Så bor Anne Lundberg i Skåne – berättar om flytten från Stockholm

Anne Lundberg syns ofta i tv-rutan, men när hon är ledig är hon på landet i Skåne.
Nu berättar hon om sitt unika hus och varför hon tog sitt pick och pack och flyttade ifrån Stockholm.

Anna Lundberg är en SVT-profil som många känner igen.

Hon har bland annat varit programledare för det populära programmet Antikrundan i många år, och har under sin karriär vunnit hela tre Kristallen-priser för kategorin Årets kvinnliga programledare.

Nu berättar Anne i en intervju med Leva och bo hur hon bytte livet på Östermalm i Stockholm till ett mer lantligt och lugnt liv.

De sålde lägenheten på Östermalm och köpte istället en stor skolbyggnad.

LÄS MER: Tittarilska efter inslaget i TV4 Nyheterna

– Jag bor i en gammal skola på den skånska landsbygden och i en liten övernattningslägenhet vid Mariatorget i Stockholm, som egentligen är min mans. Skolan på typ 300 kvadrat är byggd 1939. Jag tycker det är härligt att bo stort och fylla huset med vänner och familj. The more the merrier.

Därför flyttade Anne till Skåne

Hon berättar för tidningen hur flytten till Skåne och landet kom sig.

– När jag väntade mitt andra barn bodde vi i en liten lägenhet vid Fältöversten i Stockholm. Vi ville prova att bo i Skåne och köpte den gamla lärarbostaden för en liten peng 1998. Huset ligger i en pytteliten by i Skurups kommun, den del av Skåne där jag växte upp.

– Nu bor jag inte långt från mamma och mina bröder i kommunen där jag har gått i skola. Nu har mina barn gått i skola här. Det är mitt hem på många sätt. Som liten var jag hästtjej. Jag är en lantis, gillar att vara i naturen och springa i skogen. En kilometer från huset ligger stranden, där jag går strandpromenader.

Vill bevara det gamla

Anne och hennes man har bevarat det mesta av skolbyggnaden och renoverat sparsamt.

– Jag har inte gjort så mycket. Det är ett tegelhus med rött smyckat tegel runt fönster och dörrar. Här fanns en lärarbostad till lärarinnan, som inte fick ha barn. I en större lägenhet bodde läraren som fick ha familj. Innan bodde kläddesignern Jane Wikström i huset, säger hon till Leva och bo och fortsätter:

– Hon och hennes familj gav huset en konstnärlig prägel. De rev väggarna, gjorde om bostaden på nedre botten till ett enda stort rum, öppnade upp till nock och inredde vinden. Själv har jag gjort estetiska renoveringar, som stora spröjsade fönster och ett orangeri.

Foto: Christian Örnberg/Instagram

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso om Lovisa Worges kritiserade födelsedagsfirande

LÄS OCKSÅ: Martin Melins frustration över dottern Fanny Melins bilder