Runar Sögaard slipper fängelse – får fotboja

Efter fängelsedomen mot Runar Sögaard står det nu klart att kändispastorn kommer undan med fotboja för sina bokföringsbrott.

Efter en uppmärksammad rättegång mot Runar Sögaard, 47, i november i fjol dömdes han till två månaders fängelse för bokföringsbrott.

Enligt domen i Nacka tingsrätt ska kändispastorn inte ha lämnat in sina årsredovisningar i tid. Runar överklagade, men hovrätten gick på samma linje som tingsrätten.

– Hovrätten instämmer i tingsrättens bedömning att Runar Sörgaard i objektivt hänseende har gjort sig skyldig till två fall av bokföringsbrott, löd domen.

Foto: IBL

Foto: IBL

Det är tredje gången Carola Häggkvists, 48, exmake döms för samma brott, men trots det anser Runar att domen var felaktig.

– Självklart anser jag att domen är mycket märklig! Rätten anser att det gjorts med uppsåt av mig trots att redovisningsbyrån under ed vittnade och berättade att det var deras fel på grund av personalproblem och personalbrist, skrev han i ett mejl till Expressen.

9 saker som Runar kan fördriva tiden med i fängelset

Sedan dess har Runar gjort allt för att slippa skaka galler och tidigare i år försökte han få prövningstillstånd i Högsta domstolen, där han fick avslag. Men skam den som ger sig. Efter att ha ansökt om så kallad internsivvårdsövervakning hade Runar äntligen lite flyt och enligt dokument från Kriminalvården stod det i tisdags klart att nöjesprofilen ska få avtjäna straffet i sitt hem.

– Det är alltså fotboja. Jag informerade honom om den möjligheten och han har valt att gå vidare med det, säger advokaten Leif Gustafson till tidningen.

I dokumentet från Kriminalvården framgår det att Runar ska förses med fotboja den 24 april och ha den på fram till 23 juni.

Andra har även läst:

Måns Zelmerlöw sexhyllas av Buzzfeed 

Paows nota efter akutoperationen i USA: 250 000 kronor

SENASTE NYTT!