Runar Sögaards okända barn – därför syns de inte i offentligheten

Runar Sögaard, Jessica Sögaard

Runar Sögaard är pappa till tre barn. Förutom sonen Amadeus har han även sönerna Presley och Jackson.
Nu berättar Runar för Hänt varför de två minsta inte syns i offentligheten.
– Jag har varit restriktiv, säger han.

Runar Sögaard, 53, och Carola Häggkvist, 54, är ett av de mest uppmärksammade kändis-paren i Sveriges historia. Det stora intresset för paret skapade rubriker på löpsedlarna nästan varje dag och på deras bröllop var hela 4000 gäster på plats.

Efter åtta år som gifta fick de sonen Amadeus Sögaard, 22, som just nu är högaktuell med den egna dokumentären Amadeus – mer än en son. Som väntat var medie-intresset stort även för Amadeus födelse och journalister campade utanför Södersjukhuset för att få en första bild av sonen.

LÄS MER: Amadeus Sögaards första ord om uppväxten – efter Carola och Runars svek

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

I dokumentären om Amadeus berättar Runar om hysterin kring deras nyfödde son. Och för att slippa massa olika journalister valde han och Carola att sälja rättigheterna till en specifik tidning – till summan av en kvarts miljon.

– Då gav vi en tidning ensamrätten till bilderna, så då betalade de en kvarts miljon kronor för bilderna och så var det överstökat, säger Runar Sögaard i dokumentären om Amadeus.

Runars kärlekssaga med Jessica

Men två år senare, år 2000, valde Carola och Runar att gå skilda vägar. Det var ett turbulent uppbrott som skapade stora rubriker i medierna, men ingen av dem uttalade sig då om anledningen bakom skilsmässan.

Så småningom gick Runar vidare och fann kärleken i Jessica Sögaard, som tidigare hette Karlsson. Parets kärlekshistoria inleddes med en dejt redan 2001, men det var först under hösten 2007 som det blev riktigt seriöst.

Det dröjde inte länge innan Runar friade till henne, närmare bestämt dagen före nyårsafton samma år, och den 23 augusti 2008 stundade det kändistäta bröllopet i Sankt Jakobs kyrka i Stockholm. Bland gästerna fanns legender som bland andra Tomas Brolin och Martin "E-type" Eriksson.

I samma veva flyttade Runar då in i sin blivande frus lyxvilla i Nacka, som hon köpt efter att ärvt ett kapital på 19 miljoner kronor.

Presely Sögaard, Runar Sögaard

Runar och Presley skrattar vid middagen i dokumentären om Amadeus.

Foto: Viaplay

Därför syns inte barnen Presley och Jackson

Tillsammans med Jessica har Runar sönerna Presley och Jackson. Men till skillnad från Amadeus har de barnen knappt synts i offentligheten alls. Nu berättar Runar om anledningen till att hans yngsta söner har undanhållits från rampljuset.

– Jag har alltid varit väldigt mån om att skydda både Amadeus och Presley och Jackson från media. Jag har varit väldigt restriktiv, säger han och fortsätter:

– Ibland så har man gått på någon biopremiär och sådär, men även det drog jag ner på under några år för att jag kände att de ska inte behöva vara i rampljuset bara för att ens förälder eller ens far är det. Så att jag var väldigt noggrann med det genom alla år.

FOTO: Patrik Jonsson / TT, Viaplay

LÄS OCKSÅ: Runar Sögaards relation till sonen Amadeus – efter stora oron

LÄS OCKSÅ: Runar Sögaard om beslutet för Amadeus efter skilsmässan från Carola

SENASTE NYTT!