv ser ut idag.

Per Sundin, 57, var med i Bonde söker fru 2016 och där föll han för Carola Kolenda. Tyvärr tog kärleken slut när kamerorna slocknade, men Per Sundin gav inte upp för det.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

När Hänt når honom är han nykär i en hemlig kvinna.

– Vi träffades i början av sommaren och det känns riktigt bra. Nu är man lite nykär. Det är härligt. Det känns som det har varit en längre tids sökande och famlande. Många grodor har jag pussat som inte visat sig vara prinsessor. Men det här verkar vara en prinsessa för mig, säger Per Sundin och skrattar.

Annons

Efter sin medverkan i Bonde söker fru försökte Per Sundin dejta på nätet, men det var inget som han gillade.

– Jag har dejtat lite här och lite där på sajter och så men det är fan vad konstigt det blir. Så jag tänkte att jag måste lägga ner allt det där. Det är i verkligheten som man måste träffas för att det ska fungera, säger han.

Istället för att swipa gick Per Sundin på dans. Och där träffade han äntligen rätt.

– Dans är ju det gamla beprövade sättet och det fungerade. Plötsligt så fanns hon där, berättar Per Sundin.

Thilde Hööks uppbrott efter Bonde söker fru

Thilde Höök, 35, var med i Bonde söker fru 2009. Där träffade hon Stefan Blomqvist. De flyttade ihop och fick barnen Elise och Oscar. Efter sju år tillsammans separerade paret och Thilde, som tidigare identifierat sig som bisexuell, insåg också att hon är lesbisk.

Nu bor hon på en gård som sysslar med ekologisk odling på Österlen. Några kilometer bort bor Stefan Blomqvist och barnen bor hos honom varannan vecka.

Annons

– Vår relation fungerar så himla bra. Från den dagen då vi valde att separera och istället för att försöka hålla ihop relationen kunde vi fokusera på att vara föräldrar. Sedan dess har vi inte haft en enda konflikt. Det är jättefint! säger Thilde Höök till Hänt.

Hon fortsätter:

– Vi har sagt att vi tar frågorna från barnen när de kommer. Vi har bara berättat att vi har varsitt hus och de har aldrig ifrågasatt det.

För ungefär ett år sedan separerade Thilde Höök från exet Angelika Jakimowicz. Idag är Thilde singel. Även om hon inte tackar nej till en dejt då och då är hon nöjd med livet som det är.

– Jag har dejtat i omgångar. Det som känns skönt är att jag har landat i att jag har världens finaste liv. Att dejta är bara en bonus. Jag är så rik på så många olika sätt, med familjen och barnen. Det är väldigt härligt att ha det andra också, men jag är inte beroende av det. Jag har nog varit en sån som har gått från relation till relation tidigare och nästan aldrig varit singel. Så det har varit nödvändigt att vara det en stund innan jag går in i något långvarigt, säger Thilde Höök.

Annons

Minns du bönderna från Bonde söker fru?

Bonde-Eriks sorg efter uppbrottet med Alma

Unga bonden Erik Ohlsson, 22, från Edsbyn fick snabbt en plats i tittarnas hjärtan. I Bonde söker fru 2017 berättade han om att han drabbades av cancer när han var bara 19 år. Han genomgick cancerbehandling med cytostatika. När Hänt når honom har han bara några dagar tidigare fått ta bort venporten som suttit på bröstet i två år efter den avslutade behandlingen.

– Nu har jag fått tagit bort den. Det känns bra men samtidigt är det lite tudelat. När jag hade den blev jag påmind om vad jag varit med om och tacksam över att jag lever och en påminnelse om att uppskatta mer saker i livet. Det var ganska nära att jag inte skulle ha klarat mig. Det blev som en liten tripp tillbaka varje gång jag såg den. Samtidigt vill jag ju få lite distans till det där. Jag tror för min del att jag inte blir mindre tacksam till livet för att jag blivit av med venporten, säger Erik Ohlsson till Hänt.

Annons

Efter Bonde söker fru blev Erik Ohlsson ihop med Alma Karlsson som han tidigare skickat hem. När han sedan blev dumpad på telefon krossades hans hjärta och det har ännu inte riktigt läkt.

– Sedan det tog slut med Alma har jag inte träffat någon mer. Ska jag vara ärlig så tyckte jag att det var skitjobbigt när hon gjorde slut. Det var en tjej som jag såg en framtid med, men sen ringde hon en dag och gjorde slut. Efter det har jag inte velat kasta mig in i något nytt, säger Erik Ohlsson.

Han fortsätter:

– Jag blev så otroligt sårad när hon gjorde slut. Istället lägger jag min tid på annat. Eftersom det har varit en sådan varm sommar och med den ihållande torkan har det varit fullt upp på gården med mycket jobb. Har jag fått någon tid över så har jag försökt hålla igång med lite träning.

Förutom arbetet har Erik Ohlsson engagerat sig politiskt. Han kandidaterar till kommunfullmäktige för centerpartiet i Ovanåker. Hjärtefrågorna är de gröna näringarna och landsbyggdspolitiken.

Annons

Bonde söker fru-Jennifers hemliga kärlek

Jennifer Erlandsson, 35, var med i Bonde söker fru 2016 – en av de mer turbulenta säsongerna. Hon träffade Charlie Guldvinge, men relationen tog slut efter att inspelningen avslutats.

För Hänt berättar Jennifer att hon inte gett upp på kärleken. Hon har nyligen börjat dejta en person och det känns väldigt bra.

– Jo, det kan nog finnas någon, på väg. Vi får se. Det är ett försiktigt dejtande som kan bli bra tror jag, så därför går det långsamt, säger Jennifer Erlandsson.

Hon är hemlighetsfull om vem den nya kärleken är, men avslöjar att det är någon hon känner sedan tidigare.

– Vi har känt varandra ett tag, men vi har inte varit tillsammans förrän nu, eventuellt, säger hon och fortsätter:

– Vi får hoppas på detta.

Jennifer Erlandsson bor kvar i sin gård som hon håller på att renovera. Hästverksamheten stängde hon till stora delar ner vid årsskiftet, så hon har inte längre lika många egna hästar. Anledningen till det är att hon vill prioritera tiden med sin dotter.

Annons

– Jag har ett gäng inackorderingar så jag hinner med mitt jobb och min dotter som är fem och ett halvt år. Jag vill utnyttja tiden när hon är liten. De blir stora så fort så det är dags att vara på tiden medan de är små, säger Jennifer Erlandsson.

Dennis nya flickvän efter Liselott

Dennis Andersson, 23, deltog i Bonde söker fru 2017 och valde i sista avsnittet Annie Håkansson. Kort efter att kamerorna stängdes av gjorde paret slut och Dennis Andersson återupptog relationen med Liselott Jonsson som skickades hem i sista utröstningen. När även den relationen tog slut hittade Dennis Andersson slutligen rätt i Amelia, 21, som han kände sedan tidigare. Idag är de sambos på Dennis Anderssons gård.

– Vi har flyttat ihop. Det går jättebra, det går finemang, säger Dennis Andersson till Hänt.

En av anledningarna till att Dennis Andersson ville hitta kärleken var just att ha någon att komma hem till. Och detta har han funnit tillsammans med Amelia.

Annons

– Förändringarna efter jag träffade Amelia är till det bättre på alla sätt och vis. Man har någon att komma hem till och någon att hitta på saker med, säger Dennis Andersson.

Han fortsätter:

– Jag försöker ta kortare dagar i den mån man kan, men man får försöka anpassa sig, det får man ju göra med det här livet som bonde. Men Amelia tycker det är kul att vara med ute, så hon hänger på ibland. Man kan umgås på det sättet också.

Paret träffades i julas och tar relationen ett steg i taget. Just nu är Dennis Andersson nöjd med att vara sambo. Men drömmen om att skaffa familj finns i tankarna.

– Det har vi inte funderat på ännu, men det har ju alltid varit min dröm, så det hoppas man ju. Vi får se i framtiden, men just nu är vi där vi är bara, säger Dennis Andersson.

Här är alla bönder i Bonde söker fru 2018

FOTO: TV4, IBL

Annons