TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Därför försvinner Vänner från Netflix – där kan du se tv-serien istället

18 dec, 2020 
Det är nog ingen som har missat tv-serien Vänner, som är känd världen över.
Men nu försvinner den från Netflix – vi vet varför!
Annons
5 kändisar som har bytt namn – och varförBrand logo
5 kändisar som har bytt namn – och varför

Tv-serien Vänner skapades av Marta Kauffman och David Crane och hade premiär i tv-rutan 1994. Sedan dess har den varit oerhört populär, bland både unga och gamla. Efter hela tio säsonger och 236 avsnitt lade man ner serien i maj 2004, vilket såklart skapade oerhört ledsna och sura miner hos de trogna fansen.

Vänner har flera gånger vunnit Emmy- och Golden Globe-vinster och fått ett flertal andra prestigefyllda nomineringar. Detta gör att tv-serien kan klassas som en av vår tids mest hyllade komediserier.

Därför försvinner Vänner från Netflix

Men att det inte kommer några fler säsonger var inte det enda dystra beskedet som skulle nå fansen. Sommaren 2019 meddelades det att tv-serien skulle lämna streamingtjänsten Netflix i USA för att istället gå över till HBO Max. Licenserna för serien såg annorlunda ut i Europa, och det är först vid årskiftet som HBO Nordic kommer att ta över de svenska rättigheterna.

Annons

Serien har sänts på svenska Kanal 5 i flera år och den 31 december 2020 slutar Vänner sändas på Netflix i Sverige.

”Det är aldrig lätt att säga farväl till gamla vänner. Men den 31 december lämnar Vänner Netflix i Sverige, Danmark, Norge, Finnland och Island. Jag vet vad jag ska göra under kommande 16 dagar”, uppdaterade Netflix på Instagram den 15 december.

Vart och när kan man se Vänner efter Netflix besked?

Så nu kan du alltså inte längre se din favorit-serie på Netflix längre, utan du får om du inte redan har det, skaffa ett konto hos HBO Nordic.

Alla avsnitt av serien blir tillgängliga på HBO Nordic i Sverige den 1 januari 2021.

Det är även tal om att ett specialavsnittet av serien är på gång, som kommer att sändas på HBO Max i USA. Det är ännu inte bekräftat om, och i så fall var, avsnittet ska visas även i Sverige.

Jennifer Aniston hintade nyligen om en Vänner-återförening i en intervju med Ellen DeGeneres.

Skådespelare som medverkat i serien

Så, vad har serien som är så speciellt och lett den till sådan enorm framgång?

Annons

Det är såklart svår för oss att svara på, men något som är säkert är ju att serien har en mängd av grymma skådespelare.

I Vänner ser man bland annat skådespelarna Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer, som spelar huvudrollerna.

Bland gästskådespelarna finns namn som Brad Pitt, Reese Witherspoon, Susan Sarandon, George Clooney, Tom Selleck, Bruce Willis, Kathleen Turner, Sean Penn och Julia Roberts.

Annons