LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Rolf Lassgårds svar på Uje Brandelius ursäkt på Guldbaggegalan

27 jan, 2021 
Rolf Lassgård blev utan en Guldbagge för sin roll i Min pappa Marianne – till flera tittares stora besvikelse.
På galan bad Uje Brandelius om ursäkt till Rolf för att han snuvade honom på priset, vilket han nu får svar på tal om.
– Jag skulle nog inte, säger Rolf till Aftonbladet.
Annons
7 folkkära skådespelare som har vunnit guldbaggenBrand logo
7 folkkära skådespelare som har vunnit guldbaggen

Henrik Schyfferts Spring Uje spring, med Uje Brandelius som huvudroll där han spelar sig själv, fick hela sex Guldbagge-nomineringar.

Uje kommenterade det hela i december till Aftonbladet när han blivit nominerad.

– Det är omtumlande. Fattar du hur det känns att bli nominerad för bästa huvudroll mot Rolf Lassgård?, sa han då.

Nu när Guldbaggegalan gick av stapeln häromdagen stod det klart att Uje vann en Guldbagge för bästa huvudroll. I sitt tal bad om han om ursäkt till Rolf Lassgård. Nu ger Rolf sin syn på ursäkten.

– Han behöver inte be om ursäkt, jag tycker han ska glädjas och steppa och göra allting vad han vill för att fira vinsten, säger Rolf till Aftonbladet och fortsätter:

– Det är ju juryn som får stå för vad de tycker är bästa skådespeleri. Det kändes nästan som de höll på med något ursäkteri när deras representant skämtade om att jag skulle få en egen kategori.

Rolf om att bli favorittippad

Efter det stod klart att Uje fick priset rasade flera tittare på sociala medier att Rolf inte fick pris för bästa huvudroll efter sin insats i filmen Min pappa Marianne. Men Rolf var inte besviken.

Annons

– Jag var ju hemma, jag hade fått veta att jag inte skulle vinna, så jag var mer intresserad av vem som skulle vinna.

När han får frågan hur han ser på att jämföra amatörer med professionella skådespelare säger han att han inte ser sin motståndare som en amatör.

– Jag skulle nog inte kalla Uje för amatör. Han har hållit på med Doktor Kosmos och blandat teater och musik hela tiden.

– Det är två olika saker, att gestalta och att vara något på riktigt. Min pappa Marianne nådde ju en ganska stor publik, över 200 000, innan pandemin slog till. Jag är ingen transkvinna, men är himla glad och stolt att hbtq-världen tagit till sig rollen. Mitt jobb är att försöka ljuga jävligt bra. Jag är ju inte gift med Lena Endre på riktigt heller.

Annons