Runar Sögaard om beslutet för Amadeus efter skilsmässan från Carola

Runar Sögaard om viktiga beslutet för Amadeus – efter skilsmässan från Carola

Carola Häggkvist och Runar Sögaard skilde sig 2000, och två år innan fick de sonen Amadeus. Nu berättar Runar om ett viktigt beslut om sonen efter skilsmässan från Carola.
Slå på ljud

Carola Häggkvist är en av landets mest folkkära artister, och sedan 1983 har hon varit självklar i rampljuset. Förutom musiken och karriären har vi också fått ta del av hennes familjeliv under åren. Hon var gift med Runar Sögaard i tio år, innan skilsmässan tog vid 2000.

Två år innan skilsmässan fick Carola och Runar sonen Amadeus, som växt upp med båda sina föräldrar men på olika håll. Carola är också mamma till Zoe, dottern som hon adopterade 2012.

Mellan 2014 och 2019 delade Carola sitt liv ihop med Jimmy Källqvist, men relationen fick ett slut efter att paret mer hyste vänskapliga känslor för varandra snarare än kärlek.

Carola och Runars relation idag

Carola och Runar har ingen god relation till varandra idag, och har inte haft det sedan skilsmässan.

– Vi har ingen relation, säger han när han gästar Bathina Philipsons podcast, men han tillägger också att han gärna hade sett att han och Carola hade haft en fin relation till varandra idag.

Trots att Runar och Carola aldrig har lappat ihop sin relation till varandra efter skilsmässan har Runar varit noga med att sonen Amadeus inte ska behöva påverkas av det.

– När man har barn tillsammans, oavsett om det är med mig eller andra så är det ens förbannade skyldighet att ha en fin relation. En av de bästa sakerna man kan ge till sina barn är att låta de få se omsorg och kärlek för deras mamma. Det tror jag betyder väldigt väldigt mycket för barnen, säger han i podcasten.

Han fortsätter:

– Under alla de åren som Amadeus var liten och växte upp så var jag alltid otroligt noggrann med att alltid tala väl om hans mamma när han var i närheten. Jag kritiserade henne aldrig, eller snackade aldrig nedsättande eller kritiskt om henne. Det var en hederskodex som jag hade.

Men när Amadeus blev äldre och mer frågvis blev det svårare att undanhålla den verkliga relationen till Carola.

– Sen är det klart att när han kom upp i tonåren och började ställa frågor, varför vi skiljde oss och varför jag lämnat henne, då berättade jag det.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!