LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Rolf Lassgårds, 67, stora lycka efter skilsmässan från Birgitta

19 okt, 2022 
Rolf Lassgård
Den så folkkära skådespelaren Rolf Lassgård och Birgitta Lassgård valde för över ett år sedan att gå skilda vägar.
Detta efter ett 38 år långt äktenskap.
Nu berättar han om den stora glädjen – efter skilsmässan.
Annons
Lasse Hallström om filmen Hilma: ”Nervös”Brand logo
Lasse Hallström om filmen Hilma: ”Nervös”

Rolf Lassgård, 67, arbetar i ett högt tempo trots att han är ett par år över pension. Men det är det sista som stoppar den så folkkära skådespelaren.

Förra sommaren spelade han in Andra Akten tillsammans med Lena Olin och han syns även i tv-serien Händelserna vid vatten. Nu i dagarna har det dessutom varit premiär för filmen Kärleksbevis där han har en tung roll.

I en tidigare intervju med Expressen har han berättat att han inte känner av åldern speciellt mycket – bara det att han är aningen tröttare. Inte konstigt med det arbetstempo han håller!

– Inte på det sättet. Inte i yrket. Men man är lite tröttare, sa han i Expressen i december.

Birgitta och Rolf gick skilda vägar – efter 38 år som gifta

På den privata fronten har det varit stora omställningar för Rolf. För 1,5 år sedan kom nämligen nyheten att han och Birgitta Lassgård valt att gå skilda vägar efter 40 år tillsammans.

Annons

Det forna paret fann varandra på Skånska teatern i Landskrona där han då spelade rollen som Puck i Shakespears En midsommarnattsdröm och de blev blixtförälskade.

Under sitt 38 år långa äktenskap fick de tre barn – Ida, Hanne och Anton. De har dessutom tre barnbarn som de håller kärt.

– Det är häftigt alltså. Det är en otrolig känsla, säger Rolf Lassgård om att ha blivit morfar i Efter fem.

Med tanke på hans yrke och att skådespelaren tvingas vara borta från familjen i perioder så försöker han kompensera med att också vara hemma och ledig för att ha tid att umgås med barnbarnen som fortfarande är små.

– Det har blivit mycket tid borta från familjen. Men eftersom det ofta är under lite kortare perioder så har jag kunnat kompensera det med att ta ledigt under längre perioder. En gång var jag ledig ett helt år till exempel, berättar Rolf.

Rolf om den stora lyckan – efter skilsmässan från Birgitta

Trots skilsmässan så har ex-makarna en bra relation till varandra än idag och han ser de fortfarande som en familj – bara att de inte bor ihop. Efter skilsmässan flyttade Rolf till sommarhuset på Österlen i Skåne där han hade tid att reflektera och även renovera huset.

Annons

När han gästade P4 Extra – Gästen så berättade han om den goda relation han och Birgitta har och hur han tror att det kommer sig att de fortfarande är så bra vänner – trots att det självklart är en stor omställning att genomgå en skilsmässa efter 40 år ihop.

– Det var i djupaste samförstånd och vi är vänner fortfarande. Vi har familjen kvar på det sättet, berättar Rolf.

Han berättar samtidigt att han haft mycket tid för sig själv men också för att umgås med sina kära barnbarn.

Samtidigt har jag haft mycket tid att vara med mig själv och med barnbarnen. Och fått tid att reflektera över vad som har varit.

FOTO: Johan Nilsson/TT

Annons