Jill Johnsons plötsliga karriärsbyte – börjat studera

Jill Johnson har som många andra haft ett tufft år.
Nu har hon bestämt sig för att utbilda sig till ett nytt yrke – som är långt ifrån artisteriet.

Det var tidigare i år som det kom fram att flera artister som Benjamin Ingrosso, Sabina Ddumba och Jill Johnson beviljats krisstödsstipendier på grund av coronapandemin, trots att de har mångmiljonbelopp i sina företag.

Detta orsakade en stor hatstorm – då många tyckte att artisterna har pengarna så det räcker.

Jill kritiserades hårt på sina sociala medier för att ha sökt krisstödsstipendiumet, trots mångmiljontillgångar i sitt bolag.

”Jag har sökt ett stipendium som jag erbjöds av staten att söka. Jag blev glad och tacksam över att vi som har ansvar gentemot musiker och tekniker blev sedda i en tid då vi är hindrade från att turnera och arbeta. Jag skäms inte”, skrev hon efter kritiken.

Bojkottade sociala medier

Hon fortsatte inlägget med att skriva att hon inte tycker hon är värd den hatstorm hon fick emot sig.

”Jag har inte sökt vare sig ett stipendium eller bidrag tidigare, och jag hoppas innerligt att jag aldrig mer ska behöva söka något. Att bli tilltalad som en människa som ’tar från bättre behövande’ är otroligt smärtsamt, när så mycket jag vill stå för är att just vara en människa som bidrar. Ni som aningslöst vräker ur er, ni borde skämmas.”

”Nu checkar jag ut för några dagar och stänger av kommentarerna och så lovar jag att komma tillbaka sansad och glad”, skrev hon då.

Jill Johnsons karriärbyte

Nu berättar Jill i Nyhetsmorgon om det gångna året. Hon säger då att hon lever ett utspritt liv med pojkvän i Östersund, hus i Ängelholm jobb i Stockholm och barn i Borås.

LÄS MER: Därför försvinner Vänner från Netflix

Hon säger även att hon har passat på och plugga till sommelier.

– Jag har skrivit musik lite grann, men också tagit det väldigt lugnt och varit mycket med familjen. Och sen har jag ju bestämt mig för att studera till sommelier. Så jag har satt mig i skolbänken.

– Det är väldigt roligt. Det roliga är att när man börjar läsa något sånt så inser man ju att ju mer man läser desto mindre kan man. Säger att hon absolut inte är ett proffs än men att hon ändå har övergripande koll.

Hon verkar finna ett stort intresse för mat och vin.

– Jag är ju dock väldigt matintresserad och lagar mycket mat, så jag tror att jag har en övergripande förståelse över hur bra det kan bli. Och jag vet också hur fnittrig man kan bli när man får ett vin som passar väldigt väldigt bra till mat. Hur det förändrar upplevelsen. Men jag är väldigt ödmjuk. Jag är kvar i grundsteget. Jag har gjort steg ett, säger hon i programmet.

LÄS OCKSÅ: Phillipe Cohens oväntade uttalande i direktsändning – efter förändrade relationen med Bianca

LÄS OCKSÅ: Peg Parneviks tvivel i relationen med Filip Lamprecht – efter bråken

Senaste nytt