LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lisa Nilssons nya ord om skilsmässan från Henrik Janson

19 dec, 2020 
AvLovisa Ström
Lisa Nilsson och Henrik Janson var gifta i fyra år. I hennes nya dokumentär berättar hon nu om skilsmässan från den tidigare maken, och hur han hjälpte henne ur den tuffa tiden.
– Vi hade det jättebra och det var precis det jag behövde då, säger hon.
Annons
Shirley Clamps nya kärlekslyckaBrand logo
Shirley Clamps nya kärlekslycka

Ängeln runt hörnet-artisten Lisa Nilsson var tidigare gift med musikern Henrik Janson. De träffades på en turné där han var gitarrist och gifte sig sedan år 1998. Men fyra år senare gick de tidigare makarna skilda vägar. I Lisas dokumentär Lisa Nilsson - ett porträtt berättar hon nu om skilsmässan, och om den tidigare makens stöd under de tuffa perioderna.

Lisa Nilsson om före detta maken Henrik Jansons stöd

Lisa hade precis avslutat sin stora turné när hon flyttade ihop med Henrik, och i dokumentären berättar hon hur han under den tiden var ett viktigt stöd för henne.

– Jag hade turnerat färdigt och mådde inte speciellt bra. Jag var väldigt väldigt utarbetad. Så jag flyttade ihop med min blivande man då, Henrik, som jag var jättekär i. Vi flyttade ihop och jag sov enormt mycket en period och hade liksom ett familjeliv med honom och hans underbara son, säger hon innan hon fortsätter:

Annons

– Vi hade det jättebra och det var precis det jag behövde då. Att bara släppa världen. Tillslut började jag skriva låtar igen och fick stöd från honom, och när jag vågade spela upp saker för honom så sa han att "det här är ju en färdig låt!".

Hon berättar att hon blev chockad över att han sa så då hon själv bara trodde det var en "liten skev idé" som hon hade.

– En kvinnosjälvbild från helvetet rent ut sagt, men som sakta men säkert byggdes upp då genom att få den manliga bekräftelsen. Men också det här kärvänliga samarbetet som var oerhört framgångsrikt, säger hon.

Men trots den starka kärleken mellan dem nådde relationen tillsist ett slut.

– Vi hade planerat ett barn tidigare men så blev det inte så, och sen skiljde vi oss, berättar hon.

Lisa Nilsson om beslutet för kärlekslivet idag

Idag lever Lisa själv, och i dokumentären berättar hon nu varför.

– Det är komplicerat. Det finns en stor anledning till att jag lever ensam och det är ytterst självvalt, säger hon innan hon fortsätter:

Annons

– Men jag har ju någon slags period nu där jag tycker det är spännande då jag är i en ålder där jag inte ska skaffa barn igen. Det är inte därför jag ska träffa en man. Och det är jätteannorlunda själva sökmotorn, liksom vad det är som driver. Vad ska jag med en karl till? Men däremot kan jag gå runt och känna att det är lite tungt att bära det här livet själv. Att ta alla besluten och inte kunna dela det här vardagliga. Men jag har ju valt det här. Den här friheten kostar, den har ju ett pris. Men det är fortfarande värt det.

Annons