LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Rolf Lassgård om barnbarnen efter skilsmässan från Birgitta Lassgård

25 mar, 2021 
Linnea Lundgren
Rolf Lassgård om barnbarnen
Efter 38 år som gifta går Rolf Lassgård och hustrun Birgitta skilda vägar.
I Efter fem berättar skådespelaren nu hur beslutet påverkat relationen med barnbarnen.
– Det är ett gemensamt beslut, säger han.
Annons
7 svenska kändispar som gått skilda vägar 2020Brand logo
7 svenska kändispar som gått skilda vägar 2020

Det var i veckan som nyheten att den folkkära skådespelaren Rolf Lassgård, 65, och hustrun Birgitta Lassgård, 66, går skilda vägar. Detta efter 38 år som äkta makar. Rolf och Birgitta föll handlöst för varandra efter att ha träffats på Skånska teatern i Landskrona där han då spelade rollen som Puck i Shakespears En midsommarnattsdröm.

Tillsammans har Rolf och Birgitta barnen Ida, Hanne och Anton som ibland har synts tillsammans med sina föräldrar i diverse offentliga sammanhang. De forna makarna har även tre barnbarn där den äldsta snart fyller 3 år medan minstingarna bara är 9 och 7 månader gamla.

– Det är häftigt alltså. Det är en otrolig känsla, säger Rolf Lassgård om att ha blivit morfar i Efter fem.

Kampen med barnbarnen

Rolf Lassgårds arbete har dock gjort att han många gånger varit tvungen att separeras från familjen under längre perioder då han varit iväg på inspelning. Att förlora tid med familjen är något som Rolf alltid försökt undvika och i Efter fem berättar skådespelaren att han ofta försökt ta igen den tid han missat.

Annons

– Det har blivit mycket tid borta från familjen. Men eftersom det ofta är under lite kortare perioder så har jag kunnat kompensera det med att ta ledigt under längre perioder. En gång var jag ledig ett helt år till exempel, berättar Rolf.

Under coronapandemin har Rolf sett till att han fortfarande kunnat träffa sina barnbarn. Främst av den anledningen att han inte vill missa de viktiga månaderna då de är så små.

– Man märker att om man är borta från dem i några månader, att det händer ju så mycket nu.

Det har dock inte varit några problem då bland annat Rolfs mellersta dotter bor på landet och har därmed varit skyddad från pandemin.

Sanningen bakom skilsmässan

Inte heller menar Rolf att den stundande skilsmässan från hustrun Birgitta kommer att påverka relationen med sina barn och barnbarn. Rolf och Birgitta har levt tillsammans i 40 år och trots att de valt att gå skilda vägar, gör de det med stor respekt för varandra.

Annons

– Jag har levt med min hustru i över 40 år och det här är ett beslut som vi verkligen tagit gemensamt. Har man levt tillsammans så länge och det inte är något hastigt uppbrott så blir det på ett annat sätt liksom, säger han i Efter fem och fortsätter:

– Vi har tre underbara barn och tre underbara barnbarn, de finns där. Det beslut som vi har tagit nu kommer vi försöka göra med omsorg om oss alla.

FOTO: TV4/TT

Annons